Skocz do zawartości
IGNORED

Vinyle Metallica: Warner Bros Rec.2008

Ari72

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ja napisałem, że ma być ostro ?

Płyta jest nagrana za cicho i ze słabą dynamiką.

Chociaż wcale nie znaczy, że płyty nagrane głośno mają dynamikę.

Przykład jakich wiele: włączam Black Sabbath Sabotage, Nems 1975 i na DL 103 łeb urywa.

Tak samo Cult Electric. Chociaż już 1987. Przestrzeń, barwa, dynamika.

Odpuszczam nowe wydania Sony i Universal.

Myślę, że jeszcze EMI trzyma poziom.

Np. The Beatles Love.

Ja tez odpuszczam kupowanie wznowień. Nie ma sensu. Szarpnąłem sie na Masters of Puppets 45 rpm z universala. Pamiętam jak dziś te przygotowania do odsłuchu - wieczór, cisza, kobieta na zakupach, schłodzone pifko... Czar prysł po minucie, nawet całej nie zmęczyłem, stoi na półce i wygląda. Dla mnie dźwięk totalnie spłaszczony, jak z miksu dla radia i zero przejrzystości. A jak włącze płytki Ozzyego tłoczone w momencie wydania płyty, albo pierwsze tłoczenie The Wall - zaczyna sie muzyka. Trzeba szukać dobrze zachowanych staroci, wznowienia są do podziwiania na półce

Miałem kilka różnych tłoczeń "Master of Puppets", najlepiej wspominam wydanie "Elektry". Obiektywnie muszę jednaj przyznać, że te wznowienie Warner Bros nie odbiega specjalnie od jakości "Elektry". Widocznie tak już ten materiał nagrano oryginalnie, że nie zachwyca dźwiękiem.

Zastanawiałem się nad zakupem nowego "and justice for all", ale ponieważ mam wydanie "Vertigo", któremu raczej nic nie brakuje czekałem na Wasze opinie. Wygląda na to, że nie warto kupować tych zremasterowanych wznowień, jeśli posiada się wcześniejsze tłoczenia.

Szkoda, bo wiele dobrego oczekiwałem od nowych wydań wyobrażając sobie, jak mogą rewelacyjnie zagrać stare klasyki po obróbce przez Mobile Fidelity Sound Labs.

• 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.