Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki do Yamahy RX-V1700

sirholly

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym tak czy inaczej doradzał start od dobrego stereo, po co masz się zawieść później. Dobre fronty dadzą Ci dużo więcej radości nawet w kinie od kiepskiego zestawu 5.1

sirholly, 26 Maj 2008, 10:51

>co racja marcin1982 to racja.. te paradigm studio za drogie na moją kieszeń ..

>może najpierw zakupic stereo? ciagle nie wiem .. elektronike wiedzialem odrazu teraz mam wachania

>non stop..

zakup te dali ! ktore ci podalem linka ! jako stereo !

nic za 3 tysiace konkretnego nie kupisz z nowych chyba ze tą chinska sieczke ktora jak dla mnie nie przestawia zadnych wartosci !

jak wiekszosc nowych rzeczy produkowanych masowo

wczoraj gadalem z kolesiem wlasnie nad subami don111 wie cos na ten temat

byly wymieniane rozne !

koles w tym siedzi od lat ! i stwierdzil jedno

albo kupie dzisiaj servo 15v2 paradigma taki high end albo

pw2200 czy ps 1200 z drugich rąk i nic co dzisiaj produkowane do 3 tysiecy zlotych z subów nie wypompuje tyle powietrza z taka jakoscia jak wyzej wymienione staruszki

to tak jak z samochodami czemu stare mercedesy produkowane do lat polowy 90 tych nie mialy sobie konkurencji wobec awaryjnosci komfortu i wygladu oraz jakosci plastików itd itp? a dzisiaj mercedes tylko gwiazde na masce pozostawil reszta to chinszczyzna ?

odpowiiedz prosta masówa sie liczy !!! sprzedasz za 2 lata wypierniczysz i kupisz nowe tak dzisiaj do tego podchodza spojrz na swoja yamahe niby to konkretny sprzet:) ja mam 2700 jednak made in china no nie ma sie co oszukiwac nie zagra jak stara rxv 800 czy dsp 2 niema szans :) wiec albo wydasz 3 tysiace na uzywane stereo ktore 5 lat temu kosztowalo 10 tys albo kupisz nową sieczke za 3 :) na ktora w przypadku sprzedazy za 2 latka nikt nawet nie spojrzy :)

takie JBL E100 np toto wogule nic wspolnego z ta firmna niema:)te kolumny brzmia jak stary kamaz

rosyjski zadnej rozdzielczosci dzwieku tylko do walenia

sirholly, 27 Maj 2008, 13:15

>all right .. a co sądzicie o Yamaha Ns777 ? ns c444 , ns333 takiej kompilacji?

>jeśli kicha to słucham propozycji na dobre stereo ..

to przeciwieństwo audiofilskiego brzmienia, o ile nie słuchasz klasyki, jazzu itp to mogą się sprawdzić - w skrócie bardzo ciepłe, miękkie brzmienie z nieco przyciętą, łagodną górą i chyba najlepszym jakim słyszałem (przynajmniej w tej cenie kolumn) basem... z jasnym brzmieniem Yamahy powinny się zgrać ale nie kupuj bez odsłuchu

mowisz don111 ze te speakery maja najlepszy bas w swojej cenie w jakim przedziale tzn do jakiego przedzialu najlepszy? ja nie slucham klasyki , jazzu zadko , preferuje bauns.. RNB , Dab , chillout

pzdr

słuchałem ok 20 modeli do 5 tys. i te Yamahy moim zdaniem miały jeden z najlepszych basów... nisko schodził i był szybki, zróżnicowany no i kolumny miały spory zapas mocy w całym zakresie niskich tonów (NS 555), odsłuchiwałem z HK 680

poslucham tych siest co kolega mi polecal .. i tej yamahy ns777 , na poczatek zakupie sobie stereo jakie okablowanie jest dobre ? w co warto zainwestowac tzn kable do glosnikow jakiej firmy jaki typ , jaki kabel HDMI itd thx za pomoc

• 3 tygodnie później...

I .......... stało się zakupiłem na początek STEREO fronty z Yamahy linja NS777 i jestem na maxa zadowolony , ten bas poprostu mnie sponiewieral.. o to mi chodzilo

pozdrawiam

D

swoją drogą bas to nie wszystko ! żałuj ze nie zakupiłeś siest !

yamaha dobre robi klocki lub organy czy syntezatory

ale nei kolumny ta firma kolumny robi tak na odczepne

sam mialem suba yamahy najwyzszy model i po czasie dostrzeglem jego wady paskudne wady i sprzedalem to ustrojstwo ! a kosztuje na dzien dzisiejszy 2800 zl obys byl zadowolony po jakims czasie z tych kolumn bo pierwsze zauroczenie sa omylne jak dla mnie oblesnie wygladaja te kolumny ! plastikowe chiny !

nie sluchalem tych ns777 ale mysle ze siesty klada je na łopatki nie tylko basem ale i jakoscia i niech nikogo nei zwodzą 15 cm przetworniki w siestach :) graja jak potwory

a ja myśle że bredzisz, jak zwykle wypisujesz opinie o kolumnach których nie słuchałeś

miałeś kiedyś Yamahy i były be, a ja miałem kiedyś tonsile więc pewnie wszystkie obecne modele łącznie z Siestami też na pewno są be , niezły tok rozumowania masz....

co do bau to te Yamahy mają znakomity, Siesty by pewnie nawet nie pierdneły przy nich pod względem zejścia o mocy nie wspominając

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.