Skocz do zawartości
IGNORED

www.audiohobby.pl

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

Eeeee tam.. zasady... Znowu cywilizacja rabinistyczna. Ornamentacyjne "ty kutasie złamany!" w wykonaniu Kubryka a prozaiczne i szczere "ty kutasie złamany!" w wykonaniu np. Józwy to dwie rózne sprawy. A zapis antywulgaryzmowy byłby jeden.

>>saczek_XTRM

Administratory DNS obijają się i nie przypisali adresów do nowego serwera. Jest to aktualnie jedyny problem, bo z mojej strony serwis czeka na uruchomienie. Raczej dzisiaj nic nie zdziałamy. Jutro ja będę wolny po 15:00 i wtedy coś pokombinujemy.

zhornik, 3 Mar 2008, 20:24

>>>saczek_XTRM

>

>Administratory DNS obijają się i nie przypisali adresów do nowego serwera. Jest to aktualnie jedyny

>problem, bo z mojej strony serwis czeka na uruchomienie. Raczej dzisiaj nic nie zdziałamy. Jutro ja

>będę wolny po 15:00 i wtedy coś pokombinujemy.

to w netarcie nie ma automatu? zawsze mi sie wydawalo, ze to skrypt robi...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>>foxbat

Nie znam pełnej sytuacji, ale podejżewam że serwer jest stawiany na nowo, zatem trzeba te DNSy przepisać do serwera. Później przepisanie domeny do DNSu tego serwera faktycznie załatwi skrypt.

> zhornik

W netarcie masz kilka możliwości - albo delegujesz domenę na inny niż ich DNS - wówczas na swoich maszynach utrzymujesz wszystkie wpisy (hosty, MX'y, cname'y czy co chcesz jeszcze). Możesz też jeśli nie chcesz utrzymywać DNS na ich maszynach i na nich wskazać, że dany host (IP) ma obsługiwać daną subdomenę np. 'www.audiohobby.pl'. Upraszczam, ale generalnie tak to jest czyli nie musisz miec wlasnego DNS - mozesz korzystac z netartowego.

Nie lapie o ktorych skryptach piszecie - czas oczekiwania na zmiany w netarcie bierze sie z koniecznosci odswiezenia konfiguracji name serverow. Czyli jak zmieniacie NS (delegacje) to chwile (krotsza lub dluzsza) musi potrwac zanim odswieza konfigi. Jesli mnie pamiec nie myli robia to co dwie godziny.

Przyznam się bez bicia że średnio znam się na technologi domen internetowych. Skupiłem się na programowaniu PHP i bazach MySQL, swoją działkę zrobiłem, od Lancastera dostałem info że czekają na przepisanie DNSów, teraz tylko próbuję poinformować was na czym stoimy :-)

e no, spokojnie. dopiero co sie zabrał za pakowanie calosci na serwer....zastrzegam sobie prawo do poslugiwania się tym samym loginem :)

fox, dzięki...jakby co to skontaktuję Cię ze Zbyszkiem.

Pozdrawiam

z Dialog jeszcze tego nie widac ;) z tpsa juz widac (przerwa techniczna) btw. co to jest ten www.maverick.com.pl ??? ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

fox, bardzo porządna firma....przez te wszystkie lata pisałem prawie codziennie na audiostereo ;)....nie robią przerw w dostawach, net śmiga przyzwoicie, są pod ręką i do tego przyjemnie sie rozmawia :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.