Skocz do zawartości
IGNORED

Canon'ierzy łączcie się:)

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma co się podniecać. Aparat to tylko narzędzie - we wprawnych rękach każdy jeden przyzwoity sprzęcior da radę zrobić fajne foto.

Jestem Canonowcem, ale to raczej kwestia przesiadki z analogowego sprzęta i w związku z tym spuścizna szkieł.

Muszę jednak przyznać, że koncepcja ulokowania napędu dla AF i ustawień przysłony w obiektywie bardziej mi się podoba.

Ta fotka to również Canon i żaden tam cud techniki - zwykły compakt (rafa w zat. meksykańskiej - luty 2008)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dudivan - gdybyś dużo używał, wiedziałbyś, że w m6 - głupie wykręcenie mocowania paska, powodowało zaświetlenie filmu (śruba mocowania paska przechodziła "na wylot" do częsci, w której przewijał się film. migawka nie była doskonała - często się psuła, przy byle uderzeniu można było rozstroić dalmierz. na szczęście dało się to naprawić po prostu mechanicznie:)

mimo ewidentnych wad (niestety nie był to aparat na całe życie, chyba, że chodzi o życie tego aparatu, albo o człowieka słabowitego, co to do emerytury nie dotrzymał ("zawsze słaby był, na serce. oddychał tak ciężko. ale grzeczny, to owszem - na klatce schodowej kłaniał mi się zawsze.")) był to najlepszy aparat jaki był na rynku. ze względu na optyke. i to oczywiście jeśli mówimy o reportażu (do portretu były lepsze, do fotografi technicznej i krajobrazowej były lepsze, etc). dzisiaj niestety "wąskim gardłem nie są szkła, tylko matryce aparatów cyfrowych i tutaj należy dopatrywać się "magii".

Michal Stabro - wiekszosc osob tutaj wypowiadajacych sie nie zna zaleznosci pomiedzy przysłoną i czasem (w fotografii nazwijmy "dokumentalnej", która obejmuje również urodziny u cioci), i zależności pomiędzy siłą błysku a przysłoną w fotografii studyjnej. nie mówiąc już o fotografowaniu wnętrz jeśli zależy Ci na utrwaleniu ogrodu poza oknem (3 parametry - niby nic:).

rekin

>Ta fotka to również Canon i żaden tam cud techniki - zwykły compakt (rafa w zat. meksykańskiej - luty 2008)

rekin foci ryby ;-) jedna się uśmiecha a dwie zrobiły karpika :-o

parmenides, 3 Mar 2008, 22:29

mowisz ze wiekszosc tu osob nie zna sie na fotografii!?

jak w tej anegdotce o kacikach wzajemnej adoracji

gdy spotykaja sie artysci to rozmawiaja o pieniadzach

a jak spotykaja sie biznesmeni to o sztuce

.....moze i cos w tym jest;)

>Foksik

Masz rację - po zmniejszeniu i kompresji wygląda to fatalnie :)

Tak wygląda zdjęcie z 570IS w obudowie podwodnej przy ISO 800. Absolutny brak kontroli nad aparatem w momencie pstrykania - wyświetlacz do bani - nic nie było na nim widać. Zabawa z wizjerem w masce - skończyła się również niepowodzeniem :) Strzelałem na chybił trafił, a że rybki miały (wiem, że tak to nie wygląda) około 40cm długości, to nie mogłem nie trafić ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tutaj galeria guru fotografi podwodnej:

Ukryta Zawartość

facet nazywa się david doubilet, ale to pewnie wiecie, skoro interesujecie się fotografią.

Ukryta Zawartość

foksik

przepraszam cię, ale z tą komórką to chyba chciałeś rekinowi dużą przykrość zrobić :)

masz ISO 800 to raz

brak kontrastu dwa, ale pod wodą o kontrast chyba w ogóle ciężko?

do Nationala to się nie nadaje, ale nie wierzę, żeby można było pomylić tego typu zdjęcie robione najlepszą komórką ze zdjęciami rekina

He he...

To były moje pierwsze zdjęcia podwodne - nie przypuszczałem, że będzie tak trudno coś strzelić.

Na obudowę podwodną do lustra jakoś pożałowałem kasy, ale kto wie? Spodobało mi się nurkowanie, więc może następnym razem nastawię się na tego typu fotki???

W naturze wyglądało to pięknie - na fotce to tylko marna iluzja. Pływałem niestety tylko w masce - nawet bez fajki, bo nie miałem swojej, a jakoś ochota na wkładanie do buzi czegoś po dziesiątkach obcokrajowców opuściła mnie w momencie podejmowania tej decyzji. Na lądzie fotki wyszły zdecydowanie lepiej, choć również czuję pewien niedosyt...

parmenides, 3 Mar 2008, 22:51

zdjecia posiadaja jeszcze jedna wazna ceche wartosc emocjonalna

szczegolnie dla autora , choc nie tylko

ktora moze byc potezniejsz od stada guru

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.