Skocz do zawartości
IGNORED

dział DiY jest pusty

mahler

Rekomendowane odpowiedzi

dział DiY jest pusty - stoi za to szafka na sprzęt :)

Tylu z was zrobiło taki czy inny klon alepha - lukar bez problemu zamieści fotki i opis. Raz, że wzrośnie prawdopodobieństwo jego sprzedania i uzyskania pieniędzy na następny projekt :) , dwa, niech zobaczą niektórzy, że można zrobić coś co jest klasę lepsze od klocków za grube pieniądze ale za to z wielkim logo :) Sam niestety nic nie zrobiłem ale używam klocków hand made. Zachęcam wszystkich do zrobienia kilku fotek i opisu - dyskusji o DiY jest co niemiara a dział świeci pustką.

pozdr

Marcin

https://www.audiostereo.pl/topic/4334-dzia%C5%82-diy-jest-pusty/

Ja zamieszcze wpisy i zdjecia jak skoncze mojego alepha (w polowie stycznia) teraz brakuje mi czolowki i pokrywy

wiec nie bede pokazywal samych bebechow.

P.S. z tego co wiem prawnie nie mozna sprzedawac konstrukcji opartych na schematach Passa. Ale rzeczywistosc jest inna :-))

Dział jest pusty ponieważ ludzie sie boją. Zobaczcie od jakich słów rozpoczyna się lwia część postów-" przepraszam że się nie znam, pewnie mnie wysmiejecie....". To smutne, ale tak jest z winy paru zarozumiałych osób na tym forum. Jest wielu ludzi składających "prawdziwe" kolumny, a nie jakieś klony, jednak wolą to opisywać w kręgach zawodowych, czyli w prasie fachowej. Natomiast prasa audio z własnej winy stała się prasą amatorską "....liczy się tylko to co słychać bez względu na bebechy...". Prawdziwy hiend (ładna pisownia ?) juz dawno, a właściwie od zawsze, postawił na parametry i jakośc, podczas gdy wielu z Was ciągle tkwi w epoce pseudoaudiofilskich wymysłów.

Może trochę zmian i świezego podejscia ?

>mahler

A przecież ty chyba robisz te ładne skrzynki i Alepha też jakiegoś chyba sprzedawałeś,czy nie? Przepraszam jeśli cię z kimś pomyliłem,może to nie ty.

>Andrzej

A może nie boją się tylko po prostu nie chcą.Ja na przykład nie jestem do końca pewny czy chciałbym aby to co buduję było wystawione na forum.Wolałbym na przykład na swojej stronie (na razie z HTML-em u mnie jednak kiepsko).

A tak wogóle to czytałem twój wpis trzy razy i nie mam zielonego pojęcia o co ci dokładnie chodzi,czy mógłbyś sprecyzować?

Kręgi zawodowe...,prasa fachowa...,parametry i jakość...

Zawsze wydawało mi się ,że komponenty audio służą do słuchania muzyki,parametry oczywiście muszą byc dobre ale nikt nie kupuje wzmacniacza aby go w domu podpiąć pod oscyloskop i godzinami delektowac się niskim THD.

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.