Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD do Audience Epsilon 960?

pawiowy

Rekomendowane odpowiedzi

Electrocompaniet KCI-1 = ECI-1, unikaj tego typu literówek. Niejeden człek będzie miał problemy ze skumaniem sprzętu.

No to jesteś prawie w domu, podałeś firmę która Cię satysfakcjonuje (chodzi o wzmacniacz). Jeżeli z ECI1 było cudnie, a widzę ,że masz mniejszą kasę szukaj niższy model ECI2. Trudny do zdobycia , ale z tymi kolumnami komponuje się bardzo przyzwoicie. Wiem bo mam, takie połączenie. Będzie ciut inaczej ale dźwiękowo szkoła podobna.

Ale głównie pytałeś o CD, proszę bardzo C.E.C. TL5100 Z. Do zdobycia w sensownych pieniądzach. Takie połączenie z tymi kolumnami się "kuma" dosyć solidnie. Po scaleniu takiego systemu nie będzie dużego dyskomfortu dźwiękowego, a wręcz mile może zaskoczyć po budżetówce.

Idąc dalej, wymień wysokotonowy w kolumnach na Morel MDT-32s.Jest on wyższy od MDT29 , nagminnie kupowanego na tym forum i napewno lepszy :). Sprawdzone.W tej chwili być może są one zastąpione innymi modelami. Po takim upgrade nawet sycząca P. Barber bardzo przyzwoicie śpiewa. Mam na myśli sybilanty.

Jak więc widzisz wdepnąłeś głęboko.... daleka droga przed Tobą , wyboista i ciernista, i kasiasta, a to boli.

Mam bardzo ważną uwagę dla Ciebie, nie idź na skróty i nie kupuj zamiennie taniego badziewia z allegro ( czytaj hi-end typu np. Technics z przed półwiecza ) , bo wdepniesz wczeluści i się z nich prędko nie pozbierasz, a ognie piekielne długo będą parzyć w uszy. Jeśli chodzi o kabelki to po skompletowaniu systemu będziemy myśleć.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/40999-jaki-cd-do-audience-epsilon-960/

pawiowy, 19 Mar 2008, 11:39

>Idąc dalej, wymień wysokotonowy w kolumnach na Morel MDT-32s.Jest on wyższy od MDT29 , nagminnie

>kupowanego na tym forum i napewno lepszy :). Sprawdzone.W tej chwili być może są one zastąpione

>innymi modelami. Po takim upgrade nawet sycząca P. Barber bardzo przyzwoicie śpiewa. Mam na myśli

>sybilanty.

Hej, hej, tak nie można! Wymiana Scan-Speaka na Morela to PARTYZANTKA! Oczywiście można to zrobić, ale KONIECZNIE trzeba będzie też opracować i wykonać do tego tandemu nowe, inne niż oryginalne zwrotnice.

Zwrotnica która jest w oryginalnych Epsilonach 960 będzie bardzo źle współpracowała z Morelem.

;-)))

>Pozdrawiam.

Ja również.

Wiadomo ,że tak nie można czyli samą fizyczną wymianą kopółeczki. Dla adamex78 jeszcze daleka, daleka droga, więc trochę pisałem na skróty. Jak dojrzeje do upgradu kolumn , wtedy dowie się więcej, choć myślę ,że i tak jest zorientowany jaka "autostrada" przed nim.

Tak na marginesie Epsilony do dzisiaj grają fajnie.

Głośniki w Epsilonach są naprawde dobre jeżeli wymieniać D-2010 to tylko na rewelatora żadne morele bo wyjdzie ''trele morele''.Jezeli masz zamiar kupować CD za 500zł to nie wykorzystasz potencjału tych kolumn nawet w 50%. Niestety one wymagają naprawde dobrego systemu. Wcześniej miałem kennwoda, onkyo potem audiolaba ale to nie było to,dopiero z systemem Meridiana a szczególnie z G 08 pokazały swój hi-endowy potencjał.

Bardzo wszystkim dziękuję za pomocne informacje. Na pewno upgrade kolumn musi poczekac. Jak na razie zajmę się poszukiwaniem źródła.

Swoją drogą myślałem, że Scan Speak-i są na tyle dobre, żeby ich nie wymieniac (nawet wysokotonowca)..

Póki co licytuję tego Rotela:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Trzeba pamiętać że ta sama kopułka była montowana w kolumnach Proac Resp. 2.5 które w 98r kosztowały 15500zł. Nie jest to więc słaby głośnik. Myśle że nie powinieneś niczego zmieniać lepiej przeznaczyć kase na lepszy sprzęt Pozdro.

makas - widzę ,że nie przerabiałeś morela w tej konkretnej sytuacji i myślę, że wypowiadasz się bez zgłębienia tematu w tym konkretnym modelu, a co za tym idzie wróżysz z fusów.. po aplikacji McGyver-a pobił na łeb wysokotonowca scana w epsilonach. Żeby nie było problemów uwaga ta dotyczy mojego systemu. Wymieniony przez ciebie głośnik to inna liga, a pic polegał na względnie tanim i zarazem polepszającym dźwięk upgrade.

A wyżej zawsze można...tylko czy w tym przypadku warto ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.