Skocz do zawartości
IGNORED

primare czy krell ??

vargas

Rekomendowane odpowiedzi

"Pomoc i podpowiedzi forumowych postaci, zwłaszcza tych hmm... na siłę zjawiskowych omijaj szerokim łukiem, pzdr."

i tutaj mozesz sie mylic... wspanialy odzew! :-))

dziekuje wszystkim, wogole mialem napisac wczesniej bo dostalem sporo powaznych wskazowke na pw ( adresy serwisow, tuningow w calej europie, rozwiazania, krok po kroku, gdzie w co uderzac)

to jest maly problem mojego znajomego, ktoremu przekazalem Wasze info.

temat uboczny.

Podobno czesc dyskusji dotyczaca czipa w 400xi zostala wycieta, czyzby znowu polityka i zwiazane z nia k**estwo??

Dostalem zapytania na pw, ale prosze nie piszcie do mnie bezposrednio elaboratow, bo ja nie jestem specjalista, zadawajcie pytania na forum, jak mam jakas wiedze i czas to odpisze, zreszta napewno odzew bedzie wiekszy od ogolu.

stempur, 23 Maj 2008, 10:05

>czasem zmiana "głównego" elenemtu (kolumn czy

>źródła) daje minimalne zmiany. A w innych wypadkach zmiana czegoś co wydaje sią mieć mniejsze

>znaczenie (sieciówka, podkładka antywibracyjna, samopoczucie słuchającego) może zburzyć wypracowaną

>równowagę i zniszczyć brzmienie.

Wymiana kolumn daje minimalne zmiany, a podkładka antywibracyjna rujnuje system? Czy Ty to piszesz na poważnie? Jeśli tak, to szczerze współczuję właścicielowi takiego systemu, ciekawe jaki to zestaw może dać takie efekty, możesz rzucić jakieś nazwy? Przecież to byłaby czysta tragedia! Stempur, wymiana kolumn, a w szczególności, jeśli różnią się one konstrukcją, to jest ZAWSZE FUNDAMENTALNA przebudowa brzmienia. A podkładka? Jeśli bezsprzecznie zmienia brzmienie odtwarzacza czy wzmacniacza to niestety, ale źle to świadczy o jego konstrukcji. Dobrze skonstruowane urządzenia są niewrażliwe na takie duperele.

Edward

Odpowiem Ci na PW, bo to wątek o Krellu i Primare a nie o wpływie tego czy tamtego na dżwięk. Ale to co napisałem,napisałem na poważnie bo tak właśnie jest. ABs pisal zresztą o tym chyba na audiofrikowie, o ile mnie pamięć nie myli.

Stempur,

masz rację wątek o Krellu i Primare, a zrobił się zbyt duży OT. Nie mam zamiaru się z Tobą kłócić tym bardziej na PW. Zresztą dyskusje są ciekawsze gdy więcej osób może wziąć w nich udział, niż tylko dwie osoby raczej dobrze umocnione na swoich pozycjach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.