Skocz do zawartości
IGNORED

Budowa kolumn na bazie Jmlab ps 5.1

Kalafior

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z tym iż od ponad pół roku nie mogę znaleźć na rynku (Polskim, Niemieckim, UK czy w Stanach) kolumn Jmlab ps 5.1 postanowiłem sam je zbudować. Jako że na starcie nie mam jeszcze żadnych komponentów, ani skrzyni zastanawiam się nad wprowadzeniem dodatkowych modyfikacji by polepszyć tytułowy produkt. Jakiś czas temu przez allegro przewijały się dwa sety zrobione przez Zoller'a, jeden w wersji okrojonej posiadający tylko dwa głośniki (wysokotonowca Tc120td5 i 5w4211) oraz w wersji podłogowej 2 średnie + 1 wysoki jak w oryginalnym ps 5.1. W związku z tym iż słucham w pokoju 5x4m podłogówki byłyby w sam raz. Ale tu pytanie, czy głośniki z wersji bazowej nie pogubią się w większym pudle. Najbardziej zależy mi na przestrzeni, klarowności oraz wokalu, więc może pozostać przy monitorach i tylko je dopieścić. Swoją drogą, jakie średniotonowce siedzą w 5.1 (wiem że na wysokich gra tc90tdx)?

Prosiłbym o sugestie i propozycje, mój budżet to max 4kzł im mniej tym lepiej.

https://www.audiostereo.pl/topic/41878-budowa-kolumn-na-bazie-jmlab-ps-51/

Trochę szperając w necie znalazłem np. desygnowane zestawy, co wy na to?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 5 miesięcy później...

Sprzedaję obecnie zestaw 5 kolumn JM Lab Focus Electra – 926 przednie, 906 tylne, 900 centralny. Używane pół roku. Stan bez zarzutu. Odbiór i odsłuch możliwy w Lublinie telefon kontaktowy – 607 575 185.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.