Skocz do zawartości
IGNORED

BRAK ODWAGI I DYKTATURA

kalimorfa

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Ależ shukenja, spokojnie, to tylko licho wie który klon zbanowanego użytkownika wylazł :-) On musi pisać takie rzeczy, bo inaczej nikt na niego nie zwrócił uwagi.

Redakcja,

że niby to ja :))))

przerasta cię to zadanie - zarówno jeśli chodzi o znajomość technologii, jak i ludzi, jak i .... etyki

ale ta ostatnia jest tu chyba nieistotna, prawda?

Własnie dostałem na PW takie coś:

"Nie piszę o tobie, więc nie masz chyba o co się kłócić.

admin"

Najwyraźniej nie na mnie padło tym razem, bo kilka dni temu dostałem... takie coś:

"Atopos, jeśli myślisz, że pisząc pod cudzym nickiem jesteś nie do rozpoznania, to oficjalnie informuję cię, że się mylisz.

admin"

ene, due, like, fake .... na kogo wypadło tym razem?

nieważne - ważne, że w świat poszła wiadomość, że to wszystko sprawka "jednego maniaka, który terroryzuje całe forum"

=======

shukenja - pamietaj, jak kiedyś coś ci się akurat nie będzie podobało, to zostaniesz.... atoposem :)

jak mi sie nie bedzie podobalo to najpierw napisze do moda, jelsi to nic nie da do admina a jelsi to nic nie da to pojde w cholere, a na pewno nie bede robil afer i tematow z wielka czcionka i wytykal pomylem modom i zadal niczego bo ja tu sie czuje jak gosc. czytam za darmo, czerpie wiedze za darmo i dzieki czyims pieniadzom mam mozliwosc sie czegos nauczyc, wiec wszelkie okrzyki oburzenia i zadania po prostu mnmie mierza, bo sa napchane butnym tupetem. a jelsi ja jestem ordynarny to widac juz inaczej nie mozna jesli sa tacy delikwenci ktorym tlumaczy sie jak cos dziala a oni z uporem osla twierdza ze nie dziala. plun k**wie w twarz to powie ze deszcz pada, ot co.

a co lubie mam w o mnie wiec zapraszam.

Redakcja,

Odpowiadam na poniższe PW:

"Maciek, czy wszystkie swoje prywatne wiadomości od razu upowszechniasz? Mi wszystko jedno, ale jako pomysł jest to nowatorskie. Ciekawe, o czym to świadczy. Czy to jakiś wewnętrzny przymus?

A."

"Nie bierz wszystkiego tak do siebie.

A."

"Bo to szkodzi na żołądek.

A."

"Jeszcze jedna wiadomość do upowszechnienia.

A."

"I jeszcze tą możesz ewentualnie, nie krępuj się.

A."

Chcesz wiedzieć o czym to świadczy?

O tym, że absolutnie nie akceptuję notorycznego ignorowania prób publicznej rozmowy na ważne tematy dla forum i wyciszanie ich dyskusją na PW. Wielokrotnie zadawano ci pytania, na które nie raczyłeś w ogóle odpowiedzieć. Albo kwitowałeś je właśnie informacją na PW typu: "Przejrzałem cię Atoposie"

Pamiętasz jeszcze kto stosował takie techniki? Wielu uczestników tego forum jest na to zbyt młodych, ale jest jeszcze sporo takich, którzy dobrze wiedzą czemu to służy.....

A o czym świadczy takie ignorowanie z twojej strony? O rozstroju żołądka? O braku uczciwych odpowiedzi? Czy zwyczajnie o braku kompetencji?

To nie mój problem. Ale na pewno świadczy to o jednym - że absolutnie nie liczysz się z członkami tego forum. Tzn. być może liczysz się z tymi, którzy popierają twój sposób postępowania.

Podsumowując - zacznij szanować ludzi, a w zamian możesz oczekiwać podobnego traktowania.

dobrze , ze go banuja , przeciez on rozwala to forum....kiedys to forum cos znaczylo, czytalo sie z przyjemnoscia, a teraz chory psychicznie czlowiek zaklada po kilkadziesiat bezsensownych watkow robiac smietnik, takie cos nigdzie nie jest tolerowane, ja na swoim forum specjalistycznym dostalem uwage , ze nie uzywam duzych liter i nie uznaje zasad interpunkcji:))) jakbym tak jak atopos trolowal to bym sie dnia na tamtym forum nie utzrymal:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

shukenja,

"bo ja tu sie czuje jak gosc. czytam za darmo, czerpie wiedze za darmo i dzieki czyims pieniadzom mam mozliwosc sie czegos nauczyc, wiec wszelkie okrzyki oburzenia i zadania po prostu mnmie mierza, bo sa napchane butnym tupetem. a jelsi ja jestem ordynarny to widac juz inaczej nie mozna jesli sa tacy delikwenci ktorym tlumaczy sie jak cos dziala"

czytasz i uczysz się za darmo, bo ZA DARMO DOSTAJESZ WIEDZĘ OD FORUMOWICZÓW

SITE kupiło to forum, nie po to, żeby dać ci tę wiedzę, ale po to, żeby NA WIEDZY publikowanej za darmo przez FORUMOWICZÓW ZARABIAĆ PIENIĄDZE

I TAK TO DZIAŁA :)))

ja nie wiem jak ktos moze zarabiac pieniadze w ten sposob, przychodze na forum, czytam i odchodze. nie interesuje mnie co robi wlasciciel strony - sa oczywiscie granice, ale jak na razie poza szata graficzna zmieniona na lepsza, wywaleniem atoposow i jemu podobnych trolii i seria fachowych artykulow ( zktorymi nota bene osobiscie nie zawsze musze sie zgadzac w kwestii gustu) nie widze zmian na gorsze. w jaki sposob redakcja ma zarabiac - oprocz wrzaskow niech mi ktos to wytlumaczy i da dowody, bo na razie to jest szkalownaie i pseudo-sugestie.

a po drugie. nie widze nic zlego w zarabianiu pieniedzy. skad wiem ze lukar tez nie zarabila w taki sposob ? nei znam czlowieka, komu to wiedziec ?

zmienil sie wlasciciel i nic poza tym wiec caly ten szum jest idiotyczny po prostu.

shukenja, a może ty daj dowód "szkodliwości" o której piszesz?

ale... chcesz dowód - wejdź sobie na stronę SITE S.A. i zobacz czym się chwalą - że na portalach internetowych uzyskują KILKUTYSIĘCZNY ZWROT :)))

przy okazji - spytaj np. w urzędzie skarbowym, czym powinna zajmować się każda spólka, w tym również S.A - osiąganiem zysków.

po to się zakłada spółki. nie wiedziałeś? :)))

(P.S. a ty myślałeś, że po co spółka s.a. kupiła forum internetowe? żeby wspierać audiofilów? uwolnic lukara od atoposa? :)))) )

shukenja, 18 Kwi 2008, 18:36

>>SITE kupiło to forum, nie po to, żeby dać ci tę wiedzę, ale po to, żeby NA WIEDZY publikowanej za

>>darmo przez FORUMOWICZÓW ZARABIAĆ PIENIĄDZE

>

>daj dowod.

No nie, SITE S.A. kupiło to forum po to, żeby realizować swoją misję charytatywną. Ponadto chłopaki czują głęboki niesmak po tym, jak na swoich poprzednich inwestycjach wyciągnęli IRR parę tysięcy procent. Zarobiona kasa pali im kieszenie, więc postanowili zrobić coś dla Ludzkości.

>ale... chcesz dowód - wejdź sobie na stronę SITE S.A. i zobacz czym się chwalą - że na portalach

>internetowych uzyskują KILKUTYSIĘCZNY ZWROT :)))

ja bym chcial zobaczyc gdzie to na stronie Site S.A. jest napisane. Pomylily Ci sie stronki albo powtarzasz idiotyzmy co poniektorych. O takich osiagnietych zwrotach piszemy na stronie IQ Partners. Te zwroty to m.in. z serwisu PRV.PL, ktory przez pierwsze 4 lata dotowalem z wlasnej kieszeni a przez prawie 10 lat swiadczyl darmowe uslugi blisko milionowi uzytkownikow. I nigdy nie byl rentowny co nie znaczy, ze nie bylo przychodow.

Kapitalisci! Krwiopijcy! Za co sie nie wezmiecie to od razu musicie na tym zarabiac. A to przekresla jakosc Waszych uslug. Z gruntu jestescie zli.

Ale w sumie to dobrze, ze jestescie bo dzieki reklamom Googla mozna choc w czesci dotowac chocby moje ulubione AudioHoby. Gorzej, ze jestescie na AS i od dawna tam byliscie. Na AS reklamy sa zle, na AH cacy.

> Wojprzy

Wyluzuj proszę. Czym innym jest AH zarabiające parę dolców dziennie na pokrycie kosztów hostingu, a czym innym profesjonalny fundusz angel capital IQ Partners S.A. Bo przecież jesteście profesjonalni, nieprawdaż?

AS z chwilą zakupu przeniosło się w inną niszę. Lukę zapełniło AH. Może i dobrze, zobaczymy. Rób swoje.

Pozdrawiam :-)

drugiego takiego wyluzowanego to trudno znalezc.

Paavo - toz ironicznie pisalem, wskazujac bardziej na brak logiki w niektorych wypowiedziach wynikajacych z przyslowiowej checi 'dowalenia' i emocji niz rzeczywistej oceny sytuacji.

Nie mam nic do AH, niech zyje swoim zyciem, niech sie rozwija. A jakby przy tym czesc uzytkownikow AH nie pisala bredni i nie skupiala sie na AS to juz by byla pelnia mojego szczescia. Mam czasem wrazenie, ze gdyby zabraklo AS to AH przez pewien czas nie mialo by o czym pisac. Potem zapewne zaczeli by pisac wylacznie na tematy merytoryczne. Taka tam utopijna wizja.

Strasznie pozytywnie odbieram (sledze) niektore wpisy kolegow z AH. Szczegolnie tych, ktorzy nie szczedzac nam tutaj na AS wysilku intelektualnego ubierali te mysli w slowa delikatnie mowiac nieprzyzwoite. A teraz z zadowoleniem przyjmuja, ze przeklinajacych trzeba banowac/moderowac. Znow myslenie Kalego - jak robic bydlo to na AS a u siebie ma byc czysto i porzadek. Typowe - rozwalmy innym i sie tym napawajmy.

Ale, ale.. sam sie lapie, ze pisze za duzo o AH...

stare przysłowie przedsiębiorcy mówi:

"Szanuj klienta swego i konkurencję swoją"

Gwoli wyjaśnienia - klient daje na złote jacuzzi wypełnione szampanem i dziwkami - ale konkurencja robi to znacznie lepiej przekonując usilnie klientów aby przestali być jej klientami a zaczęli być twoimi ;)

> Wojprzy

Widzę, że dokładnie śledzisz AH :-)

AH jest teraz w fazie budowania swojej tożsamości, w opozycji do AS. To nieuniknione. To też z czasem minie.

Już teraz widzę, że te dwa fora są raczej komplementarne w stosunku do siebie. A co przyniesie przyszłość, zobaczymy.

Zobaczymy też, na ile Ty i Piotr Welc (i Jóźwa) nabroicie na AS. Trochę już nabroiliście, ale pierwsze koty za płoty ;-)

> paavo

ten sie nie myli co nic nie robi. Winy nasze chyba jednak az na taki krzyk nie zasluguja. A AH czytam, czytam. Szczerze mnie bawi jak powoli anarchisci wpadaja w sidla wlasnej anarchii :).

Zgadzam sie z Toba - robmy swoje.

wojprzy, 18 Kwi 2008, 22:15

>>ale... chcesz dowód - wejdź sobie na stronę SITE S.A. i zobacz czym się chwalą - że na portalach

>>internetowych uzyskują KILKUTYSIĘCZNY ZWROT :)))

>

>ja bym chcial zobaczyc gdzie to na stronie Site S.A. jest napisane. Pomylily Ci sie stronki albo

>powtarzasz idiotyzmy co poniektorych. O takich osiagnietych zwrotach piszemy na stronie IQ Partners.

>Te zwroty to m.in. z serwisu PRV.PL, ktory przez pierwsze 4 lata dotowalem z wlasnej kieszeni a

>przez prawie 10 lat swiadczyl darmowe uslugi blisko milionowi uzytkownikow. I nigdy nie byl rentowny

>co nie znaczy, ze nie bylo przychodow.

>

>Kapitalisci! Krwiopijcy! Za co sie nie wezmiecie to od razu musicie na tym zarabiac. A to przekresla

>jakosc Waszych uslug. Z gruntu jestescie zli.

>

>Ale w sumie to dobrze, ze jestescie bo dzieki reklamom Googla mozna choc w czesci dotowac chocby

>moje ulubione AudioHoby. Gorzej, ze jestescie na AS i od dawna tam byliscie. Na AS reklamy sa zle,

>na AH cacy.

Eeee

kombinuje pan panie Prezesie - komu innemu przypisałem procenty - mea culpa - przepraszam

ale tezy to nie zmienia - spółka s.a. istnieje po to żeby zarabiać

a co do reklam - imputuje mi pan panie prezesie rzeczy, których nie powiedziałem

czy to już kłamstwo, czy jeszcze PR? :)))

> maciek_m

spoko - dobre procenty zawsze z checia 'przyjme'.

Pewnie, ze SA istnieje generalnie po to by zarabiac. Choc znam cale mnostwo przypadkow gdy spolka nie ma zarabiac a tylko budowac wartosc dla swoich akcjonariuszy.

A co do imputowania - nie imputowalem Ci nic. Pisalem w szerszym, zloslimym kontekscie :). Nie odnosilem tego do Twoich slow.

A propos PR. Pyta sie szczur chomika - Te, jak to jest. Ja jestem od Ciebie madrzejszy, mam ladniejsze oczy, dlugi ogon, cieple futerko. A to ciebie ludzie lubia. Co jest ?

Chomik mu na to - wiesz co szczur - Ty to masz po prostu kiepski PR.

> Wojprzy

Krzyk wynika częściowo z szoku, a częściowo ze słusznego oburzenia. Mam duże wątpliwości, czy Lukar miał moralne (!?) prawo do odsprzedania serwisu, którego wartość to było 2% techniki, a 98% wpisów ludzi, którzy wpisywali się bona fide, nie mając świadomości, że ktoś wykorzysta to komercyjnie (bo mogliby wtedy zażądać honorarium), a nawet Lukarowi sprezentowali fajny tunerek za jego effort.

Było, minęło. Życie toczy się dalej. Macie (tzn. Site) szansę zarobić na szacunek, na pogardę, albo na obojętność. Jak to rozegracie, wasza sprawa.

O AH bym się nie martwił. Wszystko na to wskazuje, że poradzimy sobie.

To są trochę inne nisze. Wykorzystajcie to, a z czasem wykształci się pokojowa kohabitacja. Na walce stracą chyba wszyscy.

To tyle moich trzech centów :-)

wojprzy, 18 Kwi 2008, 22:39

>

>Strasznie pozytywnie odbieram (sledze) niektore wpisy kolegow z AH. Szczegolnie tych, ktorzy nie

>szczedzac nam tutaj na AS wysilku intelektualnego ubierali te mysli w slowa delikatnie mowiac

>nieprzyzwoite. A teraz z zadowoleniem przyjmuja, ze przeklinajacych trzeba banowac/moderowac. Znow

>myslenie Kalego - jak robic bydlo to na AS a u siebie ma byc czysto i porzadek. Typowe - rozwalmy

>innym i sie tym napawajmy.

A tak konkretniej? Czy tylko na PR się to skończy?

Bo ja np. próbuję rozmawiać z redakcją konkretnie od kilkunastu dni. I polityce prowadzenia porządku i banowania. I nic. Cisza.

Mam pełne prawo przypuszczać, że Józwa zachowuje się jak policjant na południu USA - jak murzyn próbuje kogoś walnąć w łeb, to momentalnie pojawia sie władza, ale jak biały leje czarnego, to policja jest akurat na lunchu, albo odpoczywa po wsadzaniu czarnych do więzienia

(chyba, że jako głos w dyskusji mam odebrać wiadomości na PW, wśród których znajdują się teksty typu "Atopos, rozszyfrowaliśmy cię"?)

dowcip o PR znany,

generalnie dowodzi on, jak rozumiem, że PR jest przeceniany, prawda?

A np. Bush, Tusk i Putin to takie szczury, które głupio liczą, że PR da im władzę, co?

> paavo

Alez my nie wojujemy z AH. Zaden z nas nie angazuje sie w dyskusje o AH itp. (ten watek sie ciut wylamuje). Zawisc, zlosliwe komentarze itd. sa po stronie tworcow AH. Site w zaden sposob nie wypowiada sie o AH, a jesli juz to nie w sposob negatywny. Usuwanie watkow pseudoreklamowych AH nie wychodzi poza normalne praktyki.

Co do moralnosci - masz/macie prawo rozstrzygac co tylko chcecie. Czy Lukar mial czy nie mial prawa. Site mial prawo (w tym moralne) to kupic. I tyle.

A antagonizmy uzytkownikow obu for ? Nie wszyscy sie lubili na jednym forum, to czemu maja sie lubic na dwoch ?

jacch,

nie próbuj odwracać kota ogonem, atoposie!!

wszyscy wiedzą, że dlatego go cały czas prześladowałeś, żeby nikt nie pomyślał, że jesteś jego klonem, a jednocześnie dawałeś mu pretekst do chamskich zachowań

za kogo ty nas bierzesz?!?!?

> Wojprzy

Z mojego doświadczenia: antagonizm z czasem minie. Myślę, że nie warto usuwać "wątków pseudoreklamowych" AH, już nie w tej chwili, Miesiąc po secesji widać, jak sprawy się mają.

> maciek_m

Nie zauwazylem by dochodzilo do jakis zamieszek w zakladkach innych niz bocznica. Nikt nie zarzucal Alkowi, ze zle moderuje inne zakladki. A robienie sprawy z moderowania bocznicy ?? Ciut to niepowazne.

Banowanie userow robiacych syf ? Jakies niespojnosci w moderacji ? Trudno - gdy plona lasy roz sie nie zaluje. Wazne by plusy dodatnie przewazyly plusy ujemne.

Nic Ci nikt nie poradzi, ze nie podoba Ci sie zalatwianie spraw na PW. Widac Alek uznal, ze tak jest wlasciwie. I tyle.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.