Skocz do zawartości
IGNORED

monitory/kolumny 400 zł

nonameplum

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Potrzebuję pomocy w zbudowaniu kolumn/monitorów do 400 zł (z możliwym małym nagięciem) za wszystko prócz koszty budowy skrzynki.

Źródłem muzyki będzie komputer czyli mp3 przeważnie w wyższej jakość, połączony z Denonem PMA- 320 (ok. ponoć 90 W na kanał przy 8 ohm).

Muzyka to głównie trance, rock, pop.

Najlepszym oczywiście rozwiązaniem będzie projekt z gotową zwrotnicą, bo sam nie mam jak ich zaprojektować.

Sam rozważam coś takiego:

1. 15 akx + dx25TG

2. 15 akx + PJ (projekt bardziej oszczędny jeśli jest tego wart)

3. Tonsil GDN 16/50/6 + sc10n

4. 2xGDN 13/40/2 15ohm + GDWK 10/80/7

Z góry dzięki.

https://www.audiostereo.pl/topic/41597-monitorykolumny-400-z%C5%82/

Myślałem nad tym. Ale zwrotnica jest kiepska poza tym myślę, że GDN do nowego STX nie ma startu, to już chyba troszkę wyższa klasa, no i PJ też raczej można uznać za lepszą wysokotonówkę.

nonameplum, 6 Kwi 2008, 11:49

>Myślałem nad tym. Ale zwrotnica jest kiepska poza tym myślę, że GDN do nowego STX nie ma startu, to

>już chyba troszkę wyższa klasa, no i PJ też raczej można uznać za lepszą wysokotonówkę.

Prosta nie znaczy kiepska. Pod tym względem nie mam zastrzeżeń. Ten GDN też gra naprawdę świetnie.

nie nie.... tylko stx 15 AKX i Vifa DX25tg ;) na tym forum nie za duz sie o tym projekcie dowiesz ale wejdz na diyaudio.pl tam otrzymasz konkretna odpowiedz:)

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.