Skocz do zawartości
IGNORED

Przenośny odtwarzacz z wyjściem cyfrowym

mirfak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poszukuję przenośnego odtwarzacza plików cyfrowych (FLAC, APE, WAV, mp3 itp.) w wyjściem cyfrowym, którego mógłbym podłączyć do zestawu stacjonarnego poprzez DAC. Czy coś możecie polecić?

Na dzień dzisiejszy znalazłem jedynie iriver serii H100, ale są one niedostępne na rynku wtórnym.

Pozdrawiam

----------------

foxbat

Daj na luz. Jeśli koniecznie chcesz napisać jakiś post, to pisz coś merytorycznego.

Lepiej jednak pozostań przy czytaniu.

Poza tym napisałem do czego mi jest potrzebny ten odtwarzacz.

Bez pozdrowień

----------------

Obawiam się, że obecnie żadna firma nie oferuje takiego odtwarzacza. Dotychczasowe modele z wyjściem cyfrowym to iRiver iHP/H serii 100, któryś z modeli Archosa, oraz prawdopodobnie jeden z Philipsów (miał wejście cyfrowe, nie wiem jak z wyjściem). Być może były jeszcze jakieś inne, ale nie słyszałem.

Najbardziej sensownym rozwiązaniem wydaje się być iRiver - model względnie popularny, z dobrym supportem w postaci forów użytkowników, oraz - co bardzo istotne - z dostępnym alternatywnym softem Rockbox (obsługa ape, flac, cue, gapless i właściwie wszystkiego).

Mylisz się, pisząc o niedostępności iRivera na rynku wtórnym - wystarczy zajrzeć na ebay.co.uk, będzie tam tego ile tylko zechcesz. Sam niedawno przerabiałem ten sam temat, skończyło się właśnie na iHP-140 z ebay.

Służę pomocą w razie ew. pytań. Wskazówka na dzień dobry: w wielu egzemplarzach występuje "klikanie" w słuchawkach po podłączeniu przewodowego pilota. To wada fabryczna, praktycznie niemożliwa do usunięcia. Z tego powodu na pilota nie warto się napalać, spokojnie można kupić (taniej!) egzemplarz oferowany bez tego dodatku.

Od tego roku możliwe jest "oficjalne" wyciągnięcie danych cyfrowych z iPodów (wcześniej wymagało to przeróbki odtwarzacza). Słowa kluczowe do wyszukiwania na forum: iPod + Wadia.

Problem jednak w tym, że zmiana softu na Rockbox uniemożliwia zastosowanie "przystawki" Wadii, czyli albo rybki (tzn. ape, flac itp), albo akwarium (tzn. wyjście cyfrowe).

Tak czy inaczej, iRiver ;)

• 4 lata później...

sor mała archeologia

ktoś sie orientuje czy jakas firma zdecydowała się jednak wypuścić playera z wyjściem cyfrowym? Przeciez to taka oczywista oczywistosc ktora ulatwiła by zycie niejednemu milosnikowi audio

dzieki

za te ceny te urzadzenia nie mają sensu aby ich uzywać jako transport cyfrowy

naprawde nie mozna zrobic małego odtwarzacza z dyskiem 32gb wystwietlaczem za 500zł ktory tylko wyprowadzi cyfrowo dzwięk? bezsens

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.