Skocz do zawartości
IGNORED

LM3886 PA100 - zamówienie na PCB

WarrioR

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się, że możemy zamykać zamówienie. Nie chcę, żeby Ci, którzy się już zdeklarowali, czekali zbyt długo. Dzisiaj pobawię się jeszcze płytkami, wieczorem wrzucę ostateczny wygląd i jutro rano zamawiam..

Forumowicz bego rezygnuje.

Atualne listy:

Wzmacniacz:

1. Loszmi 2x

2. dslodki 2x

3. jaz_12 2x

Zasilacz duży:

1. Upper 2x

2. WarrioR 1x

3. jaz_12 2x

Zasilacz mały:

1. WarrioR 1x

2. Loszmi 2x

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A oto poprawiona wersja PCB wzmacniacza. Opisy odpowiadają elementom ze schematu (w pełnej wersji na mojej stronie). Jeżeli wszyscy się zgadzają, to mogę jutro wysłać projekt do zakładu.. Przy sześciu sztukach daje to 26 zł za sztukę. Proszę każdego o potwierdzenie (może być na PW).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przeglądając jeszcze raz płytki zasilaczy zobaczyłem, że wprowadziłem Was w błąd!! Jest na nich miejsce na kondensatory 6800uF/50V (średnica 25mm, raster 12,5), a NIE na 10.000uF/63V. Przepraszam za zamieszanie, zweryfikujcie listy w przypadku rezygnacji!

WarrioR a czemu zdecydowałeś się na 2xLM3886 a nie na 1xLM4780 ?

Pytam z czystej ciekawości, przecież właściwie wychodzi na to samo, ale po co sobie tak życie komplikować :))

W płytkę wejdą 10000uF Nichichony - mają 25mm??

Ukryta Zawartość

Chociaż snap in były by lepsze.

Ukryta Zawartość

www.myspace.com/loszmi

byłbym chętny na 4szt(choć lepsza była wersja powiększona to dopoasuję się do reszty)

Atualne listy:

Wzmacniacz:

1. Loszmi 2x

2. dslodki 2x

3. jaz_12 2x

4. rodzyn 4x

Zasilacz duży:

1. Upper 2x

2. WarrioR 1x

3. jaz_12 2x

Zasilacz mały:

1. WarrioR 1x

2. Loszmi 2x

Loszmi: te Nichicony wejdą na 100%, projektowałem płytkę dokładnie na ten rozmiar.

rodzyn: dopisałeś się na płytki wzmacniacza, a kondensatory o których mowa są na płytkach zasilacza..

te nie wlizom

Ukryta Zawartość

:-(

Ukryta Zawartość

www.myspace.com/loszmi

Brać?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.myspace.com/loszmi

Witam,

płytki zamówione, mają być zrobione w tygodniu po weekendzie majowym i ok 12 maja u mnie.

Ceny za płytkę zaokrągliłem do pełnej złotówki (z uwagi na przesyłkę, która wyniesie mnie 12zł). Ostatecznie wyglądają tak:

- wzmacniacz: 26 zł (było 25,18)

- zasilacz duży: 22 zł (było 21,85)

- zasilacz mały: 14 zł (było 13,14)

Rozesłałem informacje o danych do wpłaty, możecie przesyłąć pieniądze spokojnie po 4 maja.

Fajnie by tylko było, żeby doszły do mnie przed paczką ;)

Pozdrawiam,

Rafał Bazylewicz

Podnoszę, coby łatwiej było znaleźć.

Pytanie o zasilanie. Z tego co mi radzono, wzmacniasz ten lubi bardzo dobre zasilanie (czyt. zapas na trafo). Podobno dwa transformatory to nie przesada. Podobną konstrukcję słuchałem u Rekina, z pre lampowym - to klasa bardzo wysoka... Szczerze - BARDZO.

www.myspace.com/loszmi

Wydaje mi się, że skoro ten wzmacniacz to prawie "typowy" Gainclone, to należy brać pod uwagę opinię autorytetów w tej sprawie (czytaj: Peter Daniel). Skoro on mówi że dobre trafo jest potrzebne, to pewnie wie co mówi (z uwagi na jego doświadczenie w tej konstrukcji).. Ja zamówiłem 400VA 2x24 z toroidy.pl (wersja audio). Kosztowało mnie 200 zł brutto (220 z przesyłką kurierem).

Ps. Loszmi jak chcesz odebrać płytki osobiście, to zapraszam - możemy się spotkać np na rondzie Rataje w dniu kiedy dostanę paczkę z zakładu.

WarrioR szczerze powiedziawszy, to jako autora GC należy wymienić chyba jednak przede wszystkim Kimure... a do jego Gaincarda można podłączyć albo jeden zasilacz 170W 2x23,5v lub dwa po 170W 2x23,5v. Wydaje się, że trafos nie powinien być mniejszy niż 200-250W górnej granicy nie ma :))

Jako zastosować LM? Gołe czy TF? Pytam, bo zastanawiam się czy TF, jako, ze oblane całe plastikiem, będą oddawać ciepło wystarczająco intensywnie. Czy w wersji gołej istnieje jakieś ryzyko zwarcia?

Warior, czy Twoje trafo nie będzie za małe?

www.myspace.com/loszmi

W AN-1192.pdf podsumowali obie wersje jeżeli chodzi o zdolność oddawania mocy. Wersja nieizolowana lepiej oddaje ciepło, ale trzeba pamiętać żeby odizolować LM'a od radiatora. A trafo mam nadzieję że wystarczy. Można dać więcej, ale te 400VA to też nie jest mało..

Ps. Ciągle czekam za paczką, mam nadzieję że dzisiaj przyjdzie i dostaniecie płytki jeszcze przed długim weekendem..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.