Skocz do zawartości
IGNORED

lekcja religii w polskiej szkole

T-Bolt

Rekomendowane odpowiedzi

jar1

nie ma to wiekszego znaczenia, zyd, arab czy rdzenny mieszkaniec torunia, wolalbym tylko zeby wojujacy gej lub lesba nie uczyla mojego dziecka w szkole, szczegolnie religii i... wf-u

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

electro, 24 Maj 2008, 21:25

>jar1

>zobaczysz jak cie te 'dzieci' uszanuja jak wsiadziesz sam do nocnego autobusu...

I jestęs pewien, że to dlatego, że ich ktos przedtem po mordzie nie wyprał?

>zobaczysz jak cie te 'dzieci' uszanuja jak wsiadziesz sam do nocnego autobusu...

Nie uważasz, że kultywowanie wśród dzieci przekonania (przez bezsilnych opiekunów posiadających jedynie argument siły), że tylko siłą można coś wskórać powoduje właśnie tego typu "tramwajowe przygody"?

jar1

na 100 %, samo to ze w tej chwili dziecko potrafi zbluzgac nauczyciela, ten prosi matke na rozmowe, przychodzi matka i go bluzga, sklada skarge do dyrektora , a ten prosi nauczyciela o 'stonowanie' i zeby wszyscy przeszli do nastepnej klasy , bo szkola musi miec 'wyniki' i nawet maly bandyta przechodzi, ktory terroryzuje inne dzieci i sieje postrach, bo jest nie do ruszenia...zaczyna sie od bluzgania na ksiedza, pozniej sie zaklada mu kubel na glowe , a na koniec odwiedza sie go na parafii i zaklada postronek na szyje, ale to juz oczywiscie starsze 'dzieci' , z zawodowki...

>na 100 %, samo to ze w tej chwili dziecko potrafi zbluzgac nauczyciela,

na 100% to, to dziecko na ogół wynosi z domu, gdzie własnie go zbluzgaja i wyleja po mordzie dla posłuszeństwa rodzicom.. w szkole jest jedynie projekcja domowego stresu i "normalności"

camle

bierze sie z braku wychowania od najmlodszych lat, tzn. z dysfunkcjonalnej rodziny i szkoly, nie chodzi mi tylko o dno spoleczne, ale takze o rodziny dorobkiewiczow , w ktorych dzieci puszczone sa samopas bo nikt nie ma dla nich czasu, o nauczycieli czytajacych w kolko te same czytanki, przyjmowanych pod katem doboru negatywnego od kilkudziesieciu lat tzn. nigdzie sie nie nadaje to na pedagogike itd. itp. dlugo by bylo pisac...

camle

w jakim sensie placic? czy dziecko czy dorosly zyje w spoleczenstwie wg zasad , ktore wszyscy przyjmujemy, wg tych ogolnie przyjetych zasad nie bije mlodszego, starszego ,nikogo , bo czeka mnie kara , nie bluzgam, bo czeka mnie kara, za kazde popelnione zlo, czeka mnie kara, przyjdzie jeszcze taki czas , ze ten chlopiec przyjdzie do ksiedza i mu podziekuje , ze np.10 lat wczesniej dostal w twarz i pomyslal nad tym dokad zmierza jako czlowiek...

>camle

>w jakim sensie placic? czy dziecko czy dorosly zyje w spoleczenstwie wg zasad , ktore wszyscy

>przyjmujemy, wg tych ogolnie przyjetych zasad nie bije mlodszego, starszego ,nikogo , bo czeka mnie

>kara , nie bluzgam, bo czeka mnie kara, za kazde popelnione zlo, czeka mnie kara, przyjdzie jeszcze

>taki czas , ze ten chlopiec przyjdzie do ksiedza i mu podziekuje , ze np.10 lat wczesniej dostal w

>twarz i pomyslal nad tym dokad zmierza jako czlowiek...

Nie wiem w jakim społeczeństwie Ty żyjesz i czy nie zabijasz ludzi tylko z obawy o karę.

Nie chcę Cię oceniać ani ludzi, którzy maltretują dzieciaki bo coś im się na tym świecie nie podoba albo mają jakieś własne traumy z dzieciństwa.

Ja zwyczajnie nie odczuwam potrzeby bicia nikogo ani tym bardziej zabijania i wiem, że są znacznie bardziej skuteczne metody perswazji.

camle

ale nie przekreslaj tego chlopca, on moze byc madrzejszy od rodzicow kretynow, moze skonczyc te podstawowke , gimnazjum, zawodowke i do konca zycia uczciwie pracowac ukladajac np. kostke brukowa, z czego na dobrym poziomie utzyma rodzine, albo klasc tynki czy robic wiele innych potrzebnych rzeczy zarabiajac 2-3 razy wiecej niz jego nauczyciele w podstawowce...byz moze to ze dostanie w odpowiednim momencie zycia w ryj ulatwi mu wybor drogi...

Ja zwyczajnie nie odczuwam potrzeby bicia nikogo ani tym bardziej zabijania i wiem, że są znacznie bardziej skuteczne metody perswazji.

ja tez nie odczuwam takiej potrzeby

>camle

>ale nie przekreslaj tego chlopca, on moze byc madrzejszy od rodzicow kretynow, moze skonczyc te

>podstawowke , gimnazjum, zawodowke i do konca zycia uczciwie pracowac ukladajac np. kostke brukowa,

>z czego na dobrym poziomie utzyma rodzine, albo klasc tynki czy robic wiele innych potrzebnych

>rzeczy zarabiajac 2-3 razy wiecej niz jego nauczyciele w podstawowce...byz moze to ze dostanie w

>odpowiednim momencie zycia w ryj ulatwi mu wybor drogi...

To raczej wyciągnięta ręka i próba zrozumienia i doceniania "zaszczutego gnoja" może go wyprostować i wyprowadzić na ludzi - nigdy nie pięść na nosie.

Nie wiem czy te historie, które snujesz pochodzą z Twoich doświadczeń czy tylko z "podmiejskich legend"?

ja jestem z miasta, nie znam podmiejskich legend, ale chetnie poczytam...wyciagnieta pomocna dlon tez oczywiscie jest dobra rzecza, ale o tym chyba nie rozmawiamy bo ksiadz wybral inna metode, zadne powazne badania nie sugeruja , ze gorsza...

Skądś ta nienawiść się bierze electro - nikt Cię nie będzie tu wypytywał dlaczego zostałeś homofobem i wielbicielem przemocy... niektórzy wybierają inną metodę na życie i żadne poważne badania nie sugerują, że gorszą...

electro

"wolalbym tylko zeby wojujacy gej lub lesba nie uczyla mojego dziecka w szkole, szczegolnie religii i... wf-u"

Status seksualny księdza też do "normalnych" nie należy.

camle

piszesz jak dziewczyna...

wladz

hmmmm, byles jechany od zakrystii? napisz nam o tym... poczyatmy, poglaszczemy po glowce... tak internetowo oczywiscie... no pocieszymy...

camle

nie, bo tak o nienawisci, taka wiesz mowa trawa, nie jak miedzy facetami, jestes mieciutki jak kaczuszka...:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.