Skocz do zawartości
IGNORED

LM3886 PA100 - zamówienie na PCB

WarrioR

Rekomendowane odpowiedzi

No ja mam spore radiatory, podłożę miedziane podkładki i docisnę scalaki płaskownikiem, może też miedzianym, to oddawanie ciepła powinno być aż nadto.

Pytam o trafo, bo kiedyś Rekin na pytanie o zasilanie zakrzyknął - tylko dwa trafo i to duże! A chłopak ma parę LM na koncie, w tym kilka doskonałych.

www.myspace.com/loszmi

Loszmi: pewnie im większe trafo tym lepsze, ale wydaje mi się że do pewnego momentu. Nie dajmy się zwariować ;)

Płytek niestety nie dostałem dzisiaj. Jutro rano dzwonię do zakładu dowiedzieć się czy wysłali w piątek, tak jak pisali w mailach..

Dzwoniłem do zakładu i potwierdzają, że w piątek wysłali wszystkie płytki jedną paczką. Za pół godziny pójdę na pocztę sprawdzić czy paczka czasem już u nich nie leży i czeka (awizo nie miałem żadnego)..

Czekałem miesiąc i to chyba standardowy termin realizacji trafa w wersji audio (z tego co wiem, to robią takie tylko na zamówienie - stąd taki długi okres oczekiwania).

Ps. kusisz tym winem ;)

A mnie ciekawi taka kwestia, czy są jakieś przewagi układu 2xLM3886 nad 1xL4780 ?

Bo ja nie bardzo rozumiem, czy 2xLM3886 to ma być lepszy układ czy po prostu INNY? Bo jeśli lepszy to proszę mi krótko wyjaśnić dlaczego? Pytam poważnie.

zoltar7: chyba nikt Ci nie odpowie na to pytanie.. ;) Przy głośniejszym słuchaniu łatwiej jest odprowadzić ciepło z dwóch kostek niż z jednej. Być może to po prostu jest kolejny układ na LM'ach, jeden z wielu.

Swoją drogą ciekawe jak wypadłyby obie wersje (2xLm3875 vs 1xLm4780) bezpośrednio porównując w odsłuchu..? Concentra jest w końcu zrobiona na LM'ach 3886..

Zoltar7 looknij se tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

www.myspace.com/loszmi

Odnośnie mocy trafa, wpis Petera z wątku o Gainclonie:

"600VA to troche ryzyko, niekoniecznie bedzie gralo lepiej. Podczas gdy dynamika i dolne rejestry moga byc lepsze, masz prawie pewne ze bezposredniosc (immediacy) i powietrze beda mialy inny charakter niz z mniejszym trafem. Osobiscie nie dawalbym wiecej niz 400VA."

Paczuszki wysłane przed 13-stą priorytetem, więc powinny być jutro, najpóźniej pojutrze u Was!! Jak dojdą to sprawdźcie proszę czy ilość i rodzaj płytek się zgadza ;)

Sprawdźcie też czy otwory pod LM'y są odpowiednich rozmiarów (czy wejdzie bez problemu) - wyglądają mi na trochę małe a mi nie został żaden LM i nie mam jak sprawdzić.. Mam nadzieję, że obejdzie się bez rozwiercania..

Loszmi: wszystko to co wymieniłeś. Takie "bajery" proponuje p. Lachowski w wersji audio trafa. Obudowy mam po znajomości, ale jak zrobisz dokładne rysunki (i dxf'y) to nie powinieneś mieć problemu ze znalezieniem wykonawcy..

Już poprawione - powinno się zgadzać ze schematem.. Dzięki rodzyn za zwrócenie uwagi :)

Ps. Jeżeli będzie konieczne rozwiercanie, to wierćcie powoli i pamiętajcie żeby sprawdzić czy zostało połączenie między warstwami płytki (jak nie to trzeba przylutować scalaka z obu stron). Swoją drogą nie wiem czemu tak zrobili - sprawdziłem pliki, które im przesłałem i otwór podałem odpowiedni..

Kurde! Teraz zauważyłem że przyszły do mnie dwie wersje płytek wzmacniacza: jedna sprzed kosmetycznych poprawek, druga wersja po poprawkach.. Sprawdźcie proszę które dostaliście - obie wersje różnią się wielkością otworów pod LM'y i złącza ARK (w nowszej powinny te elementy wejść bez wiercenia) oraz footprintem złącza ARK. Zmiany można dostrzec na lay'outach które wrzuciłem na pierwszej stronie.

Bardzo Was przepraszam, jeżeli dostaliście starszą wersję i będziecie musieli nawiercać.. :( Dałem dupy przy wysyłaniu plików do zakładu!!!!!!

Płytka pod spodem jest po tych poprawkach..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chociaż zdjęcie małego już teraz:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.