Skocz do zawartości
IGNORED

interkonekt MIT ORACLE MA-X - wrazenia

slvn

Rekomendowane odpowiedzi

XYZPaweł

"MIT bardzo precyzyjnie mierzy "jakość" kabla, jeden jest 71 razy lepszy od zwykłego kabla, a

>następny 75 razy... Jak oni to robią ?!? To poezję można tak precyzyjnie zmierzyć ?!?"

Pomimo że mamy zupełnie inny stosunek do wpływu okablowania to w tym przypadku nie mogę się z Tobą n ie zgodzić.

Ciekaw jestem bardzo jakiej miary, przyrządów i metodologii pomiaru użyto.

Bez tej wiedzy to rzeczywiście czysta poezja.

Czy "urządzenie MIT" można nazywać kablem, przewodem, drutem ....itp ?

stempur,

na moim systemie przepaści nie ma, ale też różnica jest wyraźna. Różnica nie polega jednak na tym, że słychać więcej, czy dłużej, różnica jest w precyzji, zróżnicowaniu planów, klarownościi brzmienia, szybkości, rozdzielczości. Oracle jest badziej zogniskowany. To niewątpliwie doskonalszy przewód, ale za tą poprawę trzeba już dużo dopłacić. Czy warto? Jeśli jest lepiej, to znaczy że można jeszcze coś poprawić, a czy ktoś chce za to tyle dopłacić to już kwestia indywidualna, gdyby mnie było na niego stać to bym chciał :)

PMD:

"a czy ktoś chce za to tyle dopłacić to już kwestia indywidualna, gdyby mnie było na niego stać to bym chciał"

No właśnie, no właśnie...

Jeszcze jedno pytaniwe, jeśli pozwolisz.

Czy między CD a pre i pre a końcówką masz takie same modele MIT-ów? A jeśli różne, to czy ich wymiama miejscami robi duża różnicę? Pytam, bo nie mam dośiwdzczenia z dzielonymi wzmacniaczami a być może będę się do takiego przymierzał za jakiś czas. Więc może na razie zostawić swojego Magnuma M3 a póżniej dokupić MA lub Oraclea i bawić się ich odopowiednie wpięcie.

Pozdrawiam Stempur

u mnie gra MAgnum MA przy CD i Shotgun MA przy końcówce. Z poprzednim CD (MF A3.2) było odwrotnie. PO zmianie Cd na Sim Supernova było za ofensywnie, za dźwięcznie (choć blachy wypadały fantastycznie prawdziwie). Oracle najlepiej wypadł przy końcówce. Zmiany u mnie nie są ilościowe, lecz w estetyce prezntacji (przy Oracle i Magnum Ma). Z tym że u siebie wolałem Shotgun MA od Magnum M3, z kolei MAgnum MA to więcej i lepij niż Shotgun Ma.

Nie wiem jednak, czy po wymienie kolumnowego Shotgun S1 na np Magnum Ma, ocale MA nie wróciły do CD. POdobnie czy po wymienie sieciówki przy CD ze zwykłego Oracle na zapuszkowanego, czy z powodu ogulnego balansu systemu Orcale ma nie zmienił by miejsca. Tak to wygląda u mnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.