Skocz do zawartości
IGNORED

Luxman L-210 a podłączenie kabli głośń..

mike_caleb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! (pierwszy post btw :)

Od dłuższego czasu wertuję forum, pomogło mi to złozyć przywoicie grający zestaw za śmieszne pieniądze. Ale do rzeczy - kabelki głośnikowe (no name oczywiście ;) mam dosyć grube, i nie ma dnia żeby jeden z nich nie poluźnił się do tego stopnia że cała kolumna milknie.. Gniazda na owe kabelki we wzmiacniaczu to.. hmm, na zdjęciu widać jaki to typ - wkłada się końcówkę i skręca - no i problem jest taki że to skręcenie średnio pomaga, połaczenie jest raczej niepewne.

No i tu pytanie - czy jest może jakiś rodzaj wtyku który pasowałby do owych gniazd - a jesli nie to w jaki sposób można te kabelki pewnie podłączyć? (z góry uprzedzam że zmieniać gniazd we wzmaku na inny typ nie zamierzam, prędzej już wzmak się zmieni :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To zmien kable, grube sa niepotrzebne do tego wzmacniacza, pozatym wystarczy podlutowac cienka warstwa cyny by sie nie rozdzielaly a zarazem zachowaly elastycznosc i dokladnie wepchnac. Powodzenia :)

A na samych wejsciach tasma klejaca do okola plastikowych gniazdek, sa tez sklepowe szpikulce czasem ale ceizko znalesc i nie ma gwarancji ze beda pasowac. Najprostrze rozwiazania sa zawsze najlepsze. No to chyba koniec tematu bo gniazd jak napisales nie wymienisz.

Piotr__ ->Zmiana kabli zawsze jest jakąś opcją ale szczerze mówiąc wolałbym nie poddawac się tak szybko ;). Taśma klejąca to raczej nie jest to - kabel nie wypada całkowicie z gniazda, po prostu sama końcówka nie styka. Chyba jednak trzeba będzie przeprosić się z lutownicą ;)

Piotrek608 -> czy mówiąc zaciski masz na myśli gniazda we wzmaku? To, jak już wspomniałem, jest out of option.

temat o tyle dla mnie smieszny ze przez takie gowno jak brak styku kableka mozna dostac nerwicy albo np. spalic sobie kolumny. Podobno kiedys ruscy musieli wysylac kolejna ekipe w rakiecie na mira bo pierwsi nie mieli klucza francuskiego i wszelkie kosmiczne sposoby odkrecenia jadengo badziewia zawiodly hehehe

Prędzej chyba nerwica przyjdzie ;)

Pobawię się taśmą i zobaczę co da podlutowanie - szczęście że mam po lutownicę blizej niż z orbity na ziemię :). Dzięki wielkie za pomoc!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.