Skocz do zawartości
IGNORED

PIONEER A-702R czy Onkyo Integra A-8850

szymanek17

Rekomendowane odpowiedzi

Brałbym Yamahę bo jest młodsza (i to sporo). Denon 560 to staruszek, pochodzi z 1990/91 roku i o ile jeszcze działa sprawnie, to już wkrótce należy spodziewać się "artretyzmu" lub nawet gorzej - "Parkinsona".

Na Twoim miejscu odpuściłbym sobie Pioneery, Tamahy, Denony, nawet Onkyo. Popieram sugestię kopaczmopa i rekomenduję jakiegoś używanego, taniego Rotela - za niewielkie pieniądze (poniżej 400 zł) masz dynamiczny, precyzyjny dźwięk z wykopem, kontrolą basu, bogatą srednicą i bez kłujących wysokich (za to nie zamulony), np.:

Rotel RA-820A:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rotel RA-921:

Ukryta Zawartość

Miałem RA-840BX2 i niestety nieopatrznie komuś pozyczyłem - już się nie podniósł po awarii :(

Obecnie przeze mnie używane Onkyo A-8670 w porownaniu z Rotelem nieco zamula (mimo że w sumie gra dość jasno) i nie czuć przewagi mocy (teoretycznie Rotel - 2x30 W, Onkyo: 2 x 120 W, a w rzeczywistości Rotel łatwiej rozpędzał moje Tannoyki).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<><

Dzięki za odpowiedzi, zastanawiałem się nad tymi rotelami, nawet ktoś z forum proponował mi RA-931 i cambridge a500 - oba niestety za 500 zł. Mówisz że twój rotel dobrze napędzał twoje tannoye, ale ty masz m1 a ja jak wydaje mi się trochę trudniejsze do napędzenia m4. Na pewno wezmę to pod uwagę. Który z tych roteli będzie najlepszy? Mój ostateczny budżet to 500 zł z tym że za 500 zł to chciałbym żeby już wzmacniacz miał pilota, więcej nie mogę wydać. Zastanawiam się też trochę nad cambridgem ale odstraszają mnie opinie o słabym basie i bardzo suchym dźwięku. Dzięki za zainteresowanie.

Napisałem że Rotel łatwiej rozpędzał moje Tannoyki od obecnie używanego Onkyo o mocy nominalnie 4 razy wyższej - 120 wat na kanał wystaczy na pewno do wysterowania podłogowych M4, a skoro Rotel robi to bardziej efektywnie - odpowiedź nasuwa się sama. Cambridge Audio słuchałem tylko w salonie audio ale odstraszyło mnie dźwiękiem praktycznie pozbawionym basu, suchym i ostrym - góra niemiłosiernie syczała, cykała itp - chyba to ma być "brzmienie analityczne". Dobrze znam tylko Rotela RA-840BX2, inne modele też tylko przelotnie z salonów audio ale zawsze były to pozytywne odczucia odsłuchowe - po prostu wszystko na swoim miejscu, tak jak powinno być plus niesamowity rozmach i dynamika. w kwestii czy lepszy jest RA 921 czy 820 - musiałbyś się spytac kogoś kto posiada(ł) te modele. Ja ze swojej strony na pewno mocno polecam 840 - porównywałem go podczas zakupu z jakimś NAD-em (312... 314 - któryś z tych), ale zostawił tego leniwego plumkaczo-zamulacza daleko w tyle, po prostu zmiótł go z powierzchni ziemi :)

<><

Ja miałem Rotela 931 obecnie mam 971 i powiem że jest to dobry sprzęt. 931 napędził Sonus faber minuetto i to powiem że lepiej grał niż NAD 306, 931 i 971 bardzo fajnie brzmią na Tannoyach - porównywałem M1 i MX2-M które mam osobiście. Jestem przekonany że Rotel z Tannoyami zagra rewelacyjne

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.