Skocz do zawartości
IGNORED

Wtyki, gniazda -> kabel sieciowy, zapisy

vanvideo

Rekomendowane odpowiedzi

Ten patent z podgrzaniem od tyłu :-)) jest ciekawy. Przyznam, że nie próbowałem. Ale już po robocie, wszystko ładnie weszło i nie chce mi się znów rozbebeszać całości.

Ja mam nadzieje ze dobrze laczycie te kable. Pamietajcie ze na stronce Bryana jest polaczenie jak w gniazdku - kabel musi byc odbiciem lustrzanym.

No i jak ktos je zrobi potestuje to niech pisze czy w jego sprzecie jest jakas roznica. Sa glosy ze to padaczka ten kabel ograniczyl dynamike a sa i do z "dobrego zrodla" ze zastosowany z dobrym filtrem poprawil - mowa o wzmacniaczu. I prosze sie nie szczypac - ze mi ktos zrobi tzw przykrosc.

Moja sieciowka - czesci, kosztowala 30zl

Gość Przemski

(Konto usunięte)

witam

Potrzebuję kilka ekranowanych przewodów sieciowych, nie oczekuję polepszenia możliwości sprzętu, ale zależy mi na zminimalizowaniu zakłuceń w bałaganie kabli zasilających/sygnałowych/komputerowych/sieciowych/telefonicznych i dziesiątkach innych ....

będe wdzięczny za zaproponowanie konkretnego przewodu, w rozsądnej cenie

Witam wszystkich. Mam taki problem. Chetnie nabylbym droga kupna dwa gotowe kable sieciowe DIY. Niestety samemu nie dalbym rady ich zmontowac, bo zabardzo nie ma pojecia co i jak. Czy miałby moze ktos na zbyciu ?

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Kable, które bym potrzebował miałyby mieć długość 1 - 1,5m. Z jednej strony zakończone konektorem IEC, z drugiej standartowym trzyżyłowym europejskim wtykiem. Oba konektory z możliwośćią montażu przewodu bez okręcania wokół śruby dociskowej jak w typowych tanich wtykach. Przewód ekranowy o stosunkowo duzej średnicy. Ponieważ przewodów potrzebuję kilka - cena nie może być zbyt wysoka.

Nasuwa mi się tutaj jedno pytanie:

kilka urządzeń ma jedynie na stałe zamontowane przewody i zacisk osobny dla masy, zastanawiam się czy nie warto zamontować porządnych gniazd IEC i połączyć do nich zacisk masy. Inaczej nie miałbym możliwości korzystania z kabli ekranowanych.

• 4 tygodnie później...

no to wyszedlem na debila oczywiscie Al - na calosc ide tylko moze ktos widzial w sklepie z metalami kolorowymi platy Al o wysokosci 12-15 - bedzie trzeba zlozyc to ze 2 w poprzeg. Albo zespawac szwifa malego i pomalowac :(((

Plaskowniki - u mnie koles ma 100-120x1-2 [mm] na metry. Szukam innego jeszcze sklepu.

Jednynie dobrze, ze na przeciwko sklepu koles ma firme co spawa i tnie AL

No nic z obudowa musze chwile poczekac, a moze sie uda ....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.