Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt - nowy pomysł

savitar7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zapraszam do rozważań teoretycznych nad moim nowym pomysłem - interkonekt wykonany z jednego kawałka materiału (miedzi bądź srebra) od wtyku do wtyku, czyli bez żadnego punktu lutowania, w izolacji próżniowej bądź gazu szlachetnego.

Mam pomysł technologiczny jak to wykonać i chcę poruszyć dyskusję teoretyczną czy takie rozwiązanie może wnieść coś wartościowego w jakość przesyłu sygnału. Z mojego punktu widzenia olbrzymie korzyści to: brak połączeń lutowniczych i brak pojemności pasożytniczych standardowej izolacji.

Miło mi będzie przeczytać inne opinie.

Paweł.

https://www.audiostereo.pl/topic/42609-interkonekt-nowy-pomys%C5%82/

>interkonekt wykonany z jednego kawałka

>materiału (miedzi bądź srebra) od wtyku do wtyku, czyli bez żadnego punktu lutowania

nie bardzo rozumiem. jeśli od wtyku do wtyku z jednego kawałka (rozumiem, że wtyk to np. RCA) to ten wtyk będzie przedłużeniem kabla?

czyli weźmiesz kawał metalu, wytoczysz wtyk, resztę wyciągniesz na drut i z drugiej strony z tego co zostanie znów zrobisz wtyk?

nie czepiam się, żeby nie było, bo pomysł jest ciekawy.

pozdrawiam

Właśnie tak, sam pomysł nic wielkiego, wykonanie to może być mała zagwozdka ale właśnie niedawno mnie "olśniło", że jest to wykonalne. Są na rynku kable izolowane próżnią? Bo nawet nie wiem.

Już wiem :) Przeczytałem recenzje Tary The Zero i 08. Czyli jest o co walczyć. A tak z innej strony, już wiem dlaczego intuicyjnie mierzi mnie i wkurza ten stos jakiś zwykłych kabli prowadzących sygnał w tą i spowrotem w moim L410 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.