Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic TH-37PX80 a TX-32LXD700

sittek

Rekomendowane odpowiedzi

Pragnąłbym zaczerpnąć porad użytkowników wymienionych telewizorów ciekłokrystalicznych w postaci nowej plazmy TH-37PX80 w porównaniu do mającego bardzo dobre opinie panelu LCD TX-32LXD700. Chodzi mi wyłącznie o opinie posiadaczy tego sprzętu a nie opinie z gazet.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8490-100002612 1211486820_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

https://www.audiostereo.pl/topic/43227-panasonic-th-37px80-a-tx-32lxd700/

32 caleo vs 37 ????

jesli chcesz namiastke kina to wez najwiekszy mozliwy!!!

w 3 metrowym pokoju 37 juz jest za malo... albo na granicy sesownosci...

mam 42 cale a lepiej sie oglada film z rzutnika

gdy realnie wychodzi mi na scianie jakies 70 cali...

co do paneli - :))) wiadomo plazma relez :)))

zwlaszcza nowa seria panasonica typu 80 bardzo ladnie swieci...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

a powiedz z jakiej najmniejszej odległości przy sygnale SD zaczynają boleć oczy ?? :)

a także czy problemem są wiatraki ? niekiedy przeciwnicy rozpisuja się,że sa głośne,szczególnie wieczorem. Ponadto czy aby oglądac filmy trzeba miec w pokoju obowiązkowo półmrok czy przy aktualnych technologiach to zaprzeszłość??? :)

Co prawda nie widziałem w akcji PX80 ale 70 odpowiadała by na Twoje pytania że to wszystko zaprzeszłość ;) Plazma jest dużo bardziej tolerancyjna dla tv kablowej. Swoją drogą nie kupował bym takiego tv do kablówki, przy obecnych ofertach cyfrowych operatorów(Polsat, cyfra, N) to jedyna słuszna droga. Jeśli chodzi o tv lcd to szukaj takich które mają czas reakcji min. 6ms. Oczywiście jest to czas przy wyłączonych wszystkich ulepszaczach obrazu typu DNR, bo z tym to ta wartość w większości lcd wzrasta do min. 20/30ms. Nie daj się także nabrać na dane kontrastu dynamicznego. Mówiąc krótko najlepiej się wybierz do sklepu i oceń. Zapomniałem dodać że tv będziesz używał w domu, więc oświetlenie które jest np. w media czy saturnie, wpływa na korzyść lcd w stosunku do plazm. Mówiąc krótko nie przejmuj się nim za bardzo i lepiej weź poprawkę na Twój pokój.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

>a powiedz z jakiej najmniejszej odległości przy sygnale SD zaczynają boleć oczy ?? :)

mam w Tarnowie dosc nedzna kablowke i ten panasonic robi z nia naprawde cuda...

daje sie ogladac z 2 metrow bez najmniejszego problemu

>a także czy problemem są wiatraki ? niekiedy przeciwnicy rozpisuja się,ż

e sa głośne,szczególnie>wieczorem.

zdje sie (99%) ze wiatrakow wogle nie slychac (byc moze nie ma ich)

- gdy kupowalem byl to wazny warunek i sprzedawca powiedzial ze nie slychac nic

- zadnych trafo i takichtam - i tak jest rzeczywiscie

Ponadto czy aby oglądac filmy trzeba miec w pokoju obowiązkowo półmrok czy przy

>aktualnych technologiach to zaprzeszłość??? :)

oczywiscei ze lepiej jak slonce nie wali w ekran (choc ja tak mam z rana przez jakies 4 godziny i wiadomosci mozna ogladac...)

gdy slonce nie pali w ekran jest bardzo dobrze!

najbardziej jestem zadowolony z dobrych DVD (bluryja nie mam)

- ale juz dobre DVD pokazjue swietna ostrosc i dynamike obrazu

- przy cenie 3.6 kilo - to dobry wybor.

Panowie naprawdę wielkie dzięki za porady.Takie opinie oprócz osobistego spojrzenia na tv sa bardzo cenne. Zastanawia mnie jeszcze tylko jedno.

Dlaczego plazmy tak bardzo potaniały przez ostatni rok pomimo coraz to nowszych technologii (np 100 hz) i dlaczego teraz lcd są droższe, kiedy to jeszcze 3-4 lata temu za 42 cale trzeba było płacić ponad 10.000 złotych?

Full HD jest na razie mocno przereklamowany i aby cieszyć sie tą technologią wypadałoby aby była większa dostępność stacji nadających w HD oraz dla efektywnego oglądania HD z 3 metrów trzeba mieć

co najmniej 50 calowego potwora...:) A wtedy to musiałbym oglądać z krzesełka na przedpokoju :))

pewnie dlatego tanie ze w CzechachSlowacji i Polsce robione,

tani dolar euro i reklama na LCD

a co do taniosci - to sie cieszy`c chyba :))) nie::??

Potaniały najtańsze modele które wg. mnie(i nie tylko mnie) w wielu kwestiach są lepsze niż lcd, topowe firmy produkujące plazmy czyli panasonic czy pioneer są na odpowiednim pułapie cenowym ;) Od 5000zł w góre za modele 42 cale z środka oferty. Czyli takie które mają już coś więcej do zaoferowania. Jeśli chodzi o topowe modele 42 calowe to ceny od 7000zł w górę. Także aż takie tanie nie są.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

ale LCD też są produkowane z Czechach i tak bardzo nie potaniały....?????

ceny porównuje na modelach 37". Wiadomo im większy tym droższy, gdyż aby zachować dobry obraz należy zastosować "mocniejsze" technologie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.