Skocz do zawartości
IGNORED

Bardziej rytmiczne niz kef - doradzie

LunaticAllegro

Rekomendowane odpowiedzi

witam...posiadam system Cambridge audio + kef....starsze ale - Q3(podlogowki)

prosba moja brzmi:

co byscie polecili z kolumn stereo do 2 tys z dzwiekiem podobnym do kefa (wokal) ale z lepsza kontrola basu jego dynamika i rytmem...

moj kef sie troszke ociaga i nie bardzo mi sie to podoba choc reszta w jaknajlepszym porzadku.... potrzebuje do CA troszke twardszego basu, bardziej rytmicznego....

kabelki jakimi mam to spiete to

IC : tara labs prism 2200i

glosnikowe

dol: kimber 4pr

gora: xlo er14

chyba ze akurat moje Q3 TYLKO TAK SIE OCIAGAJA...z tego co sie orientuje to Q3 to dokladnie to samo co Q1 tylko w wiekszej obudowie z wiekszym litrazem.... czekam na pomoc i pozrawiam

a moze wystarczylo by kabelkiz doku zmienic????

https://www.audiostereo.pl/topic/41983-bardziej-rytmiczne-niz-kef-doradzie/

Ja bym zmienił raczej wzmacniacz który sobie nie radzi z basem,bo przecież charakter brzmienia kolumn Ci odpowiada,zwróć uwagę na wzmacniacze Copland,Sphinx,Cyrus,Dussun/Korsun,Naim,Exposure - z KEFami się sprawdzą.Pózniej eksperymenty z kablami które też masz "cienkie",CD póki co może zostać.

Dopiero teraz przeczytałem w "o mnie" że masz system AV,myślałem że chodzi o Stereo bo porady szukasz w tej zakładce.I CD to nie Cambridge,a stary Denon - trudno będzie zmieścić się w budżecie 2000zł...

zamiscilem w zakladce stereo bo szukam lepszego dzwieku w stereo jednak...chyba bede musial zrezygnowac z kd bo mnie jakos nie ciagnie ...choc z poczatku myslalem ze kino to juz wszystko miod cud i wogole...niestety rozczarowalem sie....

lepsze stereo z dobra scena, kontrola i stereofonia bede chcial uzyskac....

a szykam u was porady bo w zakladce kino nie uzyskalbym takich info i porad....

co do denona to jest po gruntownym modzie i narazie chyba zostanie....

w gre by wchodzila zamiana Azura 540rv2+dvd89+kef-Q3,Q1,Q9c+sub jbl e-250 z okablowaniem na jakies dobre stereo - wzmak+kolumny podlogowe...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.