Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz 6010ose - wybór żródła

mariuszdab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, posiadam wzmacniacz jak w tytule, dokupilem pilota dedykowanego temu modelowi i.....zglupialem.

Wszystko działa jak nalezy z jednym malym wyjatkiem, pilot nie chce wspolpracowac z selektorem wejsc, wyboru zrodla moge dokonac tylko manualnie.

Cos kiedys slyszalem, ze tak byc powinno, ale szukam potwierdzenia u osob, ktore mialy z tym wzmacniaczem do czynienia.

Czuje sie troche zawiedziony, gdyz PM6010ose kupilem w ciemno, pamietajac brzmienie PM78 i PM66ki.

Do niego zapiety jest CD6000. Ogolnie nie jest najciekawiej. Dzwiek dosc suchy, płaski, malo basu, wyostrzony górny srodek i góra. Z kompaktu jest jeszcze jako tako, ale z tunera jest tyle wyostrzen,

ze slucha sie wprost nieprzyjemnie. Zapomnialem dodac, ze klocki dzialaja z kolumnami Elac109.2.

> PM 66 KIS znam doskonale /dostałem w spadku, ups darowanemu koniowi...../ również z basem nie przesadza. 6010 OSE to 66 OSE tyle że w innej obudowie.

W moim przekonaniu 66 OSE /wiele odsłuchów w różnych konfiguracjach/ gra tragicznie.

66 KIS zdecydowanie lepiej ale bez jakichkolwiek rewelacji. Akustyczny jazz wypada w miarę ok.

Z innymi gatunkami bywało różnie i zwykle fatalnie. Słuchałem go z wieloma kolumnami w wielu różnych pomieszczeniach i niestety zawsze na dłuższą metę brzmienie mnie nie satysfakcjonowało. Cóż z piasku szpady nie ukręcisz. Tuning? Można tylko nie wiem czy warto - ten wzmak jest "skopany" na etapie projektu.

Prawdopodobnie bede musial go pogonic, tylko szkoda gdyz nikt za niego kasy nie nawali, a ja zplacilem

8 stowek pod koniec 2006 roku. Od tamtej pory stal w kartonie (mialem SR7500 Marantza, mimo tego, ze kino, to chyba gral lepiej)az do Swiat Wilkanocnych. Wyglada jak nowka, wkrety obudowy dziewicze, karton, styropiany, pilot, paragon(czerwiec 2004), kniga instrukcyjna. Rozejrzę sie za PM8000 lub PM7000 w kolorze szampan(tuner i cd tez szampan). Znany i ceniony na forum McGyver zachwalal szczegolnie 7000.

Witam, chce podzielic sie kolejnymi doswiadczeniami. Wywalilem z szafki zestaw Marantza i zapodalem

wzmacniacz NAD314 i cd NAD512. Pierwsze wrazenie, to pojawienie sie wreszcie basu, spokoj, lagodnosc, cieplo, przestrzen....chyba na wyzszym poziomie, mniejsza przejrzystosc. W porownaniu z NADem w Marantzu basu nie stwierdzilem:), prawdopodobnie jest to wina wzmacniacza PM6010ose. Srodek w NADzie

jest wyeksponowany ale niewymuszony, swobodny. W Marantzu byl wlasnie wymuszony, sztuczny, malo fizjologiczny dla ucha. Mam teraz klopot gdyz caly zestaw Marantza musze sprzedac, chyba na Allegro.

Pytanie do szanownych forumowiczow, jak wycenic klocki?, wszystkie sa w idealnym stanie, wrecz sklepowym, nierozkręcane z wyposażeniem zgodnym dla poszczgolnych elementow(pudelka ze styropianami, piloty, kwity): PM6010ose, CD6000, ST6000.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.