Skocz do zawartości
IGNORED

Potrzebuje amplituner/procesor czy cos

AlexE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Potrzebuje dla klienta urzadzenie ktore potrafi:

1. zdekodowac strumien AC3 a najlepiej takze DTS (generalnie chodzi o dzwiek z plyty DVD)

2. miec regulacje bas/sopran, poziomy poszczegolnych kanalow i inne

3. wyjscia 5.1 liniowe (wsio ryba czy niesymetryczne cinch czy symetryczne xlr)

Sam odtwarzacz DVD z wyjsciem 5.1 nie wystarczy bo nie spelnia pkt 2. Jakis amplituner + zwykle dvd? Ale czy sa amplitunery (w sumie moze byc to tylko "procesor" bo wzmacniaczy mocy nie potrzebuje) z WYJSCIEM 5.1 na ktorym sygnaly podlegaja regulacjom?

cena to sprawa poki co wtorna, na razie interesuje mnie czy cos takiego w ogole istnieje

pomozcie bo nie wiem z ktorej strony zabrac sie do szukania ;-)

https://www.audiostereo.pl/topic/40489-potrzebuje-amplitunerprocesor-czy-cos/

"Ale czy sa amplitunery (w sumie moze byc to tylko "procesor" bo wzmacniaczy mocy nie potrzebuje) z WYJSCIEM 5.1 na ktorym sygnaly podlegaja regulacjom?"

Wydaje mi się, że każdy amplituner posiadający wyjścia pre-out ma wyjścia te regulowane.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

I nie chodzi tylko o bass/treble, ale także o opóźnienia, poziomy, dsp, odcięcia itd.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

"przydalaby mi sie ciut wieksza dawka pewnosci ;-)"

Ok, mój Denon ma regulowane pre-outy. Znaczy co ustawisz w setupie, to masz to na pre-out.

"moglbym prosic i jakies przyklady amplitunerow z pre-out?"

Tego jest pełno. Posprawdzaj po prostu w opisach. Np. Denon w obecnej serii posiada tylko 2 najniższe modele, które wyjść pre-out nie mają (1508 i 1708). Od 1908 do samej góry już są.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.