Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki Sennheiser - tuning kabla

kolczas

Rekomendowane odpowiedzi

Wyczytałem na innym forum jakie są ponoć różnice pomiędzy HD555 i HD595. Pisuje się że HD595 mają jako wytłumienie owczą wełnę (na rozbieranych zdjęciach jednak tej wełny nie widać). HD555 mają prostokątny kawałek pianki przyklejonej od wewnętrznej strony metalowej siateczki z obudowy. Usunięcie tej pianki ma dać poprawę basów tzn będą niższe i nie bedą podbite. Ktoś pisał że HD555 mają jakieś dziurki co trzeba zakleić. też tych dziurek nigdzie nie widzę.

Odkleiłem na próbę te pianki z HD555 i grają inaczej. Ale chyba to mi się mniej podoba. Bas faktycznie się zmienił ale te słuchawki przewstały być ciepłe. Zrobiły się bardziej nerwowe i przestreń się zmieniła chyba na gorsze, bo nie nie mogę się odnaleźć.

Czyżby jednak nikt nie próbował dać lepszego kabla?

https://www.audiostereo.pl/topic/41037-s%C5%82uchawki-sennheiser-tuning-kabla/
Gość

(Konto usunięte)

kolczas

Daj sobie spokój z tymi z tymi kablami, jakby to miało jakieś znaczenie to chyba producent dałby do swoich słuchawek najlepsze ?!? Przynajmniej do flagowych hD600, a swą zwykłe. Jedno co warto, to wymienić na bardziej pancerne, bo te się łatwo przerywają w środku, i to jest chamstwo :))

Paweł

W HD555 i HD595 jest ten sam kabel i przetworniki, ale inne rozwiązania konstrukcyjne nie tylko w przetwornikach, więc nie widzę sensu przerabiać jedne na drugie, a po prostu kupić HD595. Dostaniesz od razu wieszaczek i wygodniejszy pałąk.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Odnośnie HD600 - ich kabel jest rzeczywiście "wybitny", ale w serii HD5x5 jest inny, solidniejszy. HD555 to bym nie "rekablował", bo są po prostu za cienkie na takie zabiegi, szkoda kasy i czasu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.