Skocz do zawartości
IGNORED

Odwaga H.Lis w obronie legendy NSZZ S.

noster

Rekomendowane odpowiedzi

Ale ja znam przeszłosc Lecha Wałęsy. A wyniki sondy nie dziwią po tym wszystkim co sfrustrowane nieużytki wolnej Polski o nim powiedzieli i napisali. Ludzie zawsze chłonni są na różne sensacyjki i skandaliki i dobrze "przygotowano grunt" pod taki sondaż, żeby teraz ludziom wmawiac że przeciez społeczeństwo chce poznac prawdę. A ja pytam - jaką prawdę??? Ja znam najważniejsze aspekty życiorysu Wałęsy i nic więcej mi nie potrzeba. A ponadto przypominam że sąd lustracyjny uznał, że Wałęsa złożył zgodne z prawdą oświadczenie lustracyjne. Czego jeszcze PISofile chcecie??? Dlaczego tak wam zależy na deptaniu najnowaszej historii Polski??? Czemu tak wam zależy żeby w oczach opinii międzynarodowej pozytywne symbole naszego kraju degradowac??? W czyim imieniu właściwie działacie i na czyjej liście płac jestescie???

Gość

(Konto usunięte)

wladz, 11 Cze 2008, 13:36

>To o nich ten dowcip.

Nie! O nich.

Izraelska prasa: Sobibór to polski obóz zagłady

http://www.dziennik.pl/wydarzenia/article189962/Izraelska_prasa_Sobibor_to_polski_oboz_zaglady.html

post-3355-100001529 1213198810_thumb.jpg

noster, 11 Cze 2008, 17:31

>A wyniki sondy nie dziwią po tym wszystkim co sfrustrowane nieużytki wolnej Polski o nim powiedzieli i napisali.

Co to ma do rzeczy? Było pytanie, konkretne i na [ytanie trzeba było odpowiedzieć a nie WYpowiedzieć się na temat sytuacji ogólnej.

> Ludzie zawsze chłonni są na różne sensacyjki i

>skandaliki i dobrze "przygotowano grunt" pod taki sondaż, żeby teraz ludziom wmawiac że przeciez

>społeczeństwo chce poznac prawdę. A ja pytam - jaką prawdę???

Zwyczajną - zgodność osądu z rzeczywistością.

> Ja znam najważniejsze aspekty życiorysu Wałęsy i nic więcej mi nie potrzeba.

Zapewne od samego Wałęsy, który np. twierdzi, że obalił komunizm "sam jeden, z żoną i dziećmi” i tylko z nimi bo "nie miał ludzi". :P

>A ponadto przypominam że sąd lustracyjny uznał, że Wałęsa złożył zgodne z prawdą oświadczenie lustracyjne.

Ten wyrok sądowy robi na prostych ludziach takie samo wrażenie jak ów order za męstwo, który w "CK Dezerterach" woził ze sobą czeski dezerter. Kupił go na bazarze za 200 koron, dorobił do tego rozkaz wyjazdu, że rzekomo ma go wręczyć rannemu pułkownikowi w szpitalu i całą I WŚ przejeździł pociągami od szpitala do szpitala w poszukiwaniu owego nieistniejącego oficera. Gdy tylko przybędę do szpitala - opowiadł - na samym początku wyjmuję order, to wszystkich hipnotyzuje...

Sąd badał sprawę Wałęsy dawno temu - to raz. Od tej pory pojawiło się mnośtwo nowych dokumentów, które nie były odkryte wtedy, dwa. Procedura w SL jest taka, że wszystkie wątpliwości świadczą na korzyść oskarżonego. Znaczy to tyle, że jeśli na świadka powołany zostanie oficer prowadzący danego delikwenta i na pytanie, czy go zna odpowie (wierny służbie!) że skąd, pierwszy raz widzi człowieka - to jest już wątpliwość i można "uznać" delikwenta za "niewinnego".

No i na sam koniec - wyrok zapadł w drodze głosowania. Cztery osoby uważały że Wałęsa jest czysty ALE TRZY że jest agentem.

Pozostaje jeszcze pytanie kim byli sędziowie. Bardzo poważne pytanie, bo właśnie parę dni temu w Bułgarii odkryto, że certyfikaty niewinności wydawali tam swoim kolegom sprytnie ulokowani byli agenci.

> Czego jeszcze PISofile chcecie???

Prawdy, niezależnie od tego jak straszna jest i jak bardzo skompromituje np. Komitet Noblowski.

Założę się, że to gremium wiedząc nawet w 100%, że Wałęsa tu kompletny Munchausen ze wstydu bedzie nalegać na władze RP, żeby nie nagłaśniać sprawy.

>Prawdy, niezależnie od tego jak straszna jest i jak bardzo skompromituje np. Komitet Noblowski.

>Założę się, że to gremium wiedząc nawet w 100%, że Wałęsa tu kompletny Munchausen ze wstydu bedzie

>nalegać na władze RP, żeby nie nagłaśniać sprawy.

buachachaha, jakiej prawdy? rydzyka, kobylańskiego, macierewicza? Walta się z TAKĄ prawdą na Madagaskar - żydokomuno !

Tak, prawdy przyzwoitych, uczciwych ludzi - Rydzyka, Macierewicza, Kobylańskiego a nie typów posługujących się pseudonimami jak "Bolek" czy zmyślonymi nazwiskami jak Szechter czy Berman!

Powiedz mi jak się nazywałeś POPRZEDNIO, jar1!

Panowie:

Po raz kolejny wspinacie się na szczyty erystyki, gdzie nie sięga już moja wyobraźnia. Ta faszystowska świnia, co kasuje wpisy, jest przy okazji cyklistą, okularnikiem, Murzynem, i jest zakonnicą. Gratuluję wklejonych zdjęć. To jest Bocznica – a nie Forum Nienawiści i Ksenofobii. Zamykam wątek.

JK

Lecz tymczasem..

#############

MARWA KUĆ !!! 2

#############

Najpierw jakaś Faszystowska Świnia wykasowała mój wpis o dziecku holokaustu a póżniej także wpis demaskujący ten kasung oraz wzywający Faszystowską Świnię do natychmiastowego wklejenia go na to samo miejsce!

Zaraz poniżej wpiszę fajny wierszyk i niech mi tylko go kto ruszy to ZA***Ę całą Redakcję na miejscu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.