Skocz do zawartości
IGNORED

przesunięcie wątków

wojprzy

Rekomendowane odpowiedzi

>clo2

ABSOLUTNIE się z Tobą nie zgadzam. Chyba nie rozumiesz czym jest internetowe forum tematyczne. To NIE jest kółko wzajemnej adoracji. Na takim forum masz prawo zadać pytanie i dostać KONKRETNĄ odpowiedź na nie. W Internecie siedzę od 12 lat bo tak zarabiam na chleb. Znam conajmniej kilkanaście forów i grup dyskusyjnych i dzięki pomocy TYCH LUDZI ŻYJĘ do cholery.

Zajrzyj sobie np. na grupy dyskusyjne pl.comp.os.unix lub pl.comp.sys.sun.admin jeśli tak zadajesz KONKRETNE pytanie to NIKT NIE ZJEJE Cię wodą, NIKT nie zacznie opowiadać pierdół o swoim porannym wypróżnianiu, o swoich przekonaniach religijnych, NIKOGO NIE interesują Twoje poglądy polityczne itp, PIEDY. ZADAJESZ pytanie i DOSTAJESZ KONKRETNĄ ODPOWIEDŹ. Może to być coś obszerniejszego, a może to być czasmi jedynie link lub odesłanie Cię do dokumentacji. TO SĄ KONKRETY. Zupełnie już pomijam fakt że przez 5 OSTATNICH LAT na żadnej z tych grup NIE WIDZIAŁEM jednego wulgranego słowa, czy też ŚLADU AGRESJI. TO JEST GURUPA DYSKUSYJNA Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA, a nie grono malkontentów, kŧórym się wydaje że Pana B. za nogi złapali.

Jak szukam rozwiazania problemu TO MAŁO MNIE OBCHODZĄ CIEPRIPENIA CZYJEJŚ UDRECZONEJ DUSZY. MAM TO DOSATNIE CI POWIEM GŁĘBOKO Z TYŁU ! Chcę znaleść w miarę SZYBKO ROZWIŻANIE PROBLEMU i ZAJĄĆ SIĘ SWOIM ŻYCIEM a nie tracić czas CZYTAJĄĆ PORONIONE WYWODY NA JAKIŚ INNY TEMAT. Dociera to do Ciebie ? NIE MAM CZASU NA PIERDOŁY CZŁOWIEKU !

Powiem Ci że po takim przyjęciu jakbym był na miejscu tych ludzi którzy audiostereo kupili TO ODSPRZEDAŁBYM je jeśli tylko byłby chętny od ręki. MAŁO by mnie OBCHODZIŁO co z tym forum zrobi.

Jak czyam te Wasze wpisy TO NIEDOBRZE MI SIĘ ROBI.

>pastwa

>To chyba, przez rozowe okulary wyrozumialosci patrzac, w przeciwnym razie, owych merytorycznosci uzbieralo by sie maks. 10-15% wszystkiego, i co najgorsze, aby sie do nich dokopac trzeba sie przemielic przez ta lawine przepychanek wszelakich, co w efekcie sprawia, ze jest to jak szukanie igly w stogu siana.

No właśnie, ale to jest bez znaczenia. Jest źle bo chcą zrobić porządek i nie będzie gdzie jać wody. Szkoda gadać.

>deep

Rozumiem cię i przyznaję ci rację.

Ale z drugiej strony wiem czym "pachnie" posiadanie tego forum przez firmę, która nabyła je tylko w tym celu aby "robić biznes". Ten zakup to INWESTYCJA.

I pewne jest to, że niezależnie od tego jaki ostatecznie kształt to forum przybierze, to jeśli jesteś tak naiwny będziesz "łykał" nieprzebrane masy różnej sprytnie podsuniętej "papki" reklamowej.

Znam różne współczesne techniki promocji produktu i uwierz mi (jeżeli w ogóle się tym nie interesowałeś) że stoją na bardzo rozwiniętym poziomie. Wyskakujące okna i bannery reklamowe to w porównaniu z tym "pieluchy dla niemowlaka". Chcesz być manipulowany to będziesz nawet sobie z tego sprawy nie zdając. I nie będą to nieudolne manipulacje miernych handlarzyn sprzedających na allegro.

>deep

Wchodząc w swoim wolnym czasie na tematyczne forum dyskusyjne tworzone spontanicznie przez samych użytkowników chciałbym, aby nie było tu tego wszystkiego co mam na co dzień w pracy.

clo2, 29 Lut 2008, 18:26

>Wchodząc w swoim wolnym czasie na tematyczne forum dyskusyjne tworzone spontanicznie przez samych

>użytkowników chciałbym, aby nie było tu tego wszystkiego co mam na co dzień w pracy.

a jest innaczej ?!? - bluzgi na lewo i prawo, podkłądanie świni, dbanie o własne interesy ....

;)

>deep

I po zmianach już nie będziesz musiał się przekopywać przez sterty "bluzgów", wpisów off-top". Ich miejsce zajmą z czasem wpisy będące częścią starannie i długofalowo zaplanowanej akcji promocyjnej. Za takie usługi nowi właściciele będą brali od swoich klientów prawdziwe pieniądze. Te "wypierdki" z bannerów i wyskakujących okienek w porównaniu do cen bardziej zaawansowanych usług to będą tylko drobne na piwko.

>deep

aha... zapomniałem dodać, że przez "promocyjne wpisy" przekopywał się nie będziesz. Będziesz je po prostu "łykał" jako część konkretnej merytorycznej dyskusji. Marketing dziś dysponuje takimi metodami, o których większości obywateli nawet się nie śniło. W firmie SITA jest lub będzie cały sztab "koncepcyjnych pracowników", których zadaniem będzie obmyślanie skutecznej, kompleksowej akcji promocyjnej dla zleceniodawcy. Jeśli ci odpowiada takie forum to proszę bardzo. Inteligencją w "rozgryzaniu" akcji promocyjnych raczej nic nie wskórasz, nawet gdybyśbył geniuszem. To właśnie odróżnia KOMERCYJNE FORUM od FORUM NIEZALEŻNEGO.

>12lat > bleble bleble

>pl.comp.os.unix lub pl.comp.sys.sun.admin

jezeli to mialo zrobic na mnie wrazenie, to... nie zrobilo :D

a jakbys sie czul gdyby te twoje pl.COStamSUN kupilo za waszymi plecami Microsoft? ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>....zresztą sądzac po prymitywixmie i topsecret podejściu do reszty forumowiczw i polityce faktów dokonanych to serwis kupiły mohery(z jakiegokolwiek ugrupowania by te nie były), nie uważasz ?:)

>Dopasowaliscie już zdjecie do gwiazdy ? Mam kłopot która to Doda a która Paris :))))

>Że zostanę jednym z posikanych z nerwicy krajowych biznesmenów ?:))))

lancaster wybaczysz mi, ale jesli nowe forum tworzone przez Ciebie bedzie na takim poziomie jak Twoje wlasne wypowiedzi, to nic lepszego nie wniesie niz obecne audiostereo ... ;)

>p.f.pawlikowski

Ale jak ci nie pasuje NIEZALEŻNE FORUM, to możesz przecież dalej na tym tutaj tuningować swoją Diorę i jak dotąd polecać wszystkim wokół kolumny Tonsila jako najlepszy wybór. Nikt cię "za uszy nie ciągnie".

>deep

Nie rozśmieszaj ludzi. Takich ugładzonych i przemyślnie zarządzanych for jest już bez liku, np. Hi-Fi i M. I co? Wielkie G....! Muszą płacić ludziom za aktywność, a AS i tak łykało to bez zapitki. Przyczyny były tu już wymieniane wielokrotnie.

>clo2

clo2 doskonale wiem z czym wiąże się komercja, bo w pracy notorycznie bronię się przed nią. Nie bierzesz jednak pod uwagę jednej sprawy. Jeśli Ci faceci zaplanowali by taką akcję reklamową która miałaby np. mnie przekonać do ewentualnego zakupu urządzenia to musieli by dokonać CUDU. :) Przecież podstawą jest odsłuch, więc w jaki sposób mieli by oszukać MOJE uszy ? Biorąc to pod uwagę cała teoria którą przedstawiałeś rozpada się w proch. Jeśli ktoś jest do tego stopnia nierozważny że kupi to coś bo zobaczy tutaj super-reklamę no to już inna bajka. Głupich nawet w kościele leją.

Mogę się zgodzić że jeśli utrzymają tutaj przynajmniej część osób i zrobią porządek to zarobią w przysżłości na reklamach krocie. Co fakt to fakt. Nie zmienia to jednak sedna sprawy, że oszukać przynajmniej mnie nie są w stanie.

>dudivan

Dylematem jest DIY. Zobaczymy jakie będzie ich podejście do tej zakładki i ewentualnych ogłoszeń o czyjejś działalności. To chyba Cię niepokoi. Czy słusznie nie wiem. Być może tak, być może nie.

>Deep jest od NICH!

Nooo pewnie ! ;) Przecież musieli zwerbować kogoś kto byłby za. ;) Dostałem 200 tys. USD za tych kilka krytycznych wpisów i dalej będę do Was pisał z Florydy. ;)

Oj ludzie, ludzie... ;) Oni, one są dookoła nas. ;)

pozdrawiam

za pewien brak kultury na tym forum myslalem o przeniesieniu sie gdzies indziej, no ale... wybor przeciez jest i fora konkurencyjne nawet posiadaja jakis poziom, ale zeby przenosic sie na nowe forum co nic nowego nie wnosi... jak dla mnie bezsens, ale zycze powodzenia ;) i dziekuje za mile slowa ;D

>deep

Ciebie nie oszukają. Mnie raczej też nie. Ale świat niestety na nas dwóch się nie kończy. Nie można myśleć - ja się obronię a reszta niech spada. JAk tak myślisz to zawsze możesz się wynieść na bezludną wyspę.

A nowi właściciele pole manewru mają spore - głównie: stereo, kino domowe no i ...MUZYKA (oj, tu to się dopiero będzie dział teraz zamęt;))

Ten scenariusz o którym wspomniałem powyżej traktuj naprawdę poważnie.

>foxbat,

>>12lat > bleble bleble

Dla Ciebie ble, ble dla mnie konkret z życia.

>>pl.comp.os.unix lub pl.comp.sys.sun.admin

>jezeli to mialo zrobic na mnie wrazenie, to... nie zrobilo :D

Na mnie dla odmiany nie robi wrażenia grupa kucharzy rozparawiających o potrwce z żaby. ;)

>a jakbys sie czul gdyby te twoje pl.COStamSUN kupilo za waszymi plecami Microsoft? ;)

Sun coś tam to są rozwiązania komercyjne. Tego się na modłę DIY nie zrobi. To raz.

Jakbym się czuł ? :)

Mało wiesz. Widzisz 12 od lat kupowaliśmy urządzenia Sun-a. Ponieważ są bardziej elastyczne i tańsze rozwiązania kończymy przygodę z firmą Sun. Żadna reklama NIC tu nie wskóra. Życia nie da się oszukać.

pozdrawiam

>clo2

Żebyś mnie dobrze zrozumiał. Doskonale rozumiem Twoje rozterki i zdaję sobie sprawę z ewentualnych zagrożeń. Czy masz rację okaże się w praktyce. Mi szczerze powiem jest to w dużej mierze obojętne. Nie dlatego że powiewają mi problemy innych, ale dlatego że czytanie audiostereo w dotychczasowej postaci poprostu mnie znużyło. Szczerze mówię poprostu z n u ż y ł o. Jak kogoś tym uraziłem przepraszam, nie zmienia to jednak faktu że tak jest.

deep, 29 Lut 2008, 18:10

>NIE MAM CZASU NA PIERDOŁY CZŁOWIEKU !<

>Jak czyam te Wasze wpisy TO NIEDOBRZE MI SIĘ ROBI.<

Panie "nie mam czasu na pierdoły", w takim razie po cholerę tutaj wchodzisz???

Zabieraj ten swój rozstrój zoładka i wyp..... w podskokach, kopiąc się piętami w tyłek, czym prędzej. Nie będziesz więcej tracił czasu.

deep,

pamiętaj o jednym

czym innym jest forum dla tzw. profesjonalistów, a czym innym dla pasjonatów

ci pierwsi potrzebują znaleźć rozwiązanie często tylko dobre, ale za to na już, a ci drudzy "najlepsze", ale niekoniecznie w tym tygodniu nawet

natomiast być możne fajnym pomysłem byłaby na forum zakładka "na już" - gdzie nie ma pierdół, bo facet siedzący z rozbabranym wzmacniaczem potrzebuje szybkiej podpowiedzi - i albo znasz odpowiedź i podajesz, albo wychodzisz z wątku

a jeśli mam wybierać pomiedzy spontanicznym "spamem" (czytaj: trollowanie i czasami nawet chamstwo), a spamem strategicznym (czytaj: kulturalna, przemyślana i trudna do odróżnienia kryptoreklama na gigantyczną skalę), to nie wiem, czy nie wolę tego pierwszego

bo chamstwo widać z daleka i można je olać, a kryptoreklama sączy ci się do głowy powoli. a nawet jeśli ty ją widzisz i olewasz, to czytają to inne "szaraki" i często podejmują "dzięki" niej decyzje. w efekcie jesteś biernym elementem cudzego oszustwa, bo współtworzysz image opiniotwórczego forum, które jest dla kogoś sposobem naciągania ludzi. w dodatku nie "ubocznie", jak to się pewnie działo dotychczas, ale planowo i strategicznie na olbrzymią skalę

uzupełnię wpis Maćka o przestrogę, której zapewne zwykły połykacz reklam nie jest zazwyczaj świadomy: "ch*je", "k**wy" itp. są jedynie >metodą< komunikacji... osobiście nie jestem ich przeciwnikiem (to piękne "czystosłowiańskie" wyrażenia).

na baczności należy się mieć nie przez wrogami, którzy Ci to oznajmiają - słodzący przyjaciel jest znacznie bardziej podejrzany.

sugestywność i nachalność przekazów reklamowych jest dość prosta do interpretacji przez wytrawnego tropiciela bo są one zwyczajowo kierowane w stronę "targetu": najliczniejszej a tym samym "nienajbystrzejszej" części populacji - więc chyba damy radę? prawda?

Możecie być pewni bo oni kupili to jako kolejną inwestycję i są zainteresowani JAK NAJWIĘKSZYM ZWROTEM Z INWESTYCJI.

Biznes TO NIE CARITAS. Jeśli ktoś jednak wieży, że jednak "caritas" to chyba nigdy z biznesem nie miał do czynienia a w dodatku brak mu orientacji we współczesnym świecie, elementarnej wyobraźni oraz elementarnej umiejętności wnioskowania.

clo2:

pasożyt dla własnego interesu powinien na tyle nie szkodzić organizmowi na którym żeruje na ile to możliwe...

w praktyce jest jednak znacznie mniej przyjemnie (zazwyczaj wynika to z "pazerności" pasożyta, który zwykle nie jest w stanie ocenić potencjalnych możliwości "hosta" do dojenia).

camle

Pasożyt (inaczej INWESTOR) wykorzysta to forum dla możliwie maksymalizacji stopy zwrotu z poczynionej inwestycji. I w tym kierunku pójdą zmiany na tym forum.

TO MA ZARABIAĆ !!! Jak Prezes nie będzie się w stanie wykazać wynikami satysfakcjonującymi udziałowców to zostanie odwołany i poszukają innego który będzie miał lepsze wyniki. Pomyślcie tylko teraz na czym to ma zarabiać? Bo jak pisałem - bannery to tylko "drobne na piwko". Będzie tu z czasem ocean mniej i bardziej jawnego marketingu stosowanego. Inaczej być nie może.

Chyba że ... prezes zaprzeczy temu i wyjaśni po co właściwie to forum firma nabyła i w czym upatruje interes. Bo jak powie, że interesują go tylko wpływy z reklam takich jak dotychczas, to się chyba poleję ze śmiechu;)

>Rubiny na szynach i inne tego typu pierdoły...

zapewne tak... zeitgeist - "maszynka" do robienia pieniędzy nie może pozwolić aby pozostała choć jedna nie wykorzystana kropelka

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.