Skocz do zawartości
IGNORED

REFERENDUM: LIKWIDACJA BOCZNICY

lenam

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z polityką Redakcji i Administracji praktycznie uniemożliwiającą swobodne dykusje na Bocznicy - co stanowi przecież istotę tej zakładki - PROPONUJĘ LIKWIDACJĘ BOCZNICY. Moim zdaniem nowy kształ forum nie dopuszcza istnienia i funkcjonowania Bocznicy jako miejsca niekontrolowanej wymiany poglądów. O ile można by zrozumieć i zaakceptować moderację zmierzającą do podniesienia kultury rozmów, o tyle trudno zgodzić się na wprowadzenie tajnej listy tematów niedozwolonych. Proszę Koleżanki i Kolegów o głosowanie w "referendum":

Czy chcesz likwidacji Bocznicy na forum audiostereo.pl?

Odpowiedź: tak - nie

zwolennik łagodności

https://www.audiostereo.pl/topic/42584-referendum-likwidacja-bocznicy/

"automatycznie nie będziesz musiał płacić TVabonamentu"

możnaby dodać dla zachęty..

ambiwalentnie to pachnie- z jednej strony dzielni np. kochankowie conDonka byliby zachwyceni, bo wbrew własnemu pijar1kowi to właśnie oni kochają monopoglądowość

z drugiej strony marynia jednak lubi jakoś oj lubi dyskusje polityczne- perwersyjna taka

>jacch

Wiesz, do impretynencji jestem nawykły, więc możesz sobie pisać. Zwrócę Ci jednak życzliwie uwagę, że używasz słów zakazanych.

A tak przy okazji: TAK czy NIE?

zwolennik łagodności

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Adam jestem za likwidacja bocznicy nie tylko z powodu o ktorym wspomniales. To jest forum audio a nie "rozmowy o wszystkim". Na bocznicy jest tyle niedorzecznej paplaniny i glupich prowokacji ze nie da sie jej czytac. Sa ludzie ktorzy nigdy nie napisali slowa o audio a nagminnie pisza na bocznicy. Powinni dostac bana jesli forum ma sie nadal nazywac audiostereo.pl. Co do moderacji... Gorzko doswiadczylem jej na swojej osobie. Pod obecnymi rzadami na forum sa lepsi i gorsi. Ci lepsi moga ujezdzac na wszystkich i ziac nienawiscia (maja naogol bardzo marny staz) szerzac rownoczesnie wyssane z palca poglady. Ci gorsi beda mieli zamykane tematy lub dostana bana. To dlatego coraz mniej tutaj pisze. Idea forum juz mi sie chyba przejadla bo do konkurencji tez rzadko zagladam. Nie mowiac o tym ze nowy layout mnie wkurza. Tak ze moja odpowiedz brzmi: TAK.

czy lenam to arbuz?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

discomaniac71, 12 Maj 2008, 13:24

>>>... dlatego coraz mniej tutaj pisze...

najwyższy czas, jesteś jednym z tych udajacych wiedzę trolli, których nie da się czytać,

wzniecasz waśnie swoimi autorytarnymi wypowiedziami, wiesz lepiej niż ktokolwiek jaki sprzęt jest "lepszy" a tych ca mają inne zdanie obsrywasz,

powiem ci jak kpt. Bień do Franza "...idź spać, discomaniak..."

oczywiście jestem za zostawieniem tego marginesu dowolnych dyskusji, na pohybel tym zabawnie zezłoszczonym POpaprańcom, którzy znieść nie mogą że NET jest wolny i są wpisy innego charakteru niż te z szablonowni wybiórczej

> Jacch

"To tylko oddźwięk czkawki z AH.Żałosne, tak potępiają As, a życ bez niego nie mogą."

Po prostu wielu z 708 zarejestrowanych (wg stanu na dzisiaj) użytkowników AH współtworzyło AS, inicjując czy wypowiadając się w wartościowych wątkach (drzewiej były takie!), dzieląc się swoimi doświadczeniami, etc. Nie dziw się, że trudno im się oderwać od AS całkowicie w czasie zaledwie dwóch miesięcy. Obserwując jednak oba te miejsca widzę wyraźnie trend odrywania się AH od AS, więc trochę cierpliwości, wytrzymaj jeszcze parę miesięcy, i już AS pozostanie miejscem czystym i wolnym od wrażych naleciałości. Tylko czy fajnym? ;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

anatol

12 Maj 2008, 14:04

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 274 / 77 / 0

czy lenam to arbuz?

To jest cala twoja zalosna merytoryka. Znam osobiscie lenama. Reprezentuje znacznie wyzszy poziom niz rzeczony arbuz.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

anatol

12 Maj 2008, 14:09

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 274 / 77 / 0

discomaniac71, 12 Maj 2008, 13:24

>>>... dlatego coraz mniej tutaj pisze...

najwyższy czas, jesteś jednym z tych udajacych wiedzę trolli, których nie da się czytać,

wzniecasz waśnie swoimi autorytarnymi wypowiedziami, wiesz lepiej niż ktokolwiek jaki sprzęt jest "lepszy" a tych ca mają inne zdanie obsrywasz,

powiem ci jak kpt. Bień do Franza "...idź spać, discomaniak..."

Twoj wklad w forum jest o wiele bardziej znaczacy. Zwlaszcza w bocznice bo z niej nie wychodzisz. 274 dni na forum i w zasadzie zadnego merytorycznego wpisu poza dyrdymalami i pisaniem o niczym. Zarzucasz mi brak wiedzy a jaka jest twoja? Na razie systematycznie pokazujesz czego nie wiesz i na czym sie nie znasz. Jakby ci zamkneli bocznice to co bys biedaku zrobil...

Gość rochu

(Konto usunięte)

Zdecydowanie jestem przeciw zamachom na bocznicę.

A tak wogóle jestem za nazwaniem tej zakładki imieniem Vlada/Atoposa, jak myślę niekwestionowanego swego czasu władcy tej części Forum, a także za wmurowaniem stosownej tablicy pamiątkowej.

jacch, 12 Maj 2008, 15:31

>Przychodzicie tu jak pożal się Boże,partyzanci i dziwicie się że ktoś mówi o czarnej PR;p

>Dziecinada panowie, dziecinada.

A może przychodzą tu Ci, co im szczeniactwo na AH nie odpowiada? ;-) Teraz im głupio... takie syny marnotrawne :-)

> Jacch

"A ilu z tych 708 jest aktywnych?8?"

Na pewno więcej. Myślę, że nie wiele mniej niż na AS na początku bieżącego roku, tzn. tuż przed przejęciem forum przez Site. Oczywiście już wtedy AS przeżywało zauważalny kryzys, wielu zasłużonych forumowiczów już jakiś czas temu przestało brać aktywny udział w wątkach merytorycznych, a bocznica kwitła.

"nie badź dzieckiem jeśli się będą tak skutecznie odrywać jak wy t[o AS nic nie grozi;p"

Spokojnie, przecież ta "nasza" (niepotrzebnie wrzucasz "nas" pod jeden strychulec, ale co tam) aktywność ma miejsce wyłącznie, czy też prawie wyłącznie, na bocznicy. Nie sądzisz chyba, że Site kupił AS ze względu na bocznicę?

"Przychodzicie tu jak pożal się Boże,partyzanci /.../"

No, niektórzy się przy tym nieźle bawią... w końcu te audiofile to duże dzieci naprawdę, kto dorosły i poważny rozważałby na serio kupno klocków o wartości nowego Passata każdy (gdyby tylko miał pieniądze)? No sam powiedz, kto? ;-)))

lenam, 12 Maj 2008, 14:18

>>anatol

>

>To kim jestem nie ma tu znaczenia. Piszesz na temat albo się w tym wątku pożegnamy. Jesteś za

>likwidacją bocznicy czy przeciw temu?

odpowiedź: TAK

jestem za tym, zeby bocznica istniała,

przypomnę, tym co nie pamiętaja,

bocznica powstala ażeby tak inteligentni i światowi ludzie jak audiofile mogli porozmawiać

także o innych tematach. I na początku tak było, bocznica była bardzo ciekawym miejscem,bo audiofile to na ogół ciekawi ludzie :-)

niestety, cały czar pryskał kiedy zaczynano dyskutować o polityce, LUKAR, wprowadzał nawet zakaz pisania o polityce, później był jeden watek(legalny) o polityce, a jeszcze później pojawił się super troll ATOPOS, który rozłożył wszystkie "zasady" i "kwasy" :-)

a jednocześnie poziom merytoryczny forum spadał, bocznicy też,

jeśli dobrze rozumiem,to forum jest komercyjne, więc nie bardzo jest sens przeprowadzać jakichkolwiek referendów, bo przecież ktoś ma swoje cele i nie zmieni ich dla "referendów"

myślę, że pora dorosnąć i pogodzić się z tym , że te forum jest czyjeś i to on ustala zasady

> Anatol

"myślę, że pora dorosnąć i pogodzić się z tym , że te forum jest czyjeś i to on ustala zasady"

Zgoda, tylko czym jest to "forum", które jest "czyjeś"? Domena, trochę gratów i oprogramowanie - silnik forum. No i reputacja, którą trudno zbudować, a łatwo stracić.

Możesz się też spojrzeć na to z drugiej strony. Forum - to jego użytkownicy. Bez nich nie byłoby tym, czym jest dzisiaj. Nowy właściciel nie powinien ich pomijać w swoich działaniach (tak jak czyni to do tej pory), bo sam sobie strzela w stopę. Powtórzę to, co napisałem w odpowiedzi Jacchowi - to nie dla bocznicy Site kupił AS od Lukara.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.