Skocz do zawartości
IGNORED

Do fanów Audio Note.!!!!!

filip

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, z normalnych słuchałem M1-P1 i Oto. Z odjechanych Ankoru. Kiedyś był do kupienia na sieci Conqueror w dobrej cenie, ale mi go ktoś sprzątnął. Meishu jest chyba najlepszym kompromisem. Audio Note gra nieporównywalnie z niczym innym, tylko jest kur..sko drogi.

Kit one jest bardzo fajny, a mało tego jest gdzies w Warszawie, ale nie wiem u kogo nie znam klienta. Miał go kiedyś Pan sprzedający w pasażu wileńskim w Warszawie ( miał go prywatnie więc możesz tem spróbować poszukać opini - znam Pana z widzenia i wiem, że sprzedał jakiś rok dwa lata temu ), był kiedys także w " najstarszym second.." i tam go słuchałem jak na 9000 zł które kosztował bardzo fajowa rzecz. Meischu ma lepsze trafa = lepszy bas.

A z tego typu rzeczy można posłuchać Sun Audio na 300B też bardzo fajny, a stoim w...." najstarszym..." myślę, że warto, a i cena w miarę rozsądna.

Tak, to chyba tak sie nazywało. Ten sklep po prawo ( idąc od Targowej ) gdzie sprzedają głośniki tonsila, kabelki cordiala i audioquesta, fajne wtyczki itd. To ten w srednim wieku ( ostatni jak byłem było ich 3 jeden b stary - dobrze lutuje, drugi w średnim wieku ( to właśnie ten ) i taki młody chłopak chyba uczeń, albo cos takiego ). Mozesz zresztą spytać wszyscy sa OK. Ten jego zamchol był niezle podrasowany, ale tylko jesli chodzi o elementy, układ z tego co pamiętam był standartowy.

MarcinJ

Mam dla Ciebie obiecane dane:

JJ 322 - dane techniczne ze strony producenta

Stereo single-ended tube amplifier (dual monoblock) model JJ 322 - pure class A. 300B parallel - parameters

tubes

4 x JJ 300B, 2 x JJ ECC 88

2 x JJ ECC 83, 2 x JJ EM 84

output power: 20W + 20W

load impedance: 4; 8 Ohm

input impedance: 100 kOhm

input sensitivity: 350 mV at 20 W

power bandwitch: 18 Hz - 25 kHz (-1dB)

channel separation: 72 dB

global negative feedback: 0 dB

noise level: less than 1mV

double "C-cores" output transformers

ac power: 115/230V; 50-60 Hz

nom. consumption: 230W

dimensions: 57 x 38 x 25,5 cm (22,3" x 15" x 10")

weight: 92 lbs (42 kg)

finish: 24-karat gold plated top

wood base: black or brown natural wood, glossy/dull finish

--------------------------------------------------------------------------------

Audio 5/2000

"Do odtwarzania każdego rodzaju muzyki podchodzi z muzyczną pasją, co nieznaczy, że porywczo, czy z bezwzględnie dobrym przekazaniem rytmu. JJ 322 nad dynamikę przedkłada lekko snujący się, niezwykle melodyjny nastrój: JJ jest wierny tradycyjnej magii lamp, nie przełamuje barier".

Z powyższego bełkotu pismaka z Audio niestety niewiele wynika.

Od siebie dodam, że jest to piękny wzmak wykonany w stylu retro, grający również w stylu retro. Konieczne skuteczne kolumny!

Sprawdziłem dla Ciebie aktualną cenę w Voice - 20990.

Jutro sprawdzę, czy mam cały test na płycie Audio-testy, do Ci wyślę na mejla.

Pozdrawiam

No. Mogę tylko powiedzieć, że niestety, ale conquesty są lepsze od JJ i to znacznie. Aha i odradzam zakup Conquerora, moim zdaniem to nieudana konstrukcja już chyba JJ gra bardziej żywo.

Tak, zgadzam się, choć Conqueror jest bardzo ładny ;-)

Dla porównania: intergra JJ828 kosztowała dwa lata temu 7900, rok temu 10, a teraz 12 990. Troszkę bracia Słowacy przeginają chyba.

hmm jesli rzeczywiscie tak bylo z cena jj 828 to jestem mocno zdziwiony. W koncu kurs poszedl torche do gory ale max 15 % a cena z tego co mowicie prawie 100%. To jest chore. Zastanawiam sie czy to slowacy czy dystrybutorzy Polscy. Postawilbym na tych drugich.

witam

chiałem tylko napisać, że audionota ( piecyki kolumny gramofony ) będziemy sobie odsłuchiwali na spotkaniu forumowiczów w Katowicach w sobotę - może przyjechalibyście posłuchać , będzie jeszcze trochę chińszczyzny lampowej , meishu będzie napewno

wszelkie inf znajdziecie w poście śląskie spotkanie forumowiczów

pzdr 207

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.