Skocz do zawartości
IGNORED

Harman Kardon AVR 247

Karister

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam prościutkie pytanie, ale nigdzie jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem. Czy HK AVR 247 obsługuje rozdzielczość 1080p? Jeśli zapodam mu sygnał full HD, to taki też ujrzę na TV? Czy może ampli przeskaluje to na niższą rozdzielczość w swojej niemocy? Oczywiście zakładamy, że TV potrafi taką rozdzielczość wyświetlić. Dylemat mam stąd, że na stronie dystrybutora przy modelu 347 wprost jest napisane, że obsługuje 1080p, a przy modelu 247 jest jakieś bleblanie o HDMI i różnych sygnałach bez konkretów. Jakby ktoś potrafił jednoznacznie powiedzieć, że obsługuje lub nie, byłbym wdzięczny. ;)

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/42614-harman-kardon-avr-247/

Witam,

Jesli zapodasz mu sygnal 1080p to przepuscic przepusci ale nie ma mozliwosci 'upscalingu' do 1080p...

Poczytaj jak szukasz wiecej info:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za linki. To rodzi kolejne pytania. :D

Czy te wady AVR 247 są w praktyce uciążliwe? Na przykład ten LFE bug? Zawsze występuje w dźwięku 5.1 czy tylko w określonych formatach? KD zamierzam łączyć ze stereo pre-outem. Suba też używam do muzyki. Szykuje się stałe zmienianie głośności suba?

I jak dokładnie działa ten upscaling? Nie wiem, czy dobrze zrozumiem. Wrzucam do czytnika DVD zwykły film z płyty 4.7GB i wtedy ampli to przerabia na rozdzielczość HD?

Ale z tego co wiem, straty jakości z powodu rozdzielczości niższej od natywnej to bolączka LCD. Plazmy też to mają? W praktyce na telewizorze plazmowym 42" takie skalowanie z PAL do 720p dużo daje? Trochę? Czy może jest to gra niewarta świeczki?

I może ktoś napisze coś szerzej o tych wadach AVR 247 z linków? Przeszkadza to codziennym użytkowaniu? Może warto dopłacić do modelu AVR 347?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.