Skocz do zawartości
IGNORED

Lampy 845...

bamarek

Rekomendowane odpowiedzi

a jak z trwałością? nadal sypią się jak stare budownictwo?

A skad ta opinia? Zaslyszana czy z pierwszej reki?

Lampy Shuguang byly bardzo trwale, wiec nie chce mi sie wierzyc, ze ta sama firma produkujaca bardziej wysublimowane kontrukcje pod inna nazwa nagle zaczela robic gnioty. Natomiast jest bardzo prawdopodobne, ze nowy gracz na rynku oferujacy produkty podobnej lub lepszej jakosci za nizsza cene, nie bedzie wychwalany przez innych producentow/dystrybutorow. Historia typu Apple placacy za negatywne opinie nt. Samsunga to przeciez jedynie wierzcholek gory lodowej.

Znam 2 osoby majace Psvane 2A3T, jeden system gra bardzo dobrze, drugi gra rewelacyjnie. Niestety nie slyszalem jak to gralo na innych lampach, wedlug nich roznica jest na duzy plus. Obaj nie mieli problemow z trwaloscia.

https://www.audiostereo.pl/topic/42353-lampy-845/page/5/#findComment-3144927

Zapomnialem dodac, ze sam posiadam 845 choc pod nazwa Shuguang i nie mialem z nimi problemow. Sluchalem ich wyzszej wersji 845M i to sa swietne lampy, choc chyba ciut wyostrzaja gore. Idealne do wielu papierowych tweeterow, ktore maja tam lekki spadek.

https://www.audiostereo.pl/topic/42353-lampy-845/page/5/#findComment-3144934

A skad ta opinia? Zaslyszana czy z pierwszej reki?

Lampy Shuguang byly bardzo trwale, wiec nie chce mi sie wierzyc, ze ta sama firma produkujaca bardziej wysublimowane kontrukcje pod inna nazwa nagle zaczela robic gnioty. Natomiast jest bardzo prawdopodobne, ze nowy gracz na rynku oferujacy produkty podobnej lub lepszej jakosci za nizsza cene, nie bedzie wychwalany przez innych producentow/dystrybutorow. Historia typu Apple placacy za negatywne opinie nt. Samsunga to przeciez jedynie wierzcholek gory lodowej.

Znam 2 osoby majace Psvane 2A3T, jeden system gra bardzo dobrze, drugi gra rewelacyjnie. Niestety nie slyszalem jak to gralo na innych lampach, wedlug nich roznica jest na duzy plus. Obaj nie mieli problemow z trwaloscia.

oczywiscie z pierwszej reki ale i z drugiej tez i to nie jednej. mialem pare ecc83 i 81 i padly po jednej z kazdej pary po okolo roku

https://www.audiostereo.pl/topic/42353-lampy-845/page/5/#findComment-3146494
  • 4 miesiące później...

Posiadam w swoim sprzęcie pary 845 Electron Tube, PSVANE 845 Shuguang. Spisują się bez zarzutu.

Pary PSVANE ECC83 i ECC82 po wygrzaniu b.dobrze.

Link do moich monobloków:

#6286, jareksy13;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/42353-lampy-845/page/5/#findComment-3225269

Posiadam w swoim sprzęcie pary 845 Electron Tube, PSVANE 845 Shuguang. Spisują się bez zarzutu.

Pary PSVANE ECC83 i ECC82 po wygrzaniu b.dobrze.

Link do moich monobloków:

#6286, jareksy13;

Ukryta Zawartość

ja nie miałem żadnych uwag co do brzmienia psvane a nawet wolałem je od telefunkenów. najmuzykalniejsze lampy jakie miałem. teraz mam nawet mullardy ale bo ja wiem czy lepsze od psvane? natomiast psvane padły po roku. Może teraz coś się zmieniło

A jak to w końcu jest z tymi 845 psvane? Mozna je wkładać zamiast zwykłych 845 np shuguang czy trzeba zmieniać coś w żarzeniu tak jak w przypadku KR audio 845?

Jakie jest napięcie żarzenia dla standardowej 845 i czy mogę włączyć wzmacniacz bez lampy mocy i zmierzyć jakie jest napięcie żarzenia? jeśli tak to między którymi pinami miał bym je zmierzyć?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/42353-lampy-845/page/5/#findComment-3225521

Cześć Julek,

Myślę, że nic nie trzeba zmieniać podmieniając zwykłą 845 na 845 Shuguang. Napięcia żarzenia i pining znajdziesz w katalogu Franka:

Ukryta Zawartość

845 firmy KR ma inny prąd żarzenia [mniejszy] co spowoduje przypuszczalnie podskok napięcia na nóżkach Filament w KR.

Napięcie żarzenia można pomierzyć na nóżkach żarzenia bez lampy. Niestety wynik będzie różny dla różnych sposobów żarzenia lampy (AC/DC, zasilanie napięciem stabilizowanym i nie, zasilanie ze źródła prądowego...).

O szczegółach możemy porozmawiać na priva.

Niestety od jutra wyjeżdżam na urlop i nie czytam forum przez tydzień

Pozdrawiam,

Jarek

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/42353-lampy-845/page/5/#findComment-3226178
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.