Skocz do zawartości
IGNORED

NAD319 a Denon PMA980r

torbyd

Rekomendowane odpowiedzi

witam , posiadam wzmacniacz Nad319 ( duża integra o mocy 125watt sinus przy 8 ohmach zasilacz to przeszło 600 watt) gra to z kolumnami AudioAcademy Hyperion IIIs i cd Nad 540 w pokoju z aneksem kuchennym 40m2. Nie do końca spełnia ten zestaw moje oczekiwania:

1 w zwiazku z tym że kolumny 4 ohm i 89dB to na godzinie 8 jest juz bardzo głosno co jest kłopotliwe jak chcemy sluchac wieczorem ciszej , potencjometr prawie na zero, mam dwa wyjscia albo obnizyc sygnał z cd lub zmienioc wzmacniacz .

Przy zmianie myslałem o Denonie 980r poniewaz jest na pilota( inaczej wziąłbym 1060)jak bedzie róznica w brzmieniu czego oge sie spodziewac po denonie w porównaniu z nadem, prosze o opinie

https://www.audiostereo.pl/topic/43252-nad319-a-denon-pma980r/

Denon PMA980R jest sporo gorszy od NADa 319. Będziesz mia cieple kluchy.

Proponuję nie obniżać poziomu z CD, tylko zmodyfikować rezystorami charakterystykę regulacji potencjometru w NADzie. Gwarancja zapewne już wieki temu wygasa, więc bez obaw można dlubnąć.

torbyd, 24 Maj 2008, 17:50

>mój budżet to 1000 złszukam cos w tym przedziale cenowym, sprzet moze byc oczywiście uzywany.

Musialbyś dopaść superokazję na rynku wtórnym żeby za 1000zl kupić wzmacniacz jednoznacznie lepszy od NADa 319. Nie warto go wymieniać, chyba że na wzmacniacz za 1600-2000zl z rynku wtórnego.

|Niestety to nie zadziałało, zrobie przeróbke w cd wstawie potencjometr w takim ukladzie jak jest to w philipsie 304 tzn potencjometr 10k pomiedzy wyjście a mase a suwak na wyjscie sygnału z cd, myśle chyba że to będzie najlepsze rozwiazanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.