Skocz do zawartości
IGNORED

DENON DVD 1500 - wymiana napędu

gelson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,czy próbował ktoś lub wręcz wymienił napęd w rzeczonym odtwarzaczu - wyczytałem gdzieś,że można wsadzić napęd LG GSA 4163B,wyczytałem również,że....... każdy inny napęd DVD-rom no i zgłupiałem.

Może ktoś mógłby podsunąć jakiś pomysł ?

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

https://www.audiostereo.pl/topic/41903-denon-dvd-1500-wymiana-nap%C4%99du/

Najprościej będzie, jak otworzysz obudowę i zrobisz fotki.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Wczoraj otworzyłem odtwarzacz,wyjąłem napęd,podłączyłem do komputera no i komputer znalazł mi TOHEI TD 2HPC

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

Chyba,że faktycznie zdjęcie powie coś więcej.

Możesz w takim razie sprawdzić na początek, czy Twój komputerowy napęd ruszy w tym Denonie. Jeśli tak, to sprawdź, jakie rozmiary i rozmieszczenie śrub musi mieć transport pasujący do DVD-1500 i kup podobny. Najwyżej jeśli nie zadziała, to oddasz go w sklepie albo sprzedaż na allegro :)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Tak trzeba będzie zrobić - w końcu doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy.

Dzięki

• 2 tygodnie później...

Czy orientuje się ktoś,jak wygląda sprawa z pilotem do rzeczonego DVD 1500,mianowicie,czy pilot typu RC 539 obsłuży tenże odtwarzacz - oryginalny pilot ma symbol RC 543 - może ktoś cos wie ?

Jutro będę wymieniał napęd,wtedy napiszę coś treściwego - chyba,że ktoś,kto go użytkuje coś skrobnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.