Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki o dźwięku słuchawek KOSS UR-40

pearl_jamik

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję głośników podstawkowych, które dadzą mi dźwięk podobny do dźwięku słuchawek KOSS UR-40. Pomimo, że słuchałem wielu słuchawek, to są właśnie MOJE słuchawki, choć kosztowały 'ledwie' 200 zł. Kocham ich dźwięk. Szukam takiego dźwięku na głośnikach. Nie będę mówił, że ten dźwięk to dźwięk hard-rockowy, metaliczny, z gitarą elektryczną na czele, kto je słyszał, ten wie. I nie jest to dźwięk umca umca techno dźwięk, co często jest wrzucane do jednego wora typu -> (jak rock i techno to musi być basu basu)

Pokój mój ma 10 m^2. Zatem chodzi tylko o podstawczaki z bass-reflexem z przodu. A, i budżet, max 1000zł. optymalnie ~600zł. Czy jest tu ktoś, kto zna TEN dźwięk i mógłby coś polecić. I nie słucham głośno, bo mam sąsiadów.. także tu nie chodzi o moc..

chm

tylko jeden problem mi sie pojawia, ciezko bedzie osiagnac detalicznosc na kolumnach ze sluchawek. wiec o tym elemencie to chyba musisz zapomniec. taka ponoc charakterystyka sluchawek.

Akurat detalicznosc ur-40 nie jest jakas wyjątkowa.Uciazliwe bardziej bedzie uczucie słuchawek na głowie niz

brak detalicznosci budzetowych kolumn za 1000zl.

Co powoduje metaliczność dźwięku ? jakie mniej więcej częstotliwości to gitara elektryczna ? 500 Hz ? czy to raczej środek czy wyższy dół pasma? I czy istnieją takie głośniki, w których gitary grają na przedzie najbliżej słuchacza. bo się spotkałem głownie z 'tylnim podparciem elektrycznym' .

Sluchales moze klonow totem mite? ja wprawdzie zbyt dlugo nie sluchalem kossow ale mysle ze dzwiek mietkow moglby sie spodobac. Klony mozna wykonac za okolo 600 pln.

niestety nie słuchałem, a oryginałki ? a tak z ciekawości, nie oglądając się na cenę, to które będą odpowiednie do mojego opisu, no i jaki wzmacniacz do tego (to tak na przyszłość, jak już będę miał kupę pieniędzy :) ? chodzi mi tylko o najlepsze..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.