Skocz do zawartości
IGNORED

nagrywarka z hd - niezbyt droga.

macbull

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałem zapytać czy komuś udało się ostatnio kupić jakąś sensowną nagrywarkę z hd w cenie 600-700 zł. Głównie potrzebna do nagrywania programów tv oraz przegrania archiwum vhs. Ewentualnie jakich modeli i firm unikać. Będę wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/41809-nagrywarka-z-hd-niezbyt-droga/

Ja już nie dam nabrać się na żadne nagrywarki! Obiecano cuda a jak wiadomo płyta będzie po kilku latach, albo wcześniej,do wyrzucenia.Tak wię szkoda pieniędzy lepiej kupowac oryginały.Będziesz miał mniej płyt,ale na pewno Cię nie zawiodą!

mam pierwsze nagrywki (CD)z przed 11 lat - chodza idealnie

z DVD mozna przypuszczac bedzie podobnie (zwlaszcza na firmowych plytach a nie fajerhakwach :)))

wiec nawet jak sie co 10 lat zrobi kopie (10 minut bezbolesnej roboty)

- to nie ma strachu o archiwum

a za 10 lat - kto wie co bedzie...

ma prostego panasonica 55 z dyskiem 160 - i chetnie bym kupil taki z 500 Gb :)))

bo sie za rok zapelnilo 160 Gb samymi fajnymi kabaretami

(jestem uzalezniony od kabareciarzy przyznaje :))

tak wiec polecam kupic taki z najwiekszym dyskiem!

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

>Mily,możesz tak sobie przegrywać w kółko jak masz kilka płyt a nie kilkaset...Ja swoje wyrzuciłem

>na śmietnik!

:)))))))))) no to hardkorowe rowiazanie :))) -

ale zdradzissz jak sobie poradziles z danymi???

HDD - DIVIX - MP3 -czy moze jakas kosmiczna technologia???

Głównie zależy mi na nagrywaniu programów tv, których nie mam czasu oglądać w porze kiedy sa nadawane. Płyty mogę sobie przegrać na kompie, gdybym chciał. Chodzi mi więc o coś co jest niezawodne a przy tym niezby drogie. Any help?

>Z danymi jak na razie nie miałem problemów tzn. z programami...

no to jakies cuda - 01 01 z danymi ma sie dobrze a z muzyką mają się źle???

- nie bardzo wierze...

Widzę, że temat jak zwykle zbacza :-)

Dobrą nagrywarką jest sony hx 750 - dysk 160 gb, doskonała jakośc obrazu nagranego na dvd i hdd, wbudowane filtry do poprawy jakości obrazu z telewizji lub vhs.

Panasonic ma gorszy obraz, a reszta - (ta tańsza reszta) to wynalazki badziewnej jakosci.

Można się obyc bez hdmi, sa gniazda komponentowe, ale zazwyczaj skalowanie obrazu do wyzszych rozdzielczosci odbywa sie tylko przez hdmi. A na co patrzysz bez hdmi? Czyzby Sony 650 tego nie miała? Ona jest w tej samej cenie co 750, wiec bez sensu.

Można się obyc bez hdmi, sa gniazda komponentowe, ale zazwyczaj skalowanie obrazu do wyzszych rozdzielczosci odbywa sie tylko przez hdmi. A na co patrzysz bez hdmi? Czyzby Sony 650 tego nie miała? Ona jest w tej samej cenie co 750, wiec bez sensu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.