Skocz do zawartości
IGNORED

USB Analog to Digital Converter

escaper

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim,

Potrzebuje takiego przyzwoitej jakości urządzonka, a niestać mnie niestety na porządną kartę dźwiękową. Mam więc proste pytanie- czy jest wśród Was ktoś, kto miałby ochotę wykonać je dla mnie? Mam na ten interes ok. 150zł, i chciałbym uzyskać jakość przynajmniej takiego E-MU. Dało by radę?

Pozdrawiam!

julek

https://www.audiostereo.pl/topic/42191-usb-analog-to-digital-converter/

jeśli chcesz żeby ktoś zbudował Ci ADC za 150zł jakości E-Mu to raczej zapomnij - dlaczego:

1) E-Mu ma bardzo dobry przetwornik AK5394 i raczej jest on niedostępny w sprzedaży detalicznej - można się pokusić o zastąpienie go PCM4222 - jego cena to $22.4 w digikey - w Polsce pewnie więcej - można oczywiście próbować polować na sample

2) potrzeba dorobic do tego stopień wejściowy oraz interface USB

3) trzeba zaprojektować i wykonać płytkę

4) robiący to musi zarobić

tak więc jak chcesz zmieścić się w kosztach to musisz robić sam ze zdobycznych części albo po prostu kupić całą kartę dźwiękową (drożej ale masz już wszystko gotowe)

Dzieki stary za odpowiedź, kumam.

Cóż, w takim razie temat do zamknięcia, usunięcia, i spalenia na stosie...

Chyba, że zanim się to stanie ktoś poradziłby mi, jakie tanie karty mają dobrą jakoś line in.

Byłbym bardzo wdzięczny!

Pozdro

Witam

Wystawiłem właśnie w ogłoszeniach kartę na PCM 2702. Gra to tak sobie - lepiej niż niektóre podłe cedeki - np pioneer PDS 507. Ale nie jest wbrew szumnym zapowiedziom hi endem - szału nie ma - no ale może straciłem już dystans:) przewineły mi się lepiej grające karty - no ale coś ok 300 stówek trzeba było dać... Zaletą natomiast jest genialna prostota. Wkładamy do USB - instaluje się samo, regulujemy sobie głośnośc i chula. Zero zwiech i innych przypadłości. teraz używam Sound blastera do wyrzucenia po USB cyfry na COAXIAL - do zewnętrznego DACa i ciągle mam kłopoty z tym Creativem:(

Karta siedzi w brzydkiej plastykowej puszce i aż się prosi o jakieś ładne aluminiowe pudełeczko - ale mi już nie chce się z tym bawić. Nie pisałem na PW - wolę jawnie złożyć propozycję

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.