Skocz do zawartości
IGNORED

Philips DVP 9000S uszkodzony

bartsS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Niestety moje źródło Philips DVP 9000S od pewnego czasu odmówiło współpracy...Nie działa wyświetlacz, nie można wyjąć uwięzionej płyty w szufladzie, napęd nie działa...Po przedstawieniu wcześniej problemu na forum kolega JarekC stwierdził, iż odpowiedzialny za to jest prawdopodobnie przepalony bezpiecznik 1502 w obudowie SMD. Jednak z moimi zdolnościami manualnymi mogę tylko pogorszyć sprawę więc lepiej gdyby zrobił to ktoś obeznany z tematem i tutaj pojawia się problem. Mianowicie jestem z Poznania i szukam kogoś kto mógłby odpłatnie spróbować naprawić ten odtwarzacz (podobno wystarczy tylko zewrzeć czy przylutować inny bezpiecznik jednak pewności nie mam). Za wszelkie informację będę wdzięczny!! Pozdrawiam Bartek

https://www.audiostereo.pl/topic/40628-philips-dvp-9000s-uszkodzony/

Witam,jestem z poznania mogę w niego zobaczyć.Co do zwierania bezpiecznika byłbym ostrożny jakiś powód jego przepalenia był.Owszem zdarza się ,że czasami bezpiecznik przepala sie sam .Płytę z tego odtwarzacza mozna wyciągnąc bez problemu pod spodem jest specjalny otwór do tego celu.Uwalnia szufladę.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.