Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Zamiast F160 będzie można sobie kupić teraz X18, ale to już inne granie jest. Pod pewnymi względami bardziej uniwersalne niż to oferowane przez Focusy, choć to pewnie barwowo Xeo 4. W Twoich Xeo 3 jeszcze trochę barwy było o ile się nie myle, bo były oparte na starszej wersji Excite.

Wycofali Focusy? Toż to całkiem przyzwoicie grające kolumny były, na dodatek stosunkowo niedawno wprowadzone. Zakrawa na absurd.

Jednak kilka lat minelo,z pewnoscia pojawi sie cos nowego ,miedzy Excite a Contour.Tak jak Emit ktore zastapilo DM.

Wycofali bo chcą sprzedawać Focusy bezprzewodowe. Wprowadzili już X18, które budżetowo zastąpią F160. Jak wielu delikatnie robią krok w kierunku sprzedaży masowej. Taki ten świat, pozostają małe manufaktury:)

Jednak kilka lat minelo,z pewnoscia pojawi sie cos nowego ,miedzy Excite a Contour.Tak jak Emit ktore zastapilo DM.

No właśnie. Jaka jest różnica miedzy tymi nowymi emit 30 a DM 3/7. Parametry te same, cena w zasadzie tez ????

No właśnie. Jaka jest różnica miedzy tymi nowymi emit 30 a DM 3/7. Parametry te same, cena w zasadzie tez ????

Wykończenia satynowe :)

A tak na poważnie to pewnie mało kto jeszcze słuchał. Różnice napewno jakieś są znając Dynaudio, pytanie tylko w którym kierunku idą...

zakupiłem dm 2/6 i są super - zaczynają grać po ok tygodniu emit 10 ponoć jaśniejsze na górze ale to ja już dziękuję - podkreślenie góry w 2/6 względem 2/7 zupełnie mi wystarcza - tak dobrą górę można eksponować bas jasne że szczuplejszy za to barwa wokal i przestrzeń bajka / przez ostatnie 2 lata przerobiłem w domu cały test a/v tzn dali L2 MA bx2 magnat q 653 - dynaudio wygrywają

zakupiłem dm 2/6 i są super - zaczynają grać po ok tygodniu emit 10 ponoć jaśniejsze na górze ale to ja już dziękuję - podkreślenie góry w 2/6 względem 2/7 zupełnie mi wystarcza - tak dobrą górę można eksponować bas jasne że szczuplejszy za to barwa wokal i przestrzeń bajka / przez ostatnie 2 lata przerobiłem w domu cały test a/v tzn dali L2 MA bx2 magnat q 653 - dynaudio wygrywają

Witam A drugie i trzecie miejsce?

2 dali 3 magnat (do rocka super) na MA szkoda czasu - dynaudio są o klasę lepsze i w tym teście nie powinny brać udziału - największa frajda polega na tym że pierwszego dnia grają tak że jest ochota wyrzucić je przez okno grają bokami a po tygodniu morda uśmiecha się jak wokal staje na środku sceny a kolumny znikają - popełnię test tak za miesiąc bo mam motylki jak o nich myślę

największa frajda polega na tym że pierwszego dnia grają tak że jest ochota wyrzucić je przez okno

Tak tez miałem ze swoimi Dynkami, ale sprawa dotyczy każdego nowego sprzętu. Podobnie zachowywał się wzmacniacz, który miałem do testów. Był wygrzany i grał cudnie, a jak kupiłem nowy to 300 godzin trzeba było poczekać na to ładne granie:)

mogę jeszcze dorzucić usher v 601 q acoustics 2020i rls callisto IV D. zensor 3 - jak by kto pytał gdyż kocham monitory i te przerobiłem osobiście

Nie znam Rls-ów, ale reszta przy Dynkach to zabawki. Miałem przez jakiś czas 2/7, zaskakujące monitory. Im więcej dostawały od reszty toru, tym grały o niebo lepiej. Zaskakująco lepiej!

zgadzam się i zaryzykuję że w ramach obcowania z dm 2/6 jestem trochę zbity z tropu w drodze do atc 7 ale już nie zaśmiecam głównego wątku z zasłużonym bohaterem dynaudio w roli głównej - szacunek dla firmy

DM-y w swojej cenie to rewelka. Słuchałem ATC SCM 7 i 11, to inne granie. Przejrzyste, precyzyjne, rozdzielcze, ale i bezwzględne w stosunku do nagrań, 65% moich utworów od razu ląduje w śmietniku. Przy Dynkach jest więcej przyjemności ze słuchania. Co kto lubi...

kiedyś wypożyczyłem focus 110 2/6 x12 2/8 i małe rls callisto III i porównywałem je bezpośrednio praktycznie każdą dyniy z rls, rls pokonały wymienione dynki w wielu apsektach pisałem o tym, ostatecznie u mnie zostały małe callisto. DM to mgliste granie dlatego nie ma w nich precyzji ani lokalizacji i detalu wysublimowanego ale ma to swój urok choć przy suchym wzmaku lub ostrym może być to panaceum.

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Pamiętam jak po 2/6 podłączono x14 a system to Music Hall 25 i te zagrały już bez takiego animuszu jak 2/6 gładko ostrożnie asekuracyjnie gładko bez pazura - nie wiem jak do tego doszło bo kiedyś słuchałem z rega brio i cd CA 351 ( też żaden hi end ) to byłem zaczarowany a zmierzam do tego że nawet w obrębie tej samej serii potrafią się bardzo różnić brzmieniowo (miałem 2/7 tak z pół roku) atc7 to brzytwa ale jak piszesz o przyjemności to chyba są zwyczajnie mniej muzykalne niż dynaudio

2/6 dosyć mocno wybaczające ale też nie powiedziałbym że atc7 to brzytwa i sama ostrość, one są precyzyjniejsze i z dobrze dobranym wzmakiem pokażą więcej wszystkiego. Atc7 są ciężkie do wysterowania , źle dobrany wzmak szczególnie pod względem mocy wydajności dynamiki będzie wynikowo ograniczał atc, ale faktem jest że to różne filozofie grania choć, atc są mało muzykalne? nie sądzę, one dają większy wgląd są bardziej przejrzyste i może powiedzieć w drugą stronę że 2/6 są zamulające.

Focal + Naim

atc 7 to przede wszystkim inna klasa niż 2/6 panorama precyzja lokalizacji to inna orbita- to oczywiste - u mnie precyzja to właśnie brzytwa a z dobrze dobranym (mocnym ) wzmacniaczem znikają na wstępie no ale kosztują 2x więcej chodzi mi może bardziej o to o czym pisał Whyduck tzn o przyjemność słuchania - 2/6 są zwyczajnie przyjemnie osłodzone atc zdecydowanie bez cukru - obydwa modele bardzo udane / co do zamulania przez 2/6 to trochę przesadziłeś

Mam dużą dysproporcję między wzmacniaczem i głośnikami DM 3/7. Nigdy te budżetowe Dynki nie grały tak pięknie. Oczywiście czeka zmiana, ale podłączenie tych głośników do dobrego wzmacniacza (w tym wypadku Octave) jest miłym doświadczeniem.

atc 7 to przede wszystkim inna klasa niż 2/6 panorama precyzja lokalizacji to inna orbita- to oczywiste - u mnie precyzja to właśnie brzytwa a z dobrze dobranym (mocnym ) wzmacniaczem znikają na wstępie no ale kosztują 2x więcej chodzi mi może bardziej o to o czym pisał Whyduck tzn o przyjemność słuchania - 2/6 są zwyczajnie przyjemnie osłodzone atc zdecydowanie bez cukru - obydwa modele bardzo udane / co do zamulania przez 2/6 to trochę przesadziłeś

2/6 są lekko przymulone na wysokich i niskich , chodzi o rozdzielczość , jest wyczuwalne znaczne ocieplenie bas nie sięga nisko a góra wysoko, miałem też 2/6 przez kilka miesięcy więc wiem o czym piszę. Przyjemność jest ze słuchania ale po jakimś czasie odczuwa się niedosyt rozdzielczości separacji i precyzji. Generalnie są udanymi monitorami choć bardziej do ostrzejszych wzmaków lub ampli od kina. RLS callisto III nie zostawiły żadnego pola do rywalizacji 2/6 kosztując wtedy niewiele więcej.

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Miałem IV to nie wiem czy nie były droższe z maskownicami to chyba ze 3500 mnie kosztowały ( wtedy dopiero sobie plułem że atc nie kupiłem) wysokie porażka - dm 2/6 faktycznie pozaokrąglane są tu i ówdzie ale nie lepi się jak w 2/7 i szczegółów jest sporo - więc za te pieniądze .......

Panowie,

Jakiego brzmienia mogę się spodziewać podłączając do Focusów 160 Hegla H100?

Po wielu odsłuchach dochodzę do wniosków, że potrzebuję czytelności, gładkości w dźwięku. Brytyjskie wzmacniacze są jakieś takie chropowate, mało przejrzyste. Czy z Heglem będzie inaczej?

Pytanie trochę z innej beczki, czy ktoś z was rejestrował swoje kolumny na stronie Dynaudio. Jest tam jedno pole na nr. seryjny czy kolumny rejestruje się każdą sztukę oddzielnie czy wpisać dwa numery w jedno pole ?

Dynaudio Focus 160, Atoll IN100 SE, Bluesound Node 2

Panowie,

Jakiego brzmienia mogę się spodziewać podłączając do Focusów 160 Hegla H100?

Po wielu odsłuchach dochodzę do wniosków, że potrzebuję czytelności, gładkości w dźwięku. Brytyjskie wzmacniacze są jakieś takie chropowate, mało przejrzyste. Czy z Heglem będzie inaczej?

słuchałem takiego zestawu, to będzie gładkie przestrzenne granie bez jakichkolwiek wyostrzeń

słuchałem takiego zestawu, to będzie gładkie przestrzenne granie bez jakichkolwiek wyostrzeń

Czy Twoim zdaniem jest to ciekawsze granie niż z Expo 3010? Jak z górą i detalicznością w H100?

Czy Twoim zdaniem jest to ciekawsze granie niż z Expo 3010? Jak z górą i detalicznością w H100?

detalu raczej w h100 nie brakuje, wrażenie jakie pamiętam to lepsza scena w głąb przy H100 3010 bardziej bezpośrednie granie

Ciezko mi oceniac bo sam sprzedaje h100 ale z dynkami jest akurat ok, kultura, scena, mniej chamsko niz z krellem.Jak zawsze kwestia gustu.

Który to Twój na alledrogo i skąd jesteś?

Chetnie bym posłuchał, a może i zakupił jak się spodoba.

Wawa, najtanszy, wersja bez DACa.

W takim razie pisałem dziś do Ciebie z zapytaniem o odsłuch na swoich głośnikach :) Przedzwonię jutro do Ciebie, może się jakoś umówimy.

Na co zamieniasz H100?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.