Skocz do zawartości
IGNORED

Do fanów Audio Note.!!!!!

filip

Rekomendowane odpowiedzi

Między E/L a E/SPx jest nie tylko różnica w okablowaniu ale i w materiałach na skrzynki te droższe mają przód i tył ze sklejki przez co „dynamika” dźwięku jest inna i za to właśnie się dość słono płaci w specjalne parowanie głośników i zwrotnic nie wierzę. Myślę, że trzeba by zainwestować w lepsze skrzynie (tym wyznacznikiem się kierować) resztę już można z czasem pozmieniać choć kable AN są również przereklamowane. Od czasu przeniesienia stolarni do Austrii oferta jest cały czas modyfikowana i pogubiłem się jakie w tej chwili mają oznaczenia najtańsze „sklejkowe” kolumny a te naprawdę warto jeżeli myślisz o lampie.

Najlepszy (prawdziwy) opis brzmienia był w Magazynie Hi-Fi w prawdzie miniejszego modelu J/sp (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) ale większy brat różni się większą skalą dźwięku no i basem (zarówno jakością jak i rozciągnięciem).

E grają do przodu z dobrą stereofonią na pierwszym planie po odsunięciu od ścian obraz ten się nie zmienia a dźwięk staje się podobny do tego co generują elektrostaty. Inwestując w dobre podstawki wyraźnej poprawie ulega bas (odradzam kupowanie firmowych standów są drogie i lekkie) np. Spendora 2/3 były mniej czułe na dobór podstawek. Generalnie stworzone są dla wzmacniaczy SE i z takimi należy je używać czasem zachowują się chimerycznie np. ze wzmacniaczami lampowymi PP generując niebywale „dogrzany” przesłodzony dźwięk z mocną podstawa basową (balans przesunięty do dołu) o dziwo np. z najtańszym Densenem było dobrze a zagrały super z Sugden-em 21 starym Exposure + w obu przypadkach przedwzmacniacz M1, źle ze wzmacniaczami Linna, NVA a w szczególności Revoxa tu fatalnie.

Ostatnia rada – pokój powinien mieć ponad 20 m2 w mniejszych już na pewno poniżej 16m2 raczej należało by użyć modelu J a nie E – choć sprzedawca może Ci sugerować droższe rozwiązanie tzw. docelowe (ale cóż taka jego rola).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Borku dziekuje Ci za wszelkie informacje na temat AN. W dzwieku AN zakochalem sie od niedawna ale wiem, że to jest wlasnie to. Jestes w zasadzie moja jedyna wyrocznia jesli chodzi o AN - przynajmniej tak wynika z odpowiedzi ktore otrzymalem na postawione tematy. Jeszcze raz wielkie dzieki. Powiem prosto z mostu. Mam mozliwosc kupienia kolumn AN E/L stan bardzo dobry. Kolumny maja 2, 5 roku. Graly w zasadzie 1,5 roku. Cena po cle, wraz zkosztami przesyłki 6500 PLN. Czy warto??

Moj pokoj ma ok 19 m ale jest niestety pomieszczeniem otwartym- tzn kuchnia laczona z pokojem glownym. Wiem ze jest to fatalne akustycznie ale coz. Jest w tej chwili jak jest. Kiedys bedzie inaczej. Zakup traktuje raczej perspektywicznie. Chcialbym dokupic AN Kit One ale wzmak ktory posiadam w tej chwili to Sugden A21a. HELP Me???

Borku czy mogłbys dać mi jakis email do siebie na wszelki wypadek. Nie wiem czy teraz czy w najblizesz przyszlosci ale bede kompletowal system AN wraz z kumplem. Ten koles od kolumn AN o ktorych pisałem to jakos przycichl i sie nie odzywa takze nie wiem czy je kupie. Moze masz jakies doswiadcznia z kupowaniem za granica. Widzialem ze w USA cena jest dosc atrakcyjna. Ale i transport troche kosztuje. Poprosilem polskiego dystrybutora o ceny i za bardzo nie moglem od niego wydobyc odpowiedzi. Tez nie wiem o co chodzi. Dowiedzialem sie tylko ze nowe kolumny ma strasznie drogie ale zadnych konkretow. Jakas paranoja. Wyslalem maila z prozba o ceny ale tez bez odpowiedzi. Cos czuje ze jak zwykle w Polsce chca zbic kase na biednych Polakach. Nie wiem czy to jest Twoj znajomy czy nie ale koles jest malo kompetentny. Npisze chyba maila do Londynu bo przeciez to nie jest normalne, ze nie mozna dostac cen na poszczegolne komponenty. Wypowiedz sie jakie Ty masz doswiadczenia??!!!!

Gość Cortazar;

(Konto usunięte)

Zła wiadomość - słyszałem , że u Szemisa szykują się sporę podwyżki :-( .

Wiadomość z wiarygodnego źródła .

Mi natomiast wpadł do głowy jeszcze jeden pomysł . Słyszałem , że można kupić u producenta same przetworniki . Schemat zwrotnicy na pewno jest gdzieś w sieci . Skrzynki nie wyglądają na trudne ;-) .

tak tez tak slyszalem tylko czym sa te podwyzki spowodowane? Ja nie bardzo potrafie sobie wytłumaczyc? Pan Wojetk tłumaczył to wrostem ceny Funta ale to jakies nieporozumienie chyba. Przeciez Funt znowu tak nie podskoczył??????? Wiem cos na ten temat bo sie troche znam w tym temacie. W kazdym razie przykro mi to stwierdzac ale pan Wojtek zrobil na mnie zle wrazenie. Nie chce w tej chwili tego mocniej komentowac.

Jeśli ktoś myśli , że zrobi sam AUDIO NOTY - to uważam , że chyba się uderzył w głowę . To że skrzynka jest prosta w budowie to nie znaczy , że są to proste kolumny do zrobienia. Ich fenomen polega na odpowiednim zestrojeniu , parowaniu głosników itp. Druga sprawa to rzeczywiście ma byc podwyżka tych głosników - jest to pewnie podyktowane nowymi konstrukcjami , ktore mają mieć wyższą ( 97 dB) skuteczność . I na koniec powiem tylko tyle ,że na żadnych głosnikach nie słucha się muzyki tak przyjemnie jak na audio notach . Tak jak kiedys napisał Pan Krzysztof Machowina , że są głosniki , ktore w pewnych sprawach są napewno lepsze , to słuchanie audio notów sprawia największą przyjemność. I ja całym sercem sie pod tym podpisuje.

Witam

To prawda,że Audio-Note podnosi ceny.I nie tylko kolumn cały ich asortyment idzie w górę (10-15%).I tak naprawdę przez te podnoszenie cen mają teraz niezły bałagan.Tak naprawdę trudno jest mi powiedzieć jaka jest tego przyczyna.Chyba nie funtem, który od dłuższego czasu jest dośc stabilny.Pozdr

Gość Cortazar;

(Konto usunięte)

Do szlachetny . Skoro pa Machowina twierdzi , że to takie zaj... kolumny , to dlaczego sprzedał je przed miesiącem ?( wiem to na pewno )

Po drugie . To , że ty nie potrafisz zrobic kolumn , to nie oznacza , że nikt nie potrafi !

• 1 miesiąc później...

Aha. Dzieki za wpis. A czy Ty wiesz cos na temat wzmaków na 300B? Czy lepszy bedzie Kit One z pełnym upgradem czy moze JJ 322 na 300B.?- bo w sumie to nigdzie nie moge znaleść recenzji JJ 322 a kitu nie sluchalem bo nie ma jak wiec szanse porownania bezposredniego sa marne.

broy>>> no wielkie dzieki ale niestety nie wiem czemy nie dziala mi wyszukiwarka na stronie audio. albo cos maja zwalona albo ja. czy moze ktos moglby powiedziec w ktorym to bylo numerze albo moze ktos ma dostep elektroniczni do tego artykulu?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.