Skocz do zawartości
IGNORED

Shure a3c wymiana kabelka

timex605

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem właśnie słuchawki Shure a3c do przenośnego odtwarzacza Apple i w związku z tym mam pytanie. Czy wymiana kabla oryginalnego z Shure na ten ze słuchawek Appla może spowodować znaczną degradacje jakości? Chce wymienić ze względu na : a)niepasującą wtyczkę b)mikrofon i "pilot" obsługujący iPhona znajdujący się na kablu Appla

https://www.audiostereo.pl/topic/41171-shure-a3c-wymiana-kabelka/

Czy to spowoduje pogorszenie jakości dźwięku - chyba nikt tego nie wie, sprawdź :)

Wiem natomiast, że wymieniania kabelka w tych słuchawkach nie podejmuje się nawet serwis. Ja mam Shure E2 i jak przerwała mi się czarna izolacja na kabelku przy jednej ze słuchawek, to wymienili mi na nowe na gwarancji. Niestety, teraz już jak coś się stanie, to raczej też wymienią, ale na któryś z nowych modeli, bo zapasy "starych" już się chyba wyczerpały - ja miałem farta - jakiś miesiąc temu jeszcze znaleźli mi egzemplarz E2.

Pozdrawiam,

Wstrzymałem się na szczęście z braku chwili czasu z tą wymianą, a po przeczytaniu Twojego postu naszły mnie wątpliwości. Czy ten kabelek z Shure jest cieńszy niż w innych słuchawkach, czy też cienki-normalny tak jak np w kossach?

powiem tak ja mialem podobny przypadek tyle ze urwala mi sie sluchawka wiec przylutowalem a z lutownica jako tako obchodzic sie umiem i efekt byl taki ze ta przylutowana grala calkiem inaczej ( tyle ze sluchawki to creative ep630 ) ....aha po tym incydencie kupilem nowe :) Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.