Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie Kable głosnikowe do Missin M32i?

sterox

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zastanawiam sie nad zmiana kabli - teraz mam zwykle OFC 2x4mm , Wzmacniacz mam ONKYO INTEGRA A-8780 , odtwarzacz harman DVD 22 , interkonekt Klotz IY106. Na forum znalazlem polecane Procab LS25 - bedzie roznica do tych OFC? Zeby polepszyc bas musze odrazu kupowac monster cable Z1/Z2 czy sa alternatywy? Na jaka odleglosc mozna odsuwac Missiony od sciany tak aby nie zgubic basu? ( jeszcze nie probowalem bo nie stoja jeszcze na standach - tylko na blatach biurek :) )

Glosniki beda stac na stalowych standach - takie jak na tym foto

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Monster nie polepsza basu,przynajmniej jak dla mnie.Po podpięciu Monsterow do mojego systemu niskie tony zyskały ciężar,stały się ospane i zamulone.Niektórym takie brzmienie odpowiada,moim zdaniem powinieneś wypożyczyć te kable od kogoś i sam zadecydować.

P.S. Pomiędzy Z1 a Z2 jest pewna różnica,jednak objawia się to bardziej ceną niż brzmieniem Z2.

inaczej, procabem basu jakos specjalnie nie polepszysz. procab jest dobry jesli chodzi o wysokie tony, srednice i strereofonię. z kolei missiony maja krótki i twardy bas. jesli chcesz wiecej basu, czy tez wiekszej masy basu to napewno Real Cable BM 250 - 27 zl m2.

A jakie najlepiej dac koncowki na wzmacniacz oraz glosniki ? Bez koncowek? Moge wpiac banany pod wzmacniacz? Wiem ze moze glupio pytac ale mam sprzet dopiero 2 tyg i to moje pierwsze audio - jestem poczatkujacy i niezorientowany :)

Ukryta Zawartość

post-18787-100005749 1207151669_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobrze zrobie kupujac te banany NAKAMICHI ? Beda do wzmacniacza i do glosnikow , nie pogorszy sie sygnal?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

szkoda, że nie określiłeś budżetu, który zamierzasz przeznaczyć na kabelki!

te banany z allegro to jakaś ściema.....nie zwracaj na nie uwagi!

proponuje spojrzeć na ofertę Elzet:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

odpusc sobie wymiane kabli bo w twoim systemie totalnie nic nie zmienia, jesli chcesz koniecznie wydac kase zeby poprawic brzmienie to wymien glosniki. W kazdym razie jak wywalisz kase na nowe druty i zaplacisz wiecej jak 5zł/mb to nie rob potem "slepych testow" bo mozesz sie potem rozczarowac. Mialem w podobnym systemie (cenowo) kable za 100zł/mb i natychmiast odsprzedalem... pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.