Skocz do zawartości
IGNORED

CD Nad 521 Bee czy to dobre zrodlo

dariusz964

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

marivs mowiac krotko: jak sie podepnie najtanszego Denonka Yamaszke NADa Kambodze czy cos starszego z niskiej polki to kable nie maja zadnego wplywu na dzwiek. Jednak im wyzej z jakoscia tym ten wplyw jest coraz wiekszy. Zwyczajnie kiepskie kable zaczynaja degradowac dzwiek. Jesli polaczymy odwrotnie: drogie kable i tani sprzet uslyszymy jego niedostatki spowodowane oszczednosciami producenta w procesie produkcji.

sorry za off-topa.

Gość

(Konto usunięte)

discomaniac71

Disco (takiej muzyki słuchasz na swoim hiendzie ?), taki z Ciebie ekspert, to może byś się kiedyś cytować nauczył ?!? Nie widać, gdzie jest Twój tekst, a gdzie poprzednika. Czy to już przekracza Twoją zdolność rozumowania ?

pozdro

Paweł

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

XYZPawel jak posiedzisz na forum tyle co ja i bedziesz mial jakis konkretny dorobek to moze bedziesz dla mnie partnerem do dyskusji bo jak na razie to niewiele wniosles poza biciem piany. Jakiej muzyki slucham i skad wzial sie moj nick jest dokladnie opisane na forum wlacznie z podaniem imienia i nazwiska. W przeciwienstwie do Ciebie nie jestem tutaj anonimowy.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

XYZPawel

20 Kwi 2008, 12:30

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 40 / 114 / 0

krzysmxx

Marantz CD 6002 z allegro.

pozdro

Paweł

Przesiadka z CD 63 mkII KI po tuningu to jest jak "zamienil stryjek siekierke na kijek" LOL.

Gość

(Konto usunięte)

discomaniac71

:))

Siedzenie na forum powoduje przyrost mądrości ?!? I jaki Ty masz dorobek tutaj ?!? Z tego co czytam, to Twoje "porady" są nic nie warte...

A co do Marantza, to niby dlaczego zamiana tych odtwarzaczy jest zamianą siekierki na kijek ? Biorąc pod uwagę, że ktoś spieprzył "tuning" ? Co mnie nie dziwi, biorąc pod uwagę wiedzę niektórych "tuningowców".

Paweł

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

XYZPawel z tego co ja czytam to nie masz zielonego pojecia o tym o czym piszesz. Moge skontaktowac z forumowiczami ktorzy w przeciagu tych ponad 4 lat jakie jestem tutaj skorzystali z moich porad - nie ma sprawy - sami opowiedza Ci jak na tym wyszli. Ale pod warunkiem ze zrobisz to samo. Zapraszam tez do watku o spotkaniach w Krakowie ktore organizuje. Mozesz przy okazji sprawdzic Lukarowy ranking zaufania do poszczegolnych forumowiczow. Wtedy dowiesz sie prawdy.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Marantz CD 6002 jest wyzutym z barw kiepsko grajacym tanim cdekiem. Zestawianie go z CD 63mkII KI jest nieporozumieniem. CD 63 mkII KI sam z siebie gra na wyzszym poziomie niz CD 6002. Jest tez podatny na dobry fachowy tuning. Cenowo sa to klocki nieporownywalne. Marantz CD 63mkII KI byl ponad dwukrotnie drozszy.

Sory ze sie wtrace ale nie chce wprowadzac tutaj wojny .Poprostu mialem pytanie odnosnie kabli i interkonektow.Teraz wiem ze nie bardzo warto inwestowac kasy ,i moze jak cos odloze to sobie kupie nowe kolumny.Pozdrawiam wszystkich i prosze o zachowanie spokoju.Ja wiem ze ten wzmak i cd to niska polka ,ale i tak lepiej niz z amplitunera kina domowego i komputera.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie no spoko Darek tylko widzisz czasem komus sie wydaje ze wie i wprowadza w innych w blad. Mnie wystarczyla lektura wpisow Pawla z innych watkow zeby wiedziec z kim mam do czynienia. Kupujac CD 6002 zrobilbys ogromny blad przed ktorym chcialem Cie ustrzec. Pozdrawiam. R.

To jeszcze raz ja wydaje mi sie ze ludzie ktorzy tu siedza napewno posiadaja jakąs wiedze i doswiadczenie i dlatego warto tu poszukac czasami pomocy ,tym bardziej ze ja bardziej preferowalem kino domowe ale niestety dla mnie to sie zmienia bo zaczynam coraz bardziej doceniac stereo.Mam tylko nadzieje ze nie zostane maniakiem bo pojde z torbami,ale przedemna budowa domu takze w wymianie sprzetu ciecia budzetowe pewne.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Pytales powyzej czy lepiej byloby kupowac CDX 397 czy np "stara" CDX 870... Powiem Ci tak: CDX 870 jest topowym modelem choc z nieudanej serii z polowy lat 90-tych. Bez tuningu gra zdecydowanie gorzej niz Marantz CD 63mkII KI. Dzwiek jest ciemny zmulony a bas rozlewa sie po pokoju. Jesli interesuje Cie inwestycja w Yamahe posluchaj modeli CDX 1030/1050/1060. W relacji cena/jakosc ich dzwiek jest bardzo dobry. Przewyzszaja np CDX 993 i mozna je smialo porownac do wspolczesnych konstrukcji z przedzialu 5kzl. Niestety zwlaszcza CDX 1030 ciezko sie tuninguje. Na pokladzie masz po 4 jednobitowe przetworniki z 20-bitowym filtrem. Pancerny odlewany naped i laser w polu magnetycznym. Dzwiek jest muzykalny ale przejrzysty z ladna scena i kontrolowanym basem. Te cdeki maja swietna opinie na zachodzie. Poczytaj fora dyskusyjne. Zastukaj tez do intuosa - za moja namowa kupil CDX 1050 i jest wiecej niz zadowolony. Jeszcze raz pozdrawiam. R.

Gość

(Konto usunięte)

discomaniac71

To jest Twój poziom wiedzy: CD 63mkII KI był ponad dwukrotnie drozszy, wiec MUSI grać dwa razy lepiej :))

Być może cenowo są nieporównywalne.

A co wskazuje na to, że CD 6002 jest wyzutym z barw kiepsko grajacym cdekiem ? Bardzo bym chciał poczytać co taki ekspert jak Ty WIE na ten temat ? Jakie jego parametry na to wskazują ?

pozdro

Paweł

Wiesz disco... zbyt wiele osób w moim gronie zajmuje się elektroniką zawodowo m.in. są twórcami sprzętu grającego (wzmacniacze i pochodne) dla znanych firm audio w PL, więc po prostu nie wierzę w cuda.

Odnosnie plyt to faktycznie zauwazylem to ze na niektorych jest naprawde dobrze,tak wiec jest pewnie w tym wiele prawdy.Jesli ktos moze mi polecic jakies bardzo dobrze nagrane plyty to prosze o tytuly gatunek obojetny ,moze oprocz klasyki.Wiem ze z netu mozna sciągac,ale ja wole oryginaly.Prosze mi wybaczyc ze moze jestem upierdliwy ale chcialbym choc troszke poroskoszowac sie piękną muzą.

Gość

(Konto usunięte)

maniac71

>Mialem jakis czas CD 63mkII KI znam tez CD 6002. Nie mam z Toba o czym dyskutowac - wybacz. I nie

>jestem zadnym ekspertem zwyczajnie dziele sie tym co wiem.

To prawda, że nie jesteś żadnym ekspertem, tylko czemu tak się wypowiadasz ?!? Z takim autorytarnym tonem, jakbyś wszystkie rozumy pozjadał :)

Nie masz o czym ze mną dyskutowac, to fakt, bo nic nie wiesz, oprócz własnych luźnych impresji.

Paweł

Gość

(Konto usunięte)

discomaniac71

>Potrafisz tylko zgrywac wazniaka a jak juz cos palniesz to taka zenade jak powyzej. Nawet nie

>potrafisz sie przyznac jaki to sprzet u ciebie gra.

Powtórzę swoje pytanie, bo chyba Ci umknęło ;):

A co wskazuje na to, że CD 6002 jest wyzutym z barw kiepsko grajacym cdekiem ? Bardzo bym chciał poczytać co taki ekspert jak Ty WIE na ten temat ? Jakie jego parametry na to wskazują ?

Boisz się napisać, że nie wiesz ? ;)

Paweł

Tak wiec interkonekty i kable glosnikowe nie maja w zasadzie zadnego wpływu na gre takiego budzetowego zestawu jakim jest ten wzmacniacz Yamaha ax 397 i CD Nad 521 Bee.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Odpowiedzialem dokladnie w innym watku ale widac bylo ze koledze Pawlowi malo bo to nie o odpowiedz ale o zadyme chodzilo. Informuje wiec ze skonczylem z nim polemike. Nie mamy o czym rozmawiac.

Gość

(Konto usunięte)

discomaniac71

Napisz w końcu, że nie wiesz :)))

Czekam i czekam na jakaś odpowiedź, a tu dupa ;) NIe wstydź się swojej ignorancji, widać ją na kilometr, więc jej nie ukryjesz...

Od zadym, to Ty tu jesteś.

Paweł

XYZPawel, 21 Kwi 2008, 20:12

>A co wskazuje na to, że CD 6002 jest wyzutym z barw kiepsko grajacym cdekiem ?

Dziecko, to że CD 6002 jest wyzutym z barw kiepsko grajacym cdekiem wskazuje na to że

CD 6002 jest wyzutym z barw kiepsko grajacym cdekiem.

To naprawdę nie jest wiedza tajemna:))))

Zamiast głupkowato napinać się na forum po prostu posłuchaj, porównaj, zrozumiesz.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.