Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz mocy

mirmur

Rekomendowane odpowiedzi

A oto wykresy" bodego" które zapomniałem dodać wcześniej.

[obrazekLUKASZ-117177_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Oto przeróbka schematu kwant niestety słaba rozdzelczość będzie i pcb

[obrazekLUKASZ-119878_1.jpg] [obrazekLUKASZ-119878_2.jpg] [obrazekLUKASZ-119878_3.jpg]

Ukryta Zawartość

post-998-100005190 1170256344_thumb.jpg

post-998-100005191 1170256342_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

teraz PCB

[obrazekLUKASZ-119895_1.jpg] [obrazekLUKASZ-119895_2.jpg] [obrazekLUKASZ-119895_3.jpg]

Ukryta Zawartość

post-998-100005187 1170256348_thumb.jpg

post-998-100005188 1170256347_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Topleier

[obrazekLUKASZ-119909_1.jpg] [obrazekLUKASZ-119909_2.jpg] [obrazekLUKASZ-119909_3.jpg]

Ukryta Zawartość

post-998-100005184 1170256353_thumb.jpg

post-998-100005185 1170256351_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Coś ta płtka Ci koślawa wyszła. Tranzystory na osobnej płytce to nie najlepszy pomysł, może się coś wzbudzać.

Masa taka średnia, jak ciągnąłeś od wejścia do wyjścia ujdzie, jeśli nie to mogą być kłopoty.

Jak możesz wyślij mi całość na [email protected]

W czym to robiłeś?

>>>>>_igod_>>>> myślałem że się odważysz i wyślesz mela bym mógł ci przesłać to co zaprojektowałem do poprawy.Lecz muszę przyznać tym któży odnoszą się do ciebie z niechęcią że mają racje ( bóg umie zrobić wszystko ) ale na cud musimy sobie zasłużyć . Więc cudu niebędze. Niekrytykój innych gdy nie masz sam nic do powiedzenia bo to niesmaczne i niegrzeczne . W wielu wątkach właśnie tylko to robisz ,mało kiedy wnosisz coś pozytywnego do dyskusji. Zmień nastawienie a może wyjdze to na dobre dla wszystkich. pozdrawiam Bodo_Ż

Przecież Ci podałem mojego maila 6 wątków wyżej.

Skoro problemem jest dla Ciebie skopiowanie adresu do programu pocztowego, to nie będę się prosił.

Odpowiada mi *.ddb

Mogłem zrobić po swojemu, ale nie mam czasu na zabawę.

Gdybym się zobowiązał, zrobił bym to inaczej.

Tobie tylko napisałem, co o tym myślę, po to jest forum. Nadal uważam, że scieżki są koślawe.

Robiło się takie za czasów Radio Elektronika ;-)

Po za tym lubie krytykować i to, co jest zrobione prowizorycznie, albo byle jak, po prostu krytykuję.

Nie czytaż óważnie zapytałem w czym czceż dostać. Byś mógł łatwiej pracować nad zmianami. A mnie jest taksamo łatwo skopiować adrez jak tobie. W Radioelektroniku pracowali mądrzy ludze. Sporo nauczyli się ludzie z tych pism . a Czasy Re to moja młodość i sęntymęt.

Racja - dlatego "trzeba zrobić tak, żeby rytyki nie było - tylko aplauz i akceptacja", jak w świecie Piwowskiego :)))

Zamiast się unosić dumą własną, można było wysłać te rysunki do "igoda" i mieć poprawioną przez niego płytkę. Sam się tego zaoferował. Ale to by chyba było zbyt proste i takie mało kołtuńskie. Łatwiej poczuć się obrażonym - brakiem spodziewanych zachwytów - i walić krytyka na odlew ;)

pozdr.

PS. Nie znam się na budowie wzmacniaczy. Ale takie zachowania są typowe zawsze kiedy trzeba coś stworzyć i pojawia się ktoś, kto twierdzi że można to zrobić lepiej i oferuje pomoc. Zaraz wybucha święta nienawiść do niego za to że wogóle śmiał otworzyć usta i się wypowiedzieć - to chyba cecha narodowa.

>>>Qubric>> Masz rację powinienem wysłać , lecz chciałem wysłać w takim standarcie który ułatwi pracę . Nie obruszam się na krytykę Iguda bo wszystko można poprawić ,a to co robię wystawian na krytykę .Mam też kolegę który nieprzebiera w słowach gdy coś jest nie tak. Pozdraqwiam B. ps. Zawsze można krytykować , lecz trzeba być kąstruktywnym i nie rezygnować zbyt szybko.

Wiesz co bodo?

Jak to się mówi: z gówna bicza nie ukręcisz.

Źle zdefiniowane regiony, brakuje makrosów, połowę elementów chyba włożyłeś na "siłę".

I to jest właśnie to, co krytykuję: niechlujstwo i robienie po łebkach.

Zobacz sobie screena tej PCB. Ja nie mam ochoty się z tym bawić, bo trzeba by to zrobić od nowa. Dla niewtajemniczonych na seledynowo mamy błędy np. w postaci brakujących połączen etc.

Moje projekty mogę dać każdemu z tego forum i na każdej wersji Protela otworzysz go, zmienisz co chcesz, zrobisz nową PCB i zamkniesz.

Proponuję więcej czasu poświęcić przy projekcie samego *.Sch.

Po za tym proponuję czasami zerkąć do Design/Rules.

[obrazekLUKASZ-122217_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gratuluje ciężkiej pracy i podejscia , mnie się elemęty mieszczą i nie zdaje się na automat co pokazuje błędy w odległościach, automat nieuwzględnia możliwości upakowania. Dzięki za krytyczne uwagi .

Wszędzie, gdzie jest seledynowo nie ma połączeń po zdjęciu ścieżek. To jest właśnie skutek, jak się nie korzysta z autoroutera. Gdybyś go używał, popełnienie błędu jest nierealne.

Nie chodzi bynajmniej o to, żeby autorouter prowadził wszystkie ścieżki, bo każdy wie, że robi to źle.

Witam.

Jeśli mogę się wtrącić to nie ma znaczenia czy robi to autorouter czy ręcznie. Jeśli prawidłowo się rysuje schemat, robi się net listę i wrzuca to do pcb to nie ma mowy żeby przeoczyć jakieś połączenia. Jeśli robicie inaczej to nie zazdroszczę tym którzy to będą uruchamiać. Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.