Skocz do zawartości
IGNORED

jak poprawić brzeminie?

hydron

Rekomendowane odpowiedzi

McGyver, 26 Mar 2008, 12:59

>Nie, jeden rezystor wystarczy, bo wpinasz go przed całą gałęzią zwrotnicy, a nie przed samym

>tweeterem.

dobra spróbuje w takim razie - zobaczymy jak zagrają, dzięki wielkie za pomysł :)

Iceman, 25 Mar 2008, 23:21

>hydron, 25 Mar 2008, 21:52

>

>>ten Xindak to chyba trochę przesada...kable droższe od całego mojego zestawu :)

>

>Kable mają niewielki wpływ w mojej ocenie na brzmienie zestawu. Moim zdaniem kable nie modyfikują

>brzmienia a jedynie co najwyżej podkreślają jego pewne aspekty. Ich wpływ określiłbym około 1% (góra

>2% w przypadku kabli o wybitnie indywidualnym charakterze). Dlatego tez nie polecam żebyś kupował

>kable droższe od całego zestawu, bo i tak niewiele one zmienią.

>Jeżeli mieszkasz gdzieś niedaleko to mogę Ci pożyczyć okablowania "droższego od całego Twojego

>zestawu". Sam się przekonasz.

nie zgadzam się iż kable mają 1 do 2% wpływu na dźwięk. widocznie zalezy to od zestawu. zapraszam do siebie, mogę podłaczyć kable JAMO i Procaby. Róznica słyszalna odrazu. Przy jednym basu jest za duzo, przy drugim akurat.

a co do wpinania rezystorów w wysokie tony to też tak robiem jak miałem Eltaxy. Pomogło, ale najlepszy efekt uzyskałem poprzez przerobienie zwrotnicy.

U mnie ProCab'y tez wniosly spopro ozywienia bas krotki, srednica sie otworzyla w porownaniu z grubymi miedziakami profigolda za ok 12 zl za metr duzo wieksza dynamika. Wygladaja tez solidnie za 4.9 zl za metr rewelacja(ls 25). Polecam niedowiarkom wydatek nieduzy ,a sprobowac warto. Sam zakupilem w ciemno po recenzjach kilku uzytkownikow.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

wpiąłem w końcu te rezystory w głośniki, ale nie 1Ohmowe a 2,2 Ohmowe - poprawa taka jak ją sobie wyobrażałem...po prostu ukojenie dla uszu ;)

wszystkim bardzo dziękuje za pomoc w rozwiązaniu problemu!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.