Skocz do zawartości
IGNORED

Ustawienie w pokoju LCD i ekranu

Kenjiro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

W jednym pokoju mam TV LCD 32 i projektor z ekranem 180 w podstawie (mam zamiar kupić, na razie rzucam obraz na ścianę). Ja bym TV wywalił do innego pokoju, ale moja ładniejsza połowa nie chce o tym słyszeć i muszę znaleźć "złote" rozwiązanie. Pomożecie?

Chodzi o to, że centralnie na jednej ścianie w odległości 3 metrów będzie zamontowany ekran. I teraz w zależności od rozwiązania albo ramowy albo rozwijany.

Dolna krawędź ekranu jest mniej więcej na wysokości będącej mniej więcej w połowie ekranu telewizora, czyli TV zasłania część ekranu. teraz po prostu przestawiam TV jak oglądam film z projektora, ale na dłuższą metę to trochę uciążliwe.

Można by kupić jakiś uchwyt mocowany do ściany regulowany, obrotowy i na czas projekcji przesuwać go wraz z zamocowanym TV na bok. Jednak wtedy TV raczej nie będzie w centrum, a lekko przesunięty na bok.

Przypadek drugi - ekran rozwijany. Zamocowany do sufitu i przesunięty do przodu, tak aby opuszczony zasłonił TV. Jednak czy tak zamocowany ekran nie będzie sie poruszał jeśli nie będzie przylegał do ściany? No i przypadłość falowania przy rozwijanym ekranie....

To co? Macie jakieś pomysły? Będę zobowiązany za pomoc. Może ktoś z Was miał podobny problem?

https://www.audiostereo.pl/topic/41391-ustawienie-w-pokoju-lcd-i-ekranu/

Chyba tylko ekran rozwijany. Mocowanie do sufitu nie ma wpływu na falowanie. To zależy od danego egzemplarza, a nie sposobu mocowania.

Warunek konieczny - ekran musi być idealnie wypoziomowany!

Witam,

również uważam, że powinienes zamocować ekran rozwijalny. Zwróć jednak uwagę na średnicę wałka na którym zwijany jest ekran - powinna być jak największa. Obecnie posiadam ekran 220 cm w podstawie na wałku fi 45mm i jest ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.