Skocz do zawartości
IGNORED

www.audiohobby.pl

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

Szata jest bliska tej z audiostereo. Lancaster zasugerował mi takie rozwiązanie. W załączeniu strona główna (po zalogowaniu) wersji roboczej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zapewne niektórzy Forumowicze zechcą wystartować z nowymi nickami (mój dawno juz mi się znudził). Może w odpowiednim polu dałoby się zarezerwować linię tekstu (mniejszą czcionką) na stary nick z Audiostereo, z możliwością wykasowania po ustalonym czasie? ;-)

Bezpośrednio w bazie użytkownika identyfikuje jego numer ID, dlatego nic nie stoi na przeszkodzie aby na początek rejestrować się pod nazwą w formie: "nowynick (AS: starynick)", a później na prośbę wysłaną do admina usunąć ten dopisek.

Jest to proste i nie wymaga modyfikacji kodu - a jest to teraz ważne gdyż oczy mam już na zapałki, a roboty jeszcze trochę....

>>głaz

To jest tylko wersja robocza. Logo to jest logiem z mojej strony domowej (o tematyce audio - a jakże by inaczej). Wrzuciłem je bo nie mam czasu ani tym bardziej talentu żeby babrać się w grafice. Może ktoś przygotuje jakieś logo?

Jedyne wymagania to wysokość ok. 100px, i "dynamiczny" środek, tzn. tak jak na audiostereo logo składa się z lewej i prawej grafiki, po między nimi powtarzający się motyw - dzięki temu logo dopasuje się do każej rozdzielczości ekranu.

Wiecie co z tymi obrazkami na nowym forum? Od razu zrobię tak jak ktoś zaproponował - czyli domyślnie widoczne małe obrazki (powiedzmy 150x150px), powiększyć je mogą tylko zalogowani userzy, wtedy obrazek otwiera się w dodatkowym okienki (jak np. na aukcjach allegro).

Wyszedłem z założenia że skrypt takiego okienka mam od dawna, a wyświetlanie postów i tak właśnie piszę, także zrobię od razu i będzie z głowy.

No i z obciążeniem serwera jak tu ktoś napisał będzie lepiej - a tego się strasznie boję na starcie...

na allegro to niedługo pudełka na CD będą high-end

a w ogóle to trzeba wymyśleć jakich nowy termin

high-end się już zdewaluowało

co może być po end?

jakieś pomysły na oryginalny podtytuł nowego forum?

>>foxbat

To jest mój autorski system, dlatego tyle czasu i pracy to zajmuje. Co prawda zacząłem to pisać już przed zmianą właściciela AS.

Na opensoursie wyrastają tysiące identycznych for. Audiostereo zawsze się od tego odłamywało, to i nasz nowy klon będzie samodzielnym projektem.

Żeby nie rozpoczynać od kampanii negatywnej proponuję unikać słów takich jak "audiofil" lub wspomniany "high-end"... to na prawdę źle się zaczyna kojarzyć, przewiduję że za jakiś czas będą to typowe określenia pejoratywne... "Ty audiofilu jeden!" ;)

>zhornik

i ustaw tak (pewnie to piszę niepotrzebnie bo to ty jesteś tu zawodowiec), aby dla maksymalnie dużej liczby słów związanych z audio wklepanych w google wyrzucało jako wynik " audiohobby ". Oczywiście po wpisaniu audiostereo OBOWIĄZKOWO !!!!;). Na początku strona będzie pozycjonowana daleko, ale szybko ta sytuacja się zmieni.

Propozycja regulaminu od jednego z kolegów:

1. Serwis internetowy AudioHobby.pl znajdujący się pod adresem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zwany dalej Serwisem, jest własnością wszystkich zarejestrowanych użytkowników Serwisu.

2. Serwis może zmienić właściciela wyłącznie za zgodą minimum 51% użytkowników aktywnych w okresie ostatnich 3 miesięcy przy jednoczesnym zobowiązaniu nowego właściciela do zachowania charakteru i formy Serwisu w stanie jak dotychczas. Wszelkie zmiany dotyczące charakteru lub formy Serwisu mogą zostać wprowadzone wyłącznie po uzyskaniu zgody minimum 51% użytkowników aktywnych w okresie ostatnich 3 miesięcy.

3. Dokonanie rejestracji w Serwisie przez użytkownika jest równoznaczne z podpisaniem umowy na korzystanie z Serwisu pomiędzy użytkownikiem a administratorem Serwisu i wiąże się z wyrażeniem przez niego zgody do przekazania praw autorskich do zamieszczonych w Serwisie materiałów, które są jego właśnością - m.in.: zdjęcia, teksty, etc. - na administratora Serwisu, z jednoczesnym uwzględnieniem możliwości usunięcia wszystkich materiałów autorskich na wyraźną prośbę użytkownika, w momencie rozwiązania umowy pomiędzy użytkownikiem a administratorem Serwisu.

4. Serwis jest poświęcony szeroko pojętym tematom związanym z muzyką oraz techniką jej odtwarzania i zapisu.

5. Wszelka dzialalność podmiotów z branży audio, w tym reklamy, prezentacje, etc. w ramach Serwisu jest darmowa i może się odbywać wyłącznie w założonych do tego celu wątkach tematycznych. Wątki takie zostają oznaczone odpowiednim zapisem - np. reklama.

6. Administrator Serwisu zastrzega sobie prawo do łączenia tematów zbieżnych w celu poprawy czytelności i ułatwienia dostępu do informacji zawartych w Serwsie.

Uwazam ze świetna :) akbyście mieli cokolwiek do dodania to bardzo prosze o uwagi.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

/przeklejam z watku o Redaktorze Naczelnym gdzie przez nieuwage wkleiłem zamiast tutaj../

Panowie i Panie, uwazam za wysoce niestosowne dyskutowanie o budowie konkurencyjnego forum na tym forum. Nikt oczywiscie nie broni jego tworzenia. Nawet powieszenia postu, ze takie forum powstalo - normalna sprawa bo dotyczy tematu bliskiego audiostereo. Nie mniej dyskusje tutaj co powinno byc a czego nie powinno byc na nowym forum są tyleż prowokujące co nie na miejscu. Nie widziałem reklam Polsatu w TVP i vice versa. Pewnie dlatego, ze czym innym jest powiadomienie o powstaniu nowego serwisu dedykowanego fanom audiostereo a czym innym jego reklamowanie czy przyzwolenie na taka reklame.

Jesli niektorym nie podoba sie juz audiostereo i nie chca sie tutaj udzielac - szanuje ich decyzje, choc jej nie rozumiem. Ciagle sie odgrazaja, ze nie beda juz pisac a jednak wykorzystuja nosnosc tego forum by reklamowac projekt konkurencyjny. Nie jest to fair naszym zdaniem. W takich wypadkach tj. gdzie watek idze w strone reklamy konkurencyjnego serwisu a nie jest tylko informacja o nim (wazna dla wszystkich) bedziemy wkraczac.

>lancaster

No to sugestia:

>... z jednoczesnym uwzględnieniem MOŻLIWOŚCI usunięcia wszystkich materiałów autorskich na wyraźną prośbę >użytkownika...

To musi być napisane inaczej, bo w razie czego MOŻLIWOŚĆ wcale nie oznacza dla Administratora obowiązku usunięcia wpisów na prośbę zainteresowanego.

wojprzy, ależ to od oczątku byla reklama. Watek zostal założony jako sponsorowany na zasadach jakie obowiązyway w momencie jego tworzenia i to WY odstąpiliscie bardzo nieetycznie zresztą od umowy handlowej.

dont t panic ! ....nie bedę docieka, mi tam zalezy tylko na tym zeby swoje hobby realizowac na niekomercyjnym serwisie. Tak czy inaczej odstąpisliście od umowy niezgodnie z dobrym obyczajem. Wątek sponsorowany BYŁ zalożony. I odbylo się to na ZASADACH obowiązujących w MOMENCIE jego powstawania.

Pozdrawiam

>wojprzy

Tyle czasu to forum było dla wielu "domem". Pozwólcie na bocznicy osobom które planują zmienić "miejsce pobytu" dograć związane z tym sprawy. Potem oczywiście "wyczyścicie" forum z różnego rodzaju uwag i wątków takim jak ten.

Wojprzy, nie miej również za złe nieskrępowane wypowiadanie się wielu osób. To tej pory forum audiostereo to umożliwiało. Nikomu też chyba nic nie wiadomo jeszcze o jakichś NOWYCH PORZĄDKACH, więc działa to wszystko po staremu.

JEŚLI ZASADY FUNKCJONOWANIA TEGO FORUM W JAKIMKOLWIEK ASPEKCIE ULEGŁY ZMIANIE, to prosimy podajcie oficjalną i OGÓLNIE DOSTĘPNĄ WSZYSTKIM informację w tym temacie. Będzie wówczas sprawa jasna, co można , czego nie. Do tej pory żadne tego typu dyrektywy praktycznie tu nie obowiązywały, dlatego też każdy zachowuje się tak, jak do tej pory.

PROSIMY O STOSOWNE INFORMACJE CO DO ZMIAN JAKIE NASTĄPIŁY NA AUDIOSTEREO (poza oczywiście zmianąwłaściciela, bo o tym już wiemy) O ILE TAKIE ZMIANY MIAŁY MIEJSCE.

>>Pi_etro

Napis nie kłamie - uruchomienie planujemy dopiero jutro po południu :-) Co z tego wyjdzie to też nie wiadomo, może być tak że serwer zacznie nam się korkować od dużego ruchu, mogą być problemu z konfiguracją serwera itd. W każdym razie jak już uruchomimy to damy znać na audiostereo.

>Panowie i Panie, uwazam za wysoce niestosowne dyskutowanie o budowie konkurencyjnego forum na tym forum. (...)

Jeśli część wieloletnich użytkowników forum, na zapowiedzi zmian, wprowadzenia Redakcji, przebudowy serwisu itp. postanowiła znaleźć dla siebie nowe miejsce, to uwagi o budowaniu konkurencyjnego forum wydają się równie niestosowne. Zapewne niektórzy i tak pozostaną aktywnymi użytkownikami audiostereo. Wydaje się, że twórcom audiohobby bardziej niż na ilości kliknięć, odsłon itp, zależy na przywróceniu formuły forum sprzed kilku lat...

Spójrzmy na to realnie - jeśli powstanie nowe forum to uczestnicy www.audiostereo.pl będą i tak działać równolegle na nowym i starym forum, na początku na pewno (na 100% jestem tego pewny).

Z czasem oczywiście zyska lepszy - i to chyba chodzi - nowy właściciel z pewnością zdaje sobie z tego sprawę.

Pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.