Skocz do zawartości
IGNORED

Rotel RCD 1072 - pierwsze odczucia

zyzio

Rekomendowane odpowiedzi

To może ja skończę ten wątek i powiem, że jako posiadacz RCD 1072 jestem z niego dosyć zadowolony, a zwłaszcza przy odtwarzaniu dużych form instrumentalnych. Mój wcześniejszy CD (Marantz 6000) niestety tej umiejętności nie posiadł. Podobnie było ze sprzętem innych firm, który odsłuchiwałem (m. in. Primare). Słychać wiele szczegółów. Może trochę brakuje mi romantyzmu przy małych składach, ale nie można mieć wszystkiego za dosyć niską cenę. Ponadto mój wzmacniacz (RA 1070) wrescie przestał grać wolno i leniwie. Zazwyczaj mówi się, że Rotel dobrze sprawdza się w muzyce rockowej, jednak u mnie jest nieźle z klasyką (tylko tego słucham). Może to też kwestia konfiguracji całego systemu.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No tak jak sie przejdzie z Marantza 6000 to rzeczywiscie slychac roznice 1072 pod kazdym wzgledem jest lepszy- sprobuj porownac do cd 17 Marantza bo 6000 w ogole nie gra. Dziwie sie ze probuje sie go nagminnie upgradowac bo nawet sygnaturka KI mu nie pomogla ( choc cena sporo wzrosla) Pozdrawiam.

Wreszcie watek w ktorym ktos dobrze mowi o DNM Reson Bullet Plug. Ja tez go uzywam, wybralem ten kabelek po odsluchaniu ok.10 innych i po dzis dzien jestem z niego zadowolony. Inna sprawa ta jego delikatna natura... Zalecam delikatne obchodzenie sie przy podlaczaniu i odlaczaniu, sam musialem dolutowywac oderwany kabelek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.