Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning Onkyo DX3500

michal_za

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym trochę poprawić ten CD i proszę o podpowiedż i wskazówki.

CD w europe jest znany jako DX6540.

Wymieniłem już op ampa w ofsecie z jrc4558 na opa2132 i stabilizator od zasilania na low drop.

Na wyjściu fabrycznie są nichicon muse (zielone z niebieskim paskiem) op ampy na wyjściu to 2x M5218(obudowa 1 rzędowa).

Zastanawiam się nad wymianą op ampów na njm5532 (takie posiadam w tej obudowie) czy warto??

Czy ztobić przejściówki pod dip8 (pod ne5532 lub opa213 takich aktualnie mam pare sztuk a może coś innego?)?

Zamówiłem już oscon do zasilania pcm, philipsy very low impedance, oraz low esr do filtracji zasilana ( org. 2x 2200uF zam. 2x 4700uF).

Czy ktokolwiek posiada schemat??

Proszę o rady:)

https://www.audiostereo.pl/topic/41438-tuning-onkyo-dx3500/
  • 3 miesiące później...

Witam serdecznie

Od mniej wiecej dwoch tygodni slucham sobie muzyczki za posrednictwem tegoz odtwarzacza tzn jego wersji europejskiej czyli DX 6540 Jestem szczerze mowiac zaskoczony jakoscia oferowanego brzmienia przez ten odtwarzacz Na dobrze zrealizowanych plytach odtwarzacz prezentuje jasne selektywne brzmienie z dobrze zanaaczona przestrzenia i dynamika oraz rownie dobrze poukladana scena dzwiekowa Pomimo swoich latek brzmieniowo ten cedek wypada calkiem niezle A wlasnie moze ktos orientuje sie w jakich latach ten kompakcik byl produkowany ??? W necie na jego temat jest raczej niewiele informacji

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 4 miesiące później...

Sorki, że tak długo nie pisałem.

CD dostało na wyjściu OPA2134, zasilane to black gate std 2200uf(z szabru:P) zasilanie pcm sanio oscon, reszta w zasilaniach to philipsy very low impedance, a wyjściu zostawiłem nichony mause, przy wyjściu słuchawkowym elna cerafine, nowy laser, stabilizatory na niskoszumowe.

Zastanawiam sie nad wstawienia drugiego trafa dla cyfry tylko myśle gdzie bo mało mielsca jest w środku...

Wyizoluj wyjścia prądowe I out DACów (Pin 13) i na bazie dostępnych na PCB elementów (bufor wyjściowy) zastosuj ten układ pasywnej konwersji I/U i wzmacniacza napięciowego. Piny 10 DACa i inne połączenia z cz. analogową należy odłączyć od reszty, 9-11 powinny być zwarte ze sobą. Opamp może być OPA2134, elementy 2.2p i 10 ohm można pominąć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.