Skocz do zawartości
IGNORED

Co wybrać Epos 12.2 czy Usher V601

gumis

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

aby optymalnie wybrać kolumny, podaj następujące informacje:

1. wielkość pomieszczenie odsłuchowego,

2. posiadnay sprzęt, okablowanie,

3. preferencje brzmieniowe,

4. rodzaj odsłuchiwanej muzyki,

Oczywiście wybór jest subiektywną sprawą, dlatego najlepiej posłuchać obydwa modele

Witam po wczorajszych odsluchach roznej masci sprzetu oraz dokladnemu osluchaniu sie usherkom :D naprawde polecam jak za ta cene jest naprawde fajnie pokazaly co potrafia z gainclonem oraz pioneerem A-777 graja bardzo przyjemnie , posluchaj ich tylko wygrzanych eposy sa inne no ale jak kto lubi :D Vki sa dość universalne zagraja doslownie wszystko i dobrze to im wychodzi .

Pozdrawiam

Paradigm to dynamit po nich zazwyczaj wszystko w podobnej cenie jest anemiczne lecz bardziej wyrafinowane.

Wczesniejsze wersje Paradigmow graly skrajami pasma i wycofanym srodkiem stad opinie o nich bardzo krzywdzace nowsze ich wcielenia.

Usher to muzykalne kolumny z dobrym wypelnieniem ale z niedobrana elektronika moga przymulac na basie trzeba pamietc o tym zanim podejmie sie decyzje.

Eposy maja szczuplejszy bas ale precyzyjniejszy moze sie podobac (mnie z Creekem na AS sie podobalo zawsze)

Reasumujac Ushery muzykalniejsze a Eposy precyzyjniejsze co kto woli.

robix

• 1 miesiąc później...

Chciałbym zaeksperymentować z v-601, ale wszelkie przesiadki z quada 12l na co innego kończą się rozczarowaniem i stratą pieniędzy. Miałem już równolegle z quadami paradigmy studio 20, teraz aurum cantusy mk2 z ciekawości i przy quadach wszystko mi zamula i nie ma średnicy. Quady dają radość nawet jak się jest w sąsiednim pokoju swoją szybkością i precyzją najbardziej słyszalnych częstotliwości. Ciekawi mnie jaki jest ten węglowy głośnik w usherach. Czy lepszy od kevlara. W sklepie nie nasłuchałem się zbytnio. Trzeba by postawić w domu albo może ktoś doświadczony coś powie o ich szybkości bo cały czas kuszą mnie pozytywne opinie o usherach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.