Skocz do zawartości
IGNORED

PISna kolanach, Tusk:-otrzepmy kolana!

noster

Rekomendowane odpowiedzi

Mimo kalejnych blamaży prezydenta i jego otoczenia wokół którego skupia się obecnie cały ośrodek decyzyjny PISu wobec braku elementarnego poczucia zażenowania PISofile nadal bezwstydnie kłapią jezorem. Mija półmetek kadencji marionetkowego prezydenta miłośników PISu. Zadajmy więc śmiało pytanie, co właściwie zostało osiągnięte, co ustalone w polskiej dyplomacji. Prezydent ma przeciez ambicje odgrywania tu znaczącej roli, a ponadto 2 lata swojej dotychczasowej prezydentury to rzady jego brata a szefem MSZ była Anna Fotyga. Wiec jak to jest z tymi "sukcesami" PISu w polityce zagranicznej?

Widac, że polskie tzw. „sukcesy” odbijają się szerokim echem w prasie zachodniej – i pewnie gromkim śmiechem w gabinetach dyplomatów od Moskwy do Lizbony…

Nasze stosunki z Niemcami, Rosja, krajami Pribałtyki, innym sąsiadami – nie były tak złe nigdy, jak za czasów Jarosława Kaczyńskiego Premiera Tysiąclecia. A i USA – też jakby trochę luźniej…

Polska za rządów PIS i prezydentury Lecha Kaczyńskiego odwróciła się od Europy – zniszczyła kontakty z Niemcami i Francją, weszła na wojenną ścieżkę z Rosją…

Sprawa tarczy, robiona na siłę – właśnie NA KOLANACH, przez rząd PISu przyczyniła się do pogorszenia i tak złych naszych relacji w Europie.

W ub. roku w Polsce goscił prof.Zbigniew Brzeziński. Brzeziński mówiąc o sytuacji pod rządami PISu użył sformułowań “wulgarna retoryka” i “nienawistna rozróbka”. Jak na dyplomatę i człowieka o tej pozycji w świecie – stwierdzenia raczej szokujące. I pomyślec że PIS Bartoszewskiemu miał za złe użycie słowa "dyplomatołki”:))))

Ale co Brzeziński powiedział o roli i sytuacji Polski wobec USA i w samej Europie? Otóż powiedział:

- Dobre stosunki sąsiedzkie z Niemcami są dla Polski wrotami do wzięcia

udziału w budowie politycznie spójnej i potężnej Europy.

Czy PIS wyciąga wnioski? Czy w PIS jest miejsce na elementarną refleksję? Nie ma! Dla PISowskiego betonu budującego swoją pozycję na resentymentach niemieckich takie stwierdzenie to szok i obraza. Ale takie słowa z ust Brzezińskiego jednak padły…

Brzeziński dalej mówił, że "w interesie Ameryki nie jest Europa słaba, zależna, lecz zjednoczony kontynent, którego wartości Ameryka podziela, z potencjałem i wolą do odgrywania decydującej roli w Świecie, a Polska będzie dla USA wartościowym partnerem tylko jako element silnej, zjednoczonej Europy i że to powinno być dla naszego kraju jasnym drogowskazem geopolitycznym”.

Obecny rząd Donalda Tuska PO OTRZEPANIU KOLAN i wytarciu twarzy postanowił schowac topór wykopany przez Kaczyńskich i Fotygę i zacząć odbudowywać normalne relacje w Europie… Ale oszołomstwo PISowskie raczej polegnie, aniżeli zaprzestanie dalej ośmieszac Polskę tym razem przy użyciu marionetkowego prezydenta jakim jest Lech Kaczyński.

https://www.audiostereo.pl/topic/41441-pisna-kolanach-tusk-otrzepmy-kolana/

ciekawia mnie jednak przyczyny dla których BRZEZINSKI NIE został jeszcze obsmarowany gównem i właczony do peletonu zydów i zdrajców.albo przeszedł niezauwazony- albo jeszcze nie ten.... CZAS.

jak słucham np takiego gosiewskiego.niewatpliwy kaczoryjek .Np dzisiaj w sniadaniu olejnik- to naprawde nie wiem ja gdzie zyje.I dzisiaj zacząłem sie zastanawiac ,czy to przypadkiem ja nie chodze z głowa wykrecona do tyłu.Juz nie wiem gdzie jest granica głupoty a cwaniactwa.czy to jest jedno bez granic.Takie ciało -JEDNO.

noster,

nie martw się Tusek doszedł do władzy i poprawiły się nasze "stosunki":

1. najpierw z Sikorskiego śmiała się prasa amerykańska (czytaj - poprawiliśmy ymydż)

2. potem Tuskowi bombą zagroził Putin (czytaj udana gra wstępna)

3. na końcu Merkel ze Steinbachową wmówiły Tuskowi, że Polacy są odpowiedzialni za wypędzenia (czytaj - wydymały go)

Tusk w pełni zasłużył na papierosa po udanym seksie - ciekawe kto mu da popalić? :))))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.