Skocz do zawartości
IGNORED

OSTRZEGAM przed ALEGROHIFI

WOY

Rekomendowane odpowiedzi

WOY, 6 Kwi 2008, 12:29

>To otrzymałem:

czy przed zakupem i teraz też, zrozumiałeś opis aukcji ?

tam pisze wyraźnie że lampy są z 1979r .

To że sprzedający pisze że "stan techniczny NOWE", nie znaczy że są wyprodukowane przed chwilą, a to , ze wg. jego wiedzy są nieużywane. Tak to widzę.

Rozpętałeś nagonkę z jakiej przyczyny ?

dbx

a czy Ty zrozumiales opis aukcji? chodzi o lampy new old stock, a sa zuzyte wiec o co Ci chodzi? nie rozumiesz goscia , ktory poczul sie oszukany? pisze sie przeszlosc i zuzycie lampy niezane jak sie chce sprzedac taka lampe uczciwie i cena jest inna wtedy, bo chyba o cene chodzi? jak kupujesz lampe niewazne z ktorego roku, z niewazne jakim przebiegiem to placisz inaczej niz za stara nieuzywana? hyyy? wiec co wylatujesz z nagonka?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

'To że sprzedający pisze że "stan techniczny NOWE", nie znaczy że są wyprodukowane przed chwilą, a to , ze wg. jego wiedzy są nieużywane. Tak to widzę.'

inteligencja to chlopie nie grzeszysz, w tych lampach nie chodzi o date produkcji tylko zuzycie, 'wg jego wiedzy' to takie sformulowanie , ktore oznacza ze 'nie wiem co sprzedaje, kupuj na swoja odpowiedzialnosc', takie sformulowanie NIESTETY nie padlo na tej aukcji i stad problem...

>dbx

Sympatyzujesz z hieną? Nie zauważasz tych granatowych nóżek w "nowych lampach"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

WOY, 6 Kwi 2008, 14:50

>>dbx

>Sympatyzujesz z hieną? Nie zauważasz tych granatowych nóżek w "nowych lampach"

piszesz, że "miały być nowe".

jak mogą być nowe, kiedy pisze, że mają 29 lat ?

granatowych nóżek nie widać, zrób lepsze zdjęcie.

mierzyłeś je czymś, że wyszły jakieś procenty zużycia.

czym mierzyłeś i jak ?

jak jest gwarancja, że ich nie używałeś i teraz masz jakieś ale, bo wyszły jakieś procenty ?

a z sympatią daj spokój, ani ja ciebie ani jego.

:)

uważasz, że racja jest po twojej stronie? jedź do gościa i załatw sprawę na miejscu, łącznie z kosztami podróży :)

tu nikt na forum ,nie sympatyzuje z oszustami.

mialem przed kupnem watpliwosci,to mogles poprosic o dokladne fotki i opis.

nie zrobiles tego to Twoja sprawa.

forum,to nie miejsce do ujadaja z powodu takiej sprawy.

piszesz tylko o swojej glupocie.

>tomek7776

Oczywiście że piszę o swojej głupocie, a ujadam bo zostałem sprowokowany. Mój wpis miał służyć przestrodze innym, aby nie popełniali moich błędów. Takie przegięcia trzeba piętnować. Sprzedającemu zaproponowałem zwrot kasy tylko za lampy tj.110pln. Pozostawiłem sprawę wysyłki w jedną i w drugą stronę na mój koszt(chociaż pobrał 25pln. okręcając lampy w gazety), czytaj dokładnie co zostało tu napisane i dopiero wyciągaj wnioski.

Pozdrawiam

nie jestes na allegro nowicjuszem,wiec wiesz jak ustrzec sie takich spraw.

i mysle ze forum to zle miejsce na roztrzasanie wlasnej nieostroznosci.

powieksz sobie fotki z aukcji,widac dokladnie to ,co Ty zamiesciles na swoich fotkach,na forum.

>tomek7776

No i widzisz jesteś w błędzie,zakupu dokonałem grzecznościowo z czyjegoś konta, bo swojego nie posiadam. A na forum udzielamy sobie różnych porad (tak dotychczas uważałem), skoro Cię to tak dotknęło wybacz i olej ten temat.A moja technika w obchodzeniu się PC jest że tak powiem ułomna.

dbx, 6 Kwi 2008, 15:25

granatowych nóżek nie widać, zrób lepsze zdjęcie.

No nie wytrzymalem, czy Ty wiesz dbx co to oznacza 'nowe' w terminologii lampowej ? Sa to nieuzywane lampy i nie ma tu znaczenia rok ich produkcji, stad wlasnie ich cena jest wyzsza (im starsze tym drozsze z reguly, a najdrozsze to te dodatkowo nieuzywane/nowe). Co wiecej, to sprzedawca wlasnie pisze w swoim ogloszeniu, ze sa NOWE, czyli dobrze wie o co chodzi. Odnosnie zdjecia, jak nie widzisz niebieskiego nalotu na nozkach, to lepiej kombinuj okulary, a nie powiekszenia na zdjeciach, slepy nawet belki we wlasnym oku nie zauwazy..

tomek7776, 6 Kwi 2008, 16:13

>nie jestes na allegro nowicjuszem,wiec wiesz jak ustrzec sie takich spraw.

>i mysle ze forum to zle miejsce na roztrzasanie wlasnej nieostroznosci.

Czlowieku, forum to najlepsze miejsce na takie sprawy wlasnie, chyba ze Ty podobnie dokonujesz sprzedazy swoich produktow na allegro stad to oburzenie, niedopatrzenie to jedno,a chec oszukania klienta to inna sprawa i zawsze powinna byc naswietlana.

dbx

-------------------------

jeszcze raz imbecylu Ci tlumacze, lampa new old stock-nowa,nieuzywana ze starej produkcji, moze byc nawet z 1942 roku

mierzyłeś je czymś, że wyszły jakieś procenty zużycia.

-------------------------

przeciez pisze , ze mierzyl

jak jest gwarancja, że ich nie używałeś i teraz masz jakieś ale, bo wyszły jakieś procenty ?

----------------------------------------------------

nawet jakby uzywal non stop przez caly czas od odebrania nie byloby w pomiarach sladu zuzycia, nawet 200 h non stop

uważasz, że racja jest po twojej stronie? jedź do gościa i załatw sprawę na miejscu, łącznie z kosztami podróży :)

--------------------------------------------------

czy pojedzie to jego sprawa, wazne ze ostrzegl przed oszustem, zdjecia lamp mogly byc nawet z innej aukcji jak ktos chce oszukac to nie ma bola, allegro opiera sie na wzajemnym zaufaniu dlatego dla wlasnego dobra piszmy o oszustach na forum

'tu nikt na forum ,nie sympatyzuje z oszustami.'

uogolniasz tomek, niektorzy sympatyzuja, a klony oszustow to nawet bardzo sympatyzuja...

hej ludzie, facet napisał, że czuję się oszukany i ostrzega przed nierzetelnym handlarzem,

jeśli czegoś nie sprawdził to ma nauczkę;

przestańcie go atakować - kto go atakuje ten broni nieuczciwych sprzedawców i próbuje podważyć informacyjną rolę forum,

każdy następny taki wpis zgłoszę do właścicieli forum

Myślę, że WOY postąpił jak każdy normalny człowiek: przeczytał ofertę w której było napisane że jest tak i tak. Następnie, zakładając, że nie ma do czynienia z oszustem (a dlaczego miałby niby przypuszczać że ten allegrohifi to oszust, przecież WOY Duchem Świętym nie jest) zdecydował się kupić i kupił. Teraz WOY czuje się oszukany i wcale mu się nie dziwię. Dziwią mnie natomiast głosy innych, którzy twierdzą, że przed transakcją trzeba gościa brać na przesłuchanie, na męki nawet, dopytywać się, domagać się zdjęć, wypytywać o granatowe plamki na nóżkach i inne sraty-pierdaty, domagać się od sprzedającego zaświadczenia, że nie jest wielbłądem, itp. To już napisał ktoś o mentalności ORMO-wca, ktoś kto najwyraźniej lubi jak mu sprawdzają w czytnikach banknoty którymi płaci w sklepie.

Gdyby kontrahent WOY-a był poważnym człowiekiem, to WOY nie miałby powodu zakładać tego wątku. Próba robienia z WOY-a nierozważnego safanduły, co to się oszusta o prawdę nie dopytał, zakrawa na kpinę.

Wątek przydatny, ostrzega przed Sprzedawcą oferującym sporo -być moze tylko pozornie - ciekawego sprzętu - dobrze będzie wiedzieć, iż jego opisy trzeba czytać "przez lupę".

pzdr

Yul

bo czesc ludzi uwaza kazdego uczciwego czlowieka za safandule, co sobie nie radzi w zyciu, oni tez pewnie oszukuja kiedy moga oszukac, a sami uwazaja ze sa sprytniejsi, ja wiele razy kupowalem na allegro i tylko raz zostalem oszukany , na okolo 200 pln, kupilem jako sprawny cd akai dla brata bo mialem laser nowiutki do niego w domu (myslelem ze na wszelki wypadek bedzie jak zloto), zaplacilem i cd bylo oczywiscie niesprawne,nie do naprawy,z uszkodzona elektronika, ch*j , ktory mi to sprzedal zaczal sie wykrecac sianem itd., ze jakby nie dostal negatywa to bysmy sie moze dogadali itd.itp. zwyczajne krecenie , mial nick na allego mironii, przestrzegam przed tym oszustem, obiecalem sobie ze jak bede przejezdzal kiedys w poblizu to zajade do kanalii, juz ze 2 lata minelo, ale ja mam pamiec dobra...takze duzo pozytywow nie ustrzeze przed oszustwem bo handlarze na allegro nabijaja sobie konta duperelami , jakimis ziarnami slonecznika/znaczkami czy innymi drobnymi transakcjami , a co jakis czas kogos ujebia i dochodz swoich praw pozniej...

No właśnie, i po to takie wątki jak ten są potrzebne na audiostereo. Próba ich moderowania przez Redakcję jest zupełnie niepotrzebna. Powiedziałbym, że nawet może to obciążać Redakcję (stąd chyba natychmiastowe podejrzenia, że Redakcja trzyma sztamę z oszustami). Wyeliminowanie z allego oszusta i pozbycie się takiego gnojka z audiostereo byłoby sprawą pozytywną. A co będzie, jeśli okazałoby się, że allegrohifi był w 100% uczciwy, a WOY sobie to wszystko wymyślił? Niech Redakcję o to głowa nie boli, zawsze pozostaje droga sądowa pomiędzy obydwoma panami.

Kometrze jakie przyznają sobie allegrowicze nie są dowodem dziewictwa i oczywiście w pewnych sytuacjach mogą się okazać funta kłaków warte. Nastał fatalny zwyczaj, który polega na tym, że sprzedający wstrzymuje się z wystawieniem komentarza i wystawia go ewentualnie jako drugi. To oczywiście "blokuje" kupującego przed wystawianiem negatywów, bo dostanie się "odweta". Dlatego to raczej lipa. Podstawa to traktowanie "drugiego jak siebie samego". Tym ostatnim zdaniem dałem dowód swojej naiwności, której wcale się nie wstydzę.

tomek7776

po co te pytania? jak lampy sa dobre to ktos inny kupi, nie widze problemu, kupujacy niezadowolony to sprzedajacy oddaje kase i po sprawie, wiec po co sie tomek dopieprzasz do czlowieka? w takiej lampie zeby ja nazwac nowa to musi byc 80-85 % emisji, 50% to jest minimum , lampa ma juz niewielka wartosc, co nie znaczy ze nie moze pograc jeszcze...a sprzedana byla jako nowa to o co ci k... chodzi, wiem ze w bialymstoku sa inne normy , ale bez przesady...

tomek7776

oszust szedl w zaparte ze w czasie transportu uszkodzenie i takie tam pierdoly, to dostal negatywa, jak dostal negatywa to napisal , ze jakby nie dostal to byloby inaczej i takie tam, to bysmy sie dogadali, sprawa oczywista, znajomy kilka dni probowal naprawic to cd , ale byly walniete kosci i nie dalo sie oscyloskopem tego wyregulowac, z premedytacja ch*j mnie nacial, dobrze ze na niewielka w sumie kwote, czegos jeszcze nie rozumiesz?

->WOY

Proszę sprawdzić korespondencje z użytkownikiem WOY a później napiętnować lub oceniać osoby.Myślę że to wyjaśni próbę wyłudzenia pieniędzy. Proszę o dokładne przeczytanie korespondencji.

Witam,

Po raz ostatni proszę o odesłanie lamp lub dostarczenie ich osobiscie do

Krakowa w nieprzekraczalnym terminie do dnia 02.04.2008.W przeciwnym razie

nie będę mógł uwzględnić Pana reklamacji.

Z poważaniem

D

----- Original Message -----

From: "mariusz syska"

To: "allegrohifi"

Sent: Tuesday, March 25, 2008 8:33 PM

Subject: Re: zakup na allegro

> Tak, jest to rzecz normalna i oczywista gdy w grę nie wchodzi oszustwo.

> Pan jednak jest oszustem i nie pozbawię się dobrowolnie dowodu tego

> oszustwa ( poniżej jego dowody). Kończąc tą polemikę stawiam ultimatum:

> jeżeli do dnia 28 marca 2008 r.nie zostaną wpłacone pieniądze w

> wysokości 110 złotych na wiadome konto, zgłaszam całą sprawę na policję

> udostępniając naszą korespondencję, stronę aukcji z Allegro oraz lampy.

> Postaram się również napiętnować pański nick na forach internetowych,

> których jestem aktywnym członkiem. Żegnam.

>

>

> Dnia 24-03-2008 o godz. 22:52 allegrohifi napisał(a):

>> Proszę o odesłanie towaru w celu uwzgledniwenia reklamacji.W każdym

>> sklepie

>> nalezy oddać towar żeby była uwzglednina reklamacja. Tutaj procedura

>> jest ta

>> sama.To chyba normalna rzecz i oczywista.

>>

>> D

>>

>>

>>

>> ----- Original Message -----

>> From: "mariusz syska"

>> To: "allegrohifi"

>> Sent: Monday, March 24, 2008 10:22 PM

>> Subject: Re: zakup na allegro

>>

>>

>> > To chyba jakiś żart, mam bez zabezpieczenia finansowego odesłać dowód

>> > oszustwa i zostać niby z czym? Przypominam że lampy SYLVANIA były nie

>> > zgodne z opisem i co tu jeszcze sprawdzać.Proszę wpłacić pieniądze na

>> > konto i natychmiast odsyłam te złomy do Krakowa.

>> >

>> > Dnia 24-03-2008 o godz. 15:27 allegrohifi napisał(a):

>> >> Towar należy odesłaś. Po sprawdzeniu lamp przelewane są pieniadze.

>> >>

>> >> D

>> >>

>> >>

>> >> ----- Original Message -----

>> >> From: "mariusz syska"

>> >> To: "allegrohifi"

>> >> Sent: Friday, March 21, 2008 10:20 PM

>> >> Subject: Re: zakup na allegro

>> >>

>> >>

>> >> > Nie bardzo rozumiem sposób w jaki mam z Panem rozwikłać zakup tych

>> >> > lamp. Nie podejmuje Pan żadnego działania,a ja czuję się

>> >> > oszukany.Może

>> >> > więc ostatecznie ustalimy co z tym zrobić,bo tracę cierpliwość.

>> >> >

>> >> > Dnia 15-03-2008 o godz. 20:45 allegrohifi napisał(a):

>> >> >>

>> >> >> ----- Original Message -----

>> >> >> From: "mariusz syska"

>> >> >> To: "allegrohifi"

>> >> >> Sent: Saturday, March 15, 2008 8:37 PM

>> >> >> Subject: Re: zakup na allegro

>> >> >>

>> >> >>

>> >> >> >W takim razie proszę wpłacić na znane Panu konto mojego syna kwotę

>> >> >> > wartości lamp i potwierdzić adres wysyłki: Marek Stecko 02-786

>> >> >> > Warszawa

>> >> >> > ul.Zamiany 9/25

>> >> >> >

>> >> >> > Dnia 15-03-2008 o godz. 15:23 allegrohifi napisał(a):

>> >> >> >> Witam,

>> >> >> >> Proszę odesłać lampy zostanie Panu zwrocona pełna kwota

>> >> >> >> pomniejszona o

>> >> >> >> koszty przesyłki (która zabrała poczta poska).

>> >> >> >>

>> >> >> >>

>> >> >> >> Pozdrawiam

>> >> >> >> D

>> >> >> >>

>> >> >> >> ----- Original Message -----

>> >> >> >> From: "mariusz syska"

>> >> >> >> To:

>> >> >> >> Sent: Saturday, March 15, 2008 2:45 PM

>> >> >> >> Subject: zakup na allegro

>> >> >> >>

>> >> >> >>

>> >> >> >> >W dniu 06 03 2008 dokonałem za pośrednictwem konta syna, zakupu

>> >> >> >> >na

>> >> >> >> > aukcji internetowej Allegro, 2 lamp elektronowych SYLVANIA JAN

>> >> >> >> > 6922.

>> >> >> >> > Ponieważ wyżej wymienione lampy, nie odpowiadają opisowi jaki

>> >> >> >> > Pan

>> >> >> >> > zamieścił w swojej reklamie aukcji tzn:

>> >> >> >> > - lampy nie są nowe!!!(noszą wyraźne ślady użytkowania

>> >> >> >> > przegrzane

>> >> >> >> > fioletowe nóżki)

>> >> >> >> > - nie są parowane!!!(każda z lamp po sprawdzeniu miernikiem ma

>> >> >> >> > inną

>> >> >> >> > emisję).

>> >> >> >> > Oczekuję od Pana wyjaśnień, i propozycji polubownego

>> >> >> >> > załatwienia

>> >> >> >> > całej

>> >> >> >> > sprawy.

>> >> >> >> > Pomijam już fakt pobrania za wysyłkę nieuzasadnionych 25

>> >> >> >> > złotych,

>> >> >> >> > która

>> >> >> >> > nie była ubezpieczona i skandalicznie opakowana (lampy będące

>> >> >> >> > w

>> >> >> >> > pudełkach owinięte w gazety + koperta),cud że dotarło to

>> >> >> >> > wszystko

>> >> >> >> > w

>> >> >> >> > całości.

>> >> >> >> > Mariusz Syska

>> >> >> >> >

edyk

przeczytalem, czemu nie oddales pieniedzy? ktos Ci zaufal i zaplacil w ciemno, a Ty nie oddasz pieniedzy w ciemno? no no gagatku, to dziala w obie strony...jestem po stronie oszukanego kupujacego...

tutaj kupowalem lampy na duze sumy:

Ukryta Zawartość

wszystko bylo OK

Ukryta Zawartość

electro -> to proszę idź do sklepu i zażądaj zwrotu pieniędzy za wzmacniacz który ci się zepsuł i stoi w domu. Obudź się !!!!

PS. Przepraszam za zamieszczenie korespondencji WOY ale nie było wyjścia.

electro

nie wiem gdzie Ty zyjesz,i z kim robisz interesy.

ale ja nigdy nie slyszalem,aby rozwarzyc jakakolwiek reklamacje,bez zbadania przedmiotu sporu.

sprzedajacy ma na to troche czasu,chyba 14dni jesli jest to firma.

ale odeslac kase,na slowo kupujacego???dobre sobie.chyba za bardzo dzis nie jarzysz.

>>>edyk,

Ależ oczywiście, elektro ma całkowitą rację. Ja bym postępował tak samo jak WOY. WOY potraktował cię jak oszusta, bo jak na litość boską miał cię potraktować, skoro zataiłeś pewne, istotne dla tej transakcji cechy tych lamp? To dlaczego się dziwisz, że nie odesłał ci pieniędzy? Wymagasz od niego dalej kredytu zaufania, co z twojej strony jest zwykłą bezczelnością.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.